Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Súdwest-Fryslân

Gemeente Súdwest-Fryslân
Marktstraat 15
8601 CR Súdwest Fryslân

Trouwen in Súdwest-Fryslân

Trouwen in de gemeente Súdwest-Fryslân betekent een unieke en onvergetelijke dag vol met liefde, vreugde en avontuur! Dit prachtige stukje Friesland biedt de perfecte achtergrond voor jullie speciale dag en zal jullie gasten zeker verrassen.

Er is iets magisch aan trouwen in Súdwest-Fryslân. Of je nu kiest voor een buitenhuwelijk in de natuur, of een ceremonie binnen de stadsmuren, de omgeving zorgt voor een sfeer vol romantiek en schoonheid. De omgeving is rijk aan historie, cultuur en natuur, waardoor er voor elk paar een perfecte locatie te vinden is.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het uitzicht over het landschap tijdens jullie ceremonie? Of een romantische fotosessie langs de sloten en weilanden? Súdwest-Fryslân biedt talloze mogelijkheden voor jullie trouwfotografie en zal zorgen voor beelden die jullie altijd zullen koesteren.

Bekijk alle trouwlocaties in Súdwest-Fryslân op de pagina die we hiervoor speciaal hebben ingericht. Je ziet direct een handig overzicht met locaties, in een handige lijst maar ook op de kaart. Weten welke locaties nu echt worden gewaardeerd door bruidsparen? Bekijk dan de reviews die bij elke locatie staan. Sommige locaties staan nog niet lang op onze website en zullen dan ook nog geen review hebben. Misschien worden jullie dan wel het eerste bruidspaar dat een review kan achterlaten! Welke locatie jullie ook kiezen, het wordt hoe dan ook geweldig. 

Verder zijn de mensen in deze regio bekend om hun gastvrijheid en gezelligheid. Je zult versteld staan van de warmte en het enthousiasme waarmee jullie worden ontvangen en dat zal zorgen voor een onvergetelijke dag voor jullie en jullie gasten.

Trouwen in Súdwest-Fryslân betekent dat je kiest voor een dag vol liefde, schoonheid en gezelligheid. Laat jullie dag nog specialer worden door deze prachtige regio te kiezen als achtergrond voor jullie huwelijk. Jullie zullen het nooit vergeten!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Stadhuizen van: Sneek en Workum Maandag tot en met donderdag 09:00 – 16:30 uur € 407,90
Stadhuizen van: Sneek en Workum Vrijdag 09:00 – 19:30 uur € 407,90
Stadhuizen van: Sneek en Workum Zaterdag 09:00 – 19:30 uur € 841,50
Eenmalige trouwlocatie Maandag tot en met donderdag 09:00 – 16:30 uur € 407,90
Eenmalige trouwlocatie Vrijdag 09:00 – 19:30 uur € 407,90
Eenmalig trouwlocatie Zaterdag 09:00 – 19:30 uur € 841,50
Workum, verkorte ceremonie Donderdag 13:00 – 16:00 uur € 264,35

Wijzigen of annuleren van een locatie, datum en/of tijdstip € 35,65
Getuigen van de gemeente (kosten per getuige, alleen mogelijk bij de gratis ceremonie) € 22,50
Trouwboekje of partnerschapsboekje € 36,30
Trouwambtenaar voor één dag uit een andere gemeente € 119,30

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation