Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Valkenburg a/d Geul

Gemeente Valkenburg a/d Geul
Geneindestraat 4
6301 HC Valkenburg aan de Geul

Trouwen in Valkenburg a/d Geul

Gefeliciteerd...

...met uw voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie. U gaat nu voortaan officieel als partners door het leven; een nieuwe levensfase is aangebroken.

Wanneer u wilt gaan trouwen of een partnerschapsregistratie aangaat dan kunt u dat doen in de gemeente van uw keuze. U bent niet verplicht om te trouwen of uw partnerschap te laten registreren in de gemeente waar u staat ingeschreven. Sommige paren kiezen bewust voor de eigen gemeente, andere weer net voor een plaats waar ze op vakantie zijn geweest, een plaats met een speciale uitstraling of een mooie herinnering. De gemeente Valkenburg aan de Geul biedt vele mogelijkheden om die speciale dag te kunnen vieren. Voor het officiële gedeelte kunt u niet alleen in het gemeentehuis terecht maar ook op diverse andere pittoreske locaties. Naast de officiële gebeurtenis biedt Valkenburg aan de Geul diverse mogelijkheden om uw huwelijk of partnerschap te vieren en het een onvergetelijke dag te maken.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Valkenburg a/d Geul.

Iedereen die hier wil trouwen of het partnerschap wil laten voltrekken, nodig ik van harte uit om dit in onze fraaie gemeente te doen.

Hier staan een aantal zaken waarmee u rekening moet houden bij het organiseren van uw huwelijk of partnerschapsregistratie. Ik wens u veel plezier bij de voorbereidingen, een onvergetelijke dag en een gelukkig en liefdevol leven samen.

Met vriendelijke groet,

Daan Prevoo
burgemeester van Valkenburg aan de Geul

Trouwen en geregistreerd Partnerschap

In het vervolg spreken we alleen nog over trouwen, maar voor een geregistreerd partnerschap gelden precies dezelfde voorwaarden als het voor aangaan van een huwelijk.

Waar kunt u trouwen?

In Valkenburg aan de Geul zijn diverse mogelijkheden. U kunt in het gemeentehuis trouwen, maar ook op andere locaties. U kunt namelijk een verzoek indienen om een eigen gekozen locatie aan te laten wijzen als trouwlocatie. Uiteraard dient de locatie aan een aantal eisen te voldoen.  Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om op een eigen gekozen locatie te trouwen, vul dan het aanvraagformulier in (verkrijgbaar bij Team Bevolking) en laat de eigenaar/beheerder van de locatie ook tekenen voor akkoord. Het formulier dient u in te leveren bij Team Bevolking. U krijgt bericht zodra de locatie is goedgekeurd. 2018 (onder voorbehoud)

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

De administratiekosten om in Valkenburg aan de Geul te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan zijn (exclusief kosten van het eventueel benoemen van een persoon tot trouwambtenaar voor 1 dag):

Maandag 8.30 uur of 8.45 uur (niet op feestdagen) duur 10 minuten: gratis voor inwoners van Valkenburg aan de Geul.
Maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 12.00 uur (niet op feestdagen) duur 20 minuten: € 91,00.
Maandag tot en met vrijdag, 45 minuten: € 253,00
Zaterdag, 45 minuten: € 355,00
Zondag of een feestdag, 45 minuten: € 456,00
Verlengen ceremonie per 15 minuten extra: € 35,50

Uw huwelijkslocatie kan nog aanvullende kosten rekenen. Deze kosten regelt u met uw locatie. Is uw ceremonie in het gemeentehuis dan komen er geen extra kosten voor de locatie bij.

Wij hebben trouwboekjes of partnerschapsboekjes in diverse kleuren en materialen. De kosten hiervoor zijn:

Luxe boekje: € 27,50
Eenvoudig boekje: € 20,50
Bekijk een voorbeeld van de trouwboekjes of partnerschapsboekjes.

Heeft u geen eigen getuigen dan kunt u deze via de gemeente inhuren voor € 43,50 per getuige.

Informatie

Heeft u nog vragen, dan kunt u daarvoor terecht bij de balie van Team Bevolking. De openingstijden van de balie zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en woensdag van 9.00 tot 19.00 uur. Telefoon: 14 043  (bereikbaar ma t/m vrij van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation