Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Veldhoven

Gemeente Veldhoven
Meiveld 1
5501 KA Veldhoven

Trouwen in Veldhoven!

Trouwen…. Een van de belangrijkste beslissingen in een mensenleven. Je gaat aan de slag met de voorbereidingen en je wil natuurlijk alles tot in de puntjes regelen.
Wil je in de gemeente Veldhoven trouwen? Op deze pagina vind je informatie en wetenswaardigheden waardoor jouw grote dag “een dag om nooit te vergeten” wordt.

De gemeente Veldhoven draagt graag bij aan die bijzondere dag. We hebben verschillende ambtenaren van de burgerlijke stand en zij houden allemaal rekening met jouw specifieke wensen. Doorgaans heb je vooraf een persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar. Daarin bespreek je bijvoorbeeld of het een korte, lange, formele of luchtige huwelijksplechtigheid wordt. Ook jouw wensen rondom de toespraak worden daarin meegenomen.

Veldhoven heeft drie vaste trouwlocaties: de trouwzaal in het gemeentehuis, museum ’t Oude Slot met zijn historische ambiance en de sfeervolle kapel van NH Koningshof. Daarnaast kan je onder bepaalde voorwaarden ook trouwen op een door jou zelf bepaalde locatie in Veldhoven.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Veldhoven.

Ook voor bruidsreportages, recepties en andere feestelijkheden zijn er in Veldhoven genoeg mooie locaties te vinden.

Heb je nog vragen over trouwen, de trouwlocaties, het trouwboekje of de ambtenaren burgerlijke stand? Stel ze via een e-mail aan gemeente@veldhoven.nl. Je kunt ook bellen naar het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 14 040. Of maak via www.veldhoven.nl een afspraak voor persoonlijk contact met een van de medewerkers van de publieksbalie.

Iedereen die in Veldhoven in het huwelijksbootje gaat stappen wens ik een onvergetelijke dag toe en vooral ook een lange gelukkige toekomst samen!

Marcel Delhez
Burgemeester van Veldhoven

Huwelijksdatum

De voorbereidingen beginnen bij het vastleggen van de huwelijksdatum. Dat doe je bij de burgerlijke stand van de gemeente via tel. 14040. De burgerlijke stand is in Veldhoven onderdeel van de publieksbalie van het gemeentehuis.

Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap

Wilt u in Veldhoven trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan meldt u dit vooraf bij de gemeente Veldhoven via een ‘melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap’.

Regelen

Wilt u in Veldhoven trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Veldhoven voor:

Het vastleggen van de huwelijks- of geregistreerd partnerschapsdatum

het maken van een afspraak voor het doen van de ‘melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap’ (zo’n melding heette voorheen ‘aangifte’ of ‘ondertrouw’). Deze afspraak vindt plaats in het gemeentehuis in Veldhoven

Meenemen

Van beiden een geldig identiteitsbewijs

Kopie van een geldig identiteitsbewijs van alle getuigen (minimaal 2, maximaal 4)

Geld of een bankpas. In ondertrouw gaan is gratis, u betaalt bij de ondertrouw de kosten voor het huwelijk of partnerschap

Informeer bij de gemeente welke documenten u verder nodig heeft als u:

Niet de Nederlandse nationaliteit heeft
Niet in Nederland woont
In het buitenland bent geboren of heeft gewoond
In het buitenland getrouwd bent geweest
In het buitenland gaat trouwen

Locaties en tijden

In Veldhoven kun je op vier vaste locaties trouwen. Onder bepaalde voorwaarden is dit ook mogelijk op een door jouw bepaalde vrije locatie in Veldhoven

GEMEENTEHUIS VELDHOVEN
Adres: Meiveld 1, 5501 KA Veldhoven
Tel.: 14 040

De trouwzaal in het gemeentehuis heeft ca. 30 zitplaatsen. Je kunt trouwen op maandag t/m zaterdag van 09.00 – 16.00 uur. Op maandag en woensdag om 09.00 uur kan je kosteloos trouwen.

MUSEUM ’T OUDE SLOT
Adres: Hemelrijken 6, 5502 HM Veldhoven
Tel.: 040-2533160

In het museum zijn twee zalen beschikbaar. Zaal Den Herd heeft ca. 50 zitplaatsen en de Rituelenzaal heeft ca. 80 zitplaatsen.
Bezichtiging van de ruimtes is mogelijk van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur, of bel voor een afspraak.

NH KONINGSHOF
Adres: Locht 117, 5504 RM Veldhoven
Tel.: 040-2581900

In NH Koningshof kun je trouwen in een sfeervol verbouwde kapel (het gebouw deed vroeger dienst als klooster) met ca. 80 zitplaatsen. In overleg zijn ook andere ruimtes beschikbaar voor grotere of kleinere gezelschappen. Bel de afdeling reserveringen voor een afspraak voor bezichtiging vooraf of voor nadere informatie over alle overige mogelijkheden.  Je kunt trouwen van maandag tot en met zaterdag van 10.00 – 16.00 uur..

Eenmalige trouwlocatie

U kunt een andere locatie eenmalig laten aanwijzen als huwelijkslocatie.

Trouwboekje

De aanschaf van een trouwboekje is niet verplicht. Tijdens de huwelijksaangifte kun je aangeven of je een trouwboekje wilt of niet. Hieraan zijn kosten verbonden.

Getuigen

Bij een huwelijk moeten minimaal twee en maximaal vier getuigen aanwezig zijn. Zij moeten meerderjarig zijn (dat wil zeggen minimaal 18 jaar of zelf getrouwd of getrouwd geweest zijn). Verder worden er geen eisen gesteld. Mannen of vrouwen, familie of vrienden; iedereen mag getuige zijn. Desgewenst kunnen ook twee ambtenaren getuigen.

Trouwambtenaren

De gemeente Veldhoven heeft een aantal trouwambtenaren (officieel buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand: BABS).

Tarieven 2023 (Onder voorbehoud)

Gemeentehuis trouwzaal

Prijs maandag tot en met vrijdag € 350,00
Prijs zaterdag € 560,00

Gemeentehuis trouwzaal, zonder ceremonie

Prijs maandag tot en met vrijdag € 130,00
Prijs zaterdag n.v.t. Alleen op maandagmorgen 09.30-12.00 uur. Zonder toespraken / voorgesprek / muziek

Gemeentehuis spreekkamer

Prijs maandag tot en met vrijdag Gratis
Prijs zaterdag  n.v.t. Alleen op maandagochtend om 9.00 uur en om 9.15 uur. Voorwaarde is dat een van beide partners ingezetene is van Veldhoven.

Museum 't Oude Slot

Prijs maandag tot en met vrijdag € 700,00
Prijs zaterdag € 1010,00

Trouwboekje, kunststof € 55,00
Trouwboekje, kunststof gekalligrafeerd € 73,00
Huwelijksakte € 15,70

Gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap

U kunt gratis trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan op maandag- en woensdagochtend om 9.00 uur. Voorwaarde is dat een van beide partners staat ingeschreven in Veldhoven. Duur: ongeveer 10 minuten. Alleen het bruidspaar, de getuigen en maximaal 10 bezoekers zijn aanwezig. Het huwelijk vindt plaats in de trouwzaal van het gemeentehuis

Vragen?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Kijk op www.veldhoven.nl of bel tel.
14 040.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation