Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Uitgeest

Gemeente Uitgeest
Middelweg 28
1911 EG Uitgeest

Trouwen in Uitgeest

Trouwen in de gemeente Uitgeest, wat is er romantischer?! Als je op zoek bent naar een prachtige, rustige en intieme plek om je jawoord te geven, dan is Uitgeest de perfecte locatie voor jou. In deze gemeente is alles mogelijk, of je nu op zoek bent naar een klassieke, traditionele ceremonie of een moderne, speelse aanpak. Bekijk hier snel alle beschikbare trouwlocaties in Uitgeest!

De gemeente Uitgeest biedt een adembenemende omgeving voor een onvergetelijke trouwdag. Of je nu graag middenin de natuur trouwt of houdt van industrieel, of klassiek, of modern of romantisch of welke stijl dan ook: deze gemeente heeft het allemaal. Met haar uitgestrekte bossen, weidse velden en adembenemende stranden, is Uitgeest de perfecte locatie voor elke bruid en bruidegom.

Een trouwerij in Uitgeest biedt jou en je gasten de mogelijkheid om de schoonheid van de omgeving te ervaren en te genieten van een onvergetelijke dag. Er zijn zoveel mooie trouwlocaties beschikbaar, dat je er ook voor kunt kiezen om verschillende locaties te gebruiken. Bijvoorbeeld één locatie om de receptie te vieren, één voor de ceremonie en één voor het trouwfeest. Het kan net zo gek als je zelf wil! 

Tot slot wil ik graag benadrukken dat trouwen in Uitgeest niet alleen een prachtige en onvergetelijke ervaring is, maar ook nog eens betaalbaar. Je kunt een trouwerij in Uitgeest organiseren zonder je zorgen te hoeven maken over een hoge rekening aan het einde van de dag. En net zoals elke andere gemeente beschikt ook Uitgeest over de optie om gratis te trouwen. Bekijk hiervoor de website van de gemeente zelf. 

Kortom: als je op zoek bent naar een prachtige, unieke en betaalbare locatie voor je trouwerij, dan is Uitgeest de perfecte keuze voor jou. Trouwen in deze gemeente biedt een onvergetelijke ervaring die je nooit meer zult vergeten. Begin vandaag nog met plannen! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

in gemeentehuis: dinsdag om 9.00 of 9.15 uur gratis
in gemeentehuis maandag t/m vrijdag 9.30 - 16.30 € 275,30
in Regthuys maandag t/m vrijdag 9.30 - 16.30 € 580,70
overige locaties maandag t/m vrijdag 9.30 - 16.30 € 216,90
op overige dagen en tijden in Regthuys € 694,70
op overige dagen en tijd op overige locaties € 216,90
benoeming BABs als beëdiging rechtbank heeft plaatsgevonden € 31,00
trouwboekje € 35,40
inzet ambtenaar burgerlijke stand € 187,00
verzorgen van getuigen van gemeentewegen € 62,60
opmaken akte van omzetting in spreekkamer  € 62,50

Trouwlocaties

Uitgeest heeft voor uw huwelijk vijf trouwlocaties: de raadzaal van het gemeentehuis, het historische Regthuys, Bob's Party Palace, Restaurant Havenrijk en Bistro 't Stokpaardje. U kunt uit deze locaties kiezen, maar u mag ook een andere locatie in Uitgeest kiezen voor uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. Het trouwen of geregistreerd partnerschap op een vrije locatie is op elk tijdstip en op elke dag mogelijk in overleg met de medewerkers van de afdeling Dienstverlening.Kiest u voor een andere locatie, dan moet de eigenaar/gebruiker van de locatie toestemming geven. Daarnaast kan het zijn dat er extra vergunningen noodzakelijk zijn.

Trouwlocatie 1: De raadzaal van het gemeentehuis
Trouwlocatie 2: Het Regthuys
Trouwlocatie 3: Restaurant Havenrijk
Trouwlocatie 4: Bob's Party Palace
Trouwlocatie 5: Bistro 't Stokpaardje

De raadzaal

Gemeentehuis Uitgeest
Middelweg 28

Gelegenheid voor de huwelijksvoltrekking:

Maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 16.00 uur.
Zaterdag, van 09.00 tot 16.00 uur.

Het Regthuys

Kerkbuurt 3

Gelegenheid voor de huwelijksvoltrekking:

Maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 16.00 uur.
Zaterdag, van 09.00 tot 16.00 uur.

De locatie is geschikt voor maximaal 50 personen.

Restaurant Havenrijk

Het gezellige interieur van Havenrijk

Restaurant Havenrijk
Lagendijk 41
1911MT Uitgeest

Per april 2010 is restaurant Havenrijk door de gemeente Uitgeest formeel aangewezen als "huis der gemeente". Dit betekent dat het restaurant is aangemerkt als trouwlocatie en dat bruidsparen naast het trouwfeest ook hun huwelijksplechtigheid bij restaurant Havenrijk kunnen houden. 

Naast de idyllische omgeving (restaurant Havenrijk is omringd door 450 boten en ligt aan een natuurgebied) is het voor de bruidsparen ook mogelijk om met hun gezelschap met de boot bij het restaurant aan te meren. 

Bruidsparen kunnen geheel in eigen stijl de plechtigheid laten verlopen. Een ambtenaar van de burgerlijke stand komt voor het officiële gedeelte en daarna kan het feest losbarsten.

Zalen

In de bovenzaal kunnen feesten en partijen gegeven worden tot maximaal 90 personen. In combinatie met het afhuren van het gehele restaurant tot maximaal 220 personen. De bovenzaal beschikt over een eigen muziekinstallatie en bar. Live muziek in deze zaal is uiteraard ook mogelijk.

Boottocht

Aangezien Restaurant Havenrijk direct gevestigd is aan het Uitgeestermeer is het mogelijk om op bruiloften de gasten te laten genieten van een boottocht met een rondvaartboot over het meer en de kanalen.

Bob's Party Palace

Wethouder Piet Linnartz bij de huwelijksvoltrekking in een sfeervolle zaal van Bob's.

Bob's Party Palace is sinds 2008 een officiële trouwlocatie in Uitgeest. Bruidsparen kunnen geheel in hun eigen stijl de plechtigheid laten verlopen. Een ambtenaar van de burgerlijke stand komt op het afgesproken tijdstip (dit kan ook 's avonds) voor het officiële gedeelte en daarnaast zijn er vele mogelijkheden en ideeën om in overleg van de ceremonie een bijzondere gebeurtenis te maken.

Volgens Bob's begint een geslaagde bruiloft, intiem of groot, bij een perfecte organisatie en het vinden van de juiste locatie. Samen met het bruidspaar ontwerpen de weddingplanners van Bob's de perfecte bruiloft; groots en romantisch of juist bescheiden en gezellig. De mogelijkheden zijn groot. 

Het feestcomplex van Bob's Party Palace beschikt bovendien over diverse accommodaties, variërend in grootte en stijl, om er na de huwelijksceremonie een feest op maat van te maken.

Bob’s Party Palace
Westerwerf 1
1911 JA  UITGEEST

Bistro 't Stokpaardje

Ook bij bistro 't Stokpaardje aan het Uitgeestermeer is het mogelijk om uw huwelijk te laten voltrekken.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation