Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Valkenswaard

Gemeente Valkenswaard
de Hofnar 15
5554 DA Valkenswaard

Trouwen in Valkenswaard

Trouwen is één van de meest speciale momenten in het leven, en het vinden van de juiste locatie voor jullie speciale dag is daarbij belangrijk. Misschien wel hét belangrijkste! Gelukkig hebben jullie goede hulp gevonden. Wij kennen namelijk de mooiste plekjes in de buurt. Kijk hier voor de prachtigste trouwlocaties in Valkenswaard! 

De gemeente Valkenswaard is dé perfecte plek voor jullie bruiloft. Het is een prachtige omgeving met de meest adembenemende natuur en uitgestrekte landschappen. Hierdoor is het de perfecte locatie voor een onvergetelijke trouwerij.

De gemeente Valkenswaard heeft veel te bieden voor verloofde stellen. Of je nu op zoek bent naar een rustieke boerderij, een schitterende tuin, of een moderne stad, Valkenswaard heeft het allemaal. Je kunt er voor kiezen om te trouwen op het gemeentehuis, waar je bijvoorbeeld ook gratis kunt trouwen, maar er zijn ook vele andere locaties in de omgeving die perfect zijn voor een trouwerij. De omgeving is gevuld met prachtige locaties waar je de liefde en het geluk met je geliefde kunt vieren.

Trouwen in de gemeente Valkenswaard betekent ook dat je kunt rekenen op een warme en gastvrije ontvangst. De bevolking is vriendelijk en behulpzaam en zal er alles aan doen om jullie dag speciaal en onvergetelijk te maken. Of je nu op zoek bent naar een traditionele bruiloft of een meer moderne en onconventionele aanpak, de gemeente Valkenswaard zal zeker aan al jullie wensen voldoen.

Bovendien is de gemeente Valkenswaard gemakkelijk bereikbaar, wat het voor jullie gasten een stuk eenvoudiger maakt om bij de bruiloft aanwezig te zijn. Er is voldoende parkeergelegenheid en het openbaar vervoer is uitstekend, waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om op tijd aanwezig te zijn op jullie speciale dag.

Trouwen in de gemeente Valkenswaard is een droom die uit kan komen. De unieke en adembenemende omgeving, de warme en gastvrije bevolking en de uitstekende bereikbaarheid maken het tot een onvergetelijke ervaring voor jullie en jullie gasten. Dus waar wacht je nog op? Maak jullie droom waar en trouw in de gemeente Valkenswaard!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

De kosten die aan het sluiten van een huwelijk, geregistreerd partnerschap en omzetting partnerschapsregistratie in een huwelijk verbonden zijn, bedragen:

Dagen / Tijden / Gemeentehuis / Weerderhuys / Op locatie

Maandag  tm Vrijdag /10.00 t/m 16.00 uur /niet mogelijk /€ 408,50/ € 662,30
Maandag tm Vrijdag /17.00  /niet mogelijk /niet mogelijk/€ 662,30
Zaterdag /10.00 en 15.00 uur/ niet mogelijk/ € 667,35/ € 918,60
Zaterdag/16.00 en 17.00 uur/ niet mogelijk/ niet mogelijk /€ 918,60
Zon- en feestdagen/niet mogelijk/ € 175,00/ niet mogelijk

Kosteloze ceremonie

Dinsdag /09.00 en 09.15 uur/ kosteloos/ niet mogelijk/ niet mogelijk

Eenvoudige ceremonie

Ma tm Do /10.00 uur t/m 16.00 /niet mogelijk/ €175.00/niet mogelijk

In bijzondere gevallen kunnen burgemeester en wethouders besluiten tot afwijking van bovenstaande tijden. Informatie en tarieven kunt u opvragen bij het klantcontactcentrum van de gemeente Valkenswaard.

Trouwboekje

Een trouwboekje kost € 30,45. U bent niet verplicht dit af te nemen.

Afschrift

Een afschrift van de akte van de burgerlijke stand kost € 16,60.

Getuigen

Er moeten altijd twee getuigen aanwezig zijn. Als u deze niet zelf meeneemt dan kunt u gebruikmaken van getuigen van het gemeentehuis. De kosten bedragen € 38,05 per getuige. Alle kosten moeten direct worden voldaan bij de melding.

 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation