Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Stein

Gemeente Stein
Stadhouderslaan 200
6171 KP Stein

Trouwen in Stein
 

Voorwoord

Beste bruidspaar, van harte gefeliciteerd met het voornemen om binnenkort te trouwen of uw partnerschap te laten registreren. Het is een eer dat u Stein gekozen heeft als de plaats voor deze bijzondere gebeurtenis. De “mooiste dag van uw leven” moet vlekkeloos verlopen. Wij helpen u dan ook graag met de voorbereidingen.

Deze pagina is hierbij een handige leidraad. Er is aandacht voor de voorbereidingen van de huwelijksvoltrekking en de registratie van het partnerschap (de formele kant) en bevat tips over meer informele aspecten.

Trouwen en een partnerschap registreren in de gemeente Stein kan in onze moderne raadzaal, het nostalgische kasteel Elsloo, of de Protestantse kerk in Urmond, uitbundig, feestelijk, eenvoudig, intiem of ingetogen. Voor welke manier u ook kiest, u bent van harte welkom in Stein.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Stein.

Ik wens u een onvergetelijke dag en het allerbeste voor de toekomst,

Marion (M.) Leurs-Mordang
Burgemeester van Stein

Onze gemeente

De gemeente Stein ligt op een kruispunt van water en wegen. Zo ligt Stein aan de op- en afritten van de autowegen A2 en A76.  De westgrens van de gemeente wordt gevormd door de  Maas.  Deze rivier is tegelijkertijd de grens met  België. Parallel aan de Maas loopt het Julianakanaal.  In Stein vindt u de rust om te wandelen in de natuur en te vertoeven aan het water. De centrale ligging van onze gemeente en het feit dat er tal van uitstekende verbindingen ruimschoots aanwezig zijn, zijn karakteristiek voor Stein.De historische dorpskernen in Elsloo en Oud-Urmond tonen vol trots mooie monumentale gebouwen en zorgen voor een bijzonder prettige sfeer. Kortom, een gemeente die de moeite waard is om in te trouwen of uw partnerschap te laten registreren, te wonen, te leven en natuurlijk te genieten.

Melding van voorgenomen huwelijk

Voordat u kunt trouwen moeten u en uw partner een melding doen van uw voorgenomen huwelijk. Dit doet u bij de gemeente waar u gaat trouwen. Dus niet bij de gemeente waar u woont.

Woont u beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van u Nederlander? Dan legt u de verklaring af in Den Haag.

Bij deze verklaring moet duidelijk worden of beide partners wel met elkaar een huwelijk mogen aangaan. De ambtenaar van de burgerlijke stand checkt of er geen beletselen tegen het huwelijk zijn. Zijn die beletselen er niet? Dan kan binnen 14 dagen na de datum van het afgeven van de verklaring het huwelijk worden voltrokken.

U kunt niet eerder dan 1 jaar voor de huwelijksdatum de verklaring afleggen. Wacht u langer dan een jaar met trouwen? Dan moet u opnieuw de verklaring afleggen.

Bij de verklaring geeft u in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen.

Het huwelijk moet voltrokken worden in aanwezigheid van minimaal 2 en maximaal 4 getuigen. De ambtenaar leest de huwelijksakte voor en vraagt aan de bruid en bruidegom afzonderlijk of ze daarmee instemmen. Na het ja-woord ondertekenen bruid, bruidegom en getuigen de huwelijksakte.

Huwelijkslocaties

In de gemeente Stein kun je op een aantal locaties trouwen. Dat zijn:

de Raadzaal van het gemeentehuis
één van de zalen van Kasteel Elsloo
een spreekkamer in het gemeentehuis (voor kosteloze huwelijken)

Verder kun je in een persoonlijk gesprek met de BABS (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) je wensen bespreken m.b.t. de invulling van de huwelijksvoltrekking. Het is niet meer toegestaan om bij het gemeentehuis te strooien met rijst, confetti, bloemblaadjes e.d.

Even kennismaken

Uw huwelijk of partnerschap zal voltrokken of geregistreerd worden door een (buitengewoon) ambtenaar burgerlijke stand. De ambtenaren willen graag op de grote dag een persoonlijke bijdrage leveren. Enkele weken voor uw huwelijk/partnerschap kunt u kennismaken met de betreffende ambtenaar burgerlijke stand. In een persoonlijk gesprek met de ambtenaar kunt u uw persoonlijke wensen uitspreken en eventuele vragen stellen.  Als u kiest voor een kosteloos huwelijk dan volgt er geen persoonlijk gesprek.
De kosteloze huwelijken of geregistreerde partnerschappen in de gemeente Stein worden uitsluitend voltrokken of geregistreerd in het gemeentehuis. Er wordt geen speech gehouden en het duurt ongeveer 10 minuten. Kosteloze huwelijken en geregistreerde partnerschappen vinden plaats op maandagochtend tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Ziet u uw huwelijk graag op een andere manier voltrokken of het partnerschap op een andere manier geregistreerd, dan wordt verwezen naar de daarvoor vastgestelde dagen en uren tegen betaling van de daarvoor geldende leges.

Belangrijk

Het is aan te raden geruime tijd van tevoren een afspraak voor het huwelijk vast te leggen, waardoor de kans groot is dat de datum en het tijdstip waarop u wilt trouwen of uw partnerschap wilt laten registreren nog vrij zijn. Deze datum kunt u maximaal een jaar vooraf laten vastleggen. Als u voor de aangifte/ondertrouw bovendien uittreksels of afschriften uit het buitenland moet laten komen, dan kan het zijn dat deze documenten daar eerst nog moeten worden geverifieerd en gelegaliseerd. Deze vereiste handelingen kunnen behoorlijk wat tijd in beslag nemen. (meer informatie hierover krijgt u bij de afdeling burgerzaken of de ambtenaar van de burgerlijke stand), dus even in de gaten houden m.b.t. de ondertrouw/aangifte.
GEMEENTE STEIN
Stadhouderslaan 200, 6170 KP Stein
Postbus 15, 6170 AA Stein
Tel.  : 046-4359393 , Fax. : 046-4359359
Website: www.gemeentestein.nl
Openingsuren afdeling Publiekszaken/Burgerzaken;
maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 13.00 uur,
woensdag van 09.00 uur tot 19.00 uur.

Tarieven 2024 ( Onder voorbehoud)

Er zijn drie mogelijkheden voor het huwelijk/partnerschap:

een kosteloos huwelijk / partnerschap
een compact huwelijk / partnerschap
een uitgebreid huwelijk / partnerschap

De kosten en de mogelijkheden voor het voltrekken van een huwelijk/geregistreerd partnerschap:

Kosteloos huwelijk / partnerschap (optie 1)

duurt max. 15 minuten
alleen het bruidspaar met de getuigen zijn aanwezig
alleen mogelijk als het bruidspaar, dan wel 1 van beide, woonachtig is in Stein
ceremonie alleen mogelijk op maandag om 09.00 of 09.30 uur in het gemeentehuis in een spreekkamer

Compact huwelijk / partnerschap (optie 2)

duurt max. 30 minuten
naast het bruidspaar mogen max. 15 gasten aanwezig zijn incl. de getuigen (2 of 4)
max. 3 muziekstukken ten gehore gebracht
speech alleen door ambtenaar, niet door de gasten
informatie voor de speech a.d.v. vooraf toegestuurde vragenlijst
ceremonie alleen mogelijk in het gemeentehuis (raadszaal)
Maandag t/m donderdag van 09.00 tot 16.00 uur € 150,00
Vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur € 210,00
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur € 260,00

Uitgebreid huwelijk / partnerschap (optie 3)

duurt max. 45 minuten
naast het bruidspaar en de getuigen mogen zoveel gasten als mogelijk is in de betreffende locatie bij de ceremonie aanwezig zijn
in overleg met de ambtenaar vindt er een huisbezoek plaats waarin de invulling van de ceremonie besproken wordt zoals muziek.
ceremonie kan in het gemeentehuis, Kasteel Elsloo, Schippersbeurs Elsloo en Protestants Kerkje in Urmond. De huwelijkskosten zijn exclusief de kosten die de externe locaties in rekening brengen. Informeer bij de betreffende locatie wat de kosten hiervoor zijn.

Gemeentehuis
Maandag t/m donderdag van 09.00 tot 15.00 uur € 325,00
Vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur € 425,00
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 € 550,00
Externe locaties
Maandag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur € 325,00 + kosten externe locatie
Vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur    € 425,00 + kosten externe locatie
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur    € 550,00 + kosten externe locatie
Schippersbeurs is alleen mogelijk van dinsdag t/m zaterdag.

Overige kosten (indien van toepassing)

Huwelijks-/partnerschapsboekje € 30,00
Omzetten geregistreerd partnerschap in een huwelijk (zonder trouwzaal, zonder ceremonie) € 70,00
Aanvraag in behandeling nemen voor eenmalige benoeming van reeds beëdigde BABS € 175,00
Getuigen van de gemeente per persoon (min. 2, max. 4) € 40,00
Annuleringskosten betreffen 50% van het vooraf gekozen huwelijksarrangement

Informatie

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Publiekszaken/cluster burgerzaken of persoonlijk aan de balie.
Gemeente Stein wenst u een hele prettige voorbereiding van de belangrijkste dag van uw leven!

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation