Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Stede Broec

Gemeente Stede Broec
De Middend 2
1611 KW Stede Broec

Trouwen in Stede Broec

Jullie maken een geweldige keuze om te trouwen in Stede Broec! Deze prachtige plaats biedt zoveel romantiek, schoonheid en historie, het is gewoon te gek. Je zult de adembenemende uitzichten, de idyllische straatjes en de sfeervolle huisjes niet snel vergeten. Benieuwd naar de adembenemende trouwlocaties in Stede Broec? Bekijk ze snel via het linkje in de tekst! 

Het is een spannende tijd wanneer je op het punt staat om te trouwen en er is geen betere plek om dat te doen dan in de gemeente Stede Broec. Of je nu op zoek bent naar een intieme ceremonie of een groot feest, deze plaats heeft alles wat je nodig hebt.

De stad straalt een ontspannen sfeer uit en je zult je meteen thuis voelen.Maar dat hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen als je geboren en getogen bent in deze gemeente. Dan weet je natuurlijk al lang hoe geweldig mooi het hier is. Logisch dat je hier wil trouwen!  

Er zijn talloze manieren om je dag speciaal te maken, van het huren van een mooie trouwlocatie tot het organiseren van leuke activiteiten voor je gasten. Nog geen inspiratie daarvoor? Bekijk dan ook eens de inspiratie artikelen op onze website! 

De gemeente Stede Broec is de perfecte achtergrond voor prachtige trouwfoto's en de ideale plek om de rest van je leven samen te beginnen. De gemeente Stede Broec biedt een unieke ervaring voor elk paar en je zult het nooit vergeten. 

Dus, waar wacht je nog op? Maak een afspraak met de gemeente Stede Broec en begin aan de voorbereidingen voor jouw droomhuwelijk! Je zult versteld staan van de vele mogelijkheden die deze plaats te bieden heeft. Laat de voorbereidingen beginnen en maak je klaar voor een dag vol liefde, geluk en leuke herinneringen!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 ( Onder voorbehoud)

Melden van het voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap is gratis. Gratis partnerschapsregistratie of trouwen kan op dinsdag om 9:30 of 10:00

het gratis geregistreerd partnerschap en huwelijk is alleen voor inwoners van de gemeente Stede Broec.

Kijk voor de tarieven in de legestabel

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation