Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Sint-Michielsgestel

Gemeente Sint-Michielsgestel
Sint-Michielsgestel

Trouwen in Sint-Michielsgestel

Voorwoord

Trouwen is nog altijd een hoogtepunt in iemands leven.
Onze gemeente doet er dan ook graag alles aan om uw trouwdag tot de mooiste dag van uw leven te maken.

De gemeente Sint-Michielsgestel is een prachtige, groene gemeente met mooie dorpen en buitenplaatsen, monumentale panden en vele rustieke plekjes.
In beginsel kan in de gehele gemeente op bijna alle dagen (behalve op zon- en feestdagen) en tijdstippen worden getrouwd. We proberen zoveel mogelijk “wensen van mensen” te vervullen.

Uit het periodiek overleg met onze trouwambtenaren weet ik, dat ook zij er alles aan willen doen om met uw persoonlijke wensen rekening te houden en er een zo persoonlijk mogelijke huwelijksplechtigheid van te maken.

Ondanks de ruime keuze, die onze gemeente biedt om op uw eigen voorkeurslocatie te trouwen, blijkt dat verreweg de meeste bruidsparen voor het gemeentehuis kiezen.

Inmiddels weten heel veel mensen, dat onze gemeente een zeer karakteristiek en sfeervol gemeentehuis kent.
Binnen dit gemeentehuis kunt u, afhankelijk van de hoeveelheid gasten, kiezen voor de raadzaal of collegekamer.
Ook met paren, die voor een eenvoudige bijeenkomst kiezen of voor een geregistreerd partnerschap, is rekening gehouden. Het gemeentehuis kent zelfs een carillon, dat passende muziek ten gehore brengt.

Tot slot sluit de buiteninrichting prachtig aan op het monumentale pand van Koninklijke Kentalis en de groene omgeving van de Dommel. Kortom, wij hebben er in de hele gemeente, maar in het bijzonder in en rond ons gemeentehuis, alles aan gedaan om ons aandeel in uw huwelijksdag tot een succes te maken.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Sint-Michielsgestel.

Ook deze pagina met veel praktische informatie draagt daar hopelijk toe bij.
Ik hoop, dat u bij het vieren van uw trouwdag in de toekomst steeds positieve herinneringen bewaart over uw trouwplechtigheid in onze gemeente.

Erik Ronnes
Burgemeester van Sint-Michielsgestel

Trouwlocaties in de gemeente Sint-Michielsgestel

In de gemeente Sint-Michielsgestel zijn vier trouwlocaties die u via de gemeente kunt reserveren: twee locaties in het gemeentehuis in Sint-Michielsgestel en twee locaties in Berlicum. U kunt ook zelf een trouwlocatie kiezen.

Twee trouwlocaties in het gemeentehuis Sint-Michielsgestel

In het gemeentehuis in Sint-Michielsgestel hebben we twee locaties ter beschikking. Beide ruimten zijn op de begane grond van het gemeentehuis op Meanderplein 1.

In de collegekamer zijn ongeveer twintig zitplaatsen. 

Grotere gezelschappen kunnen terecht in de Raadzaal.

Parkeren kan voor het gemeentehuis, op het Meanderplein. De auto van het bruidspaar mag altijd voor het gemeentehuis geparkeerd worden, als de doorgang daardoor niet belemmerd wordt.

Op de vaste locaties is een huwelijk elke werkdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur mogelijk en op zaterdagen tussen 10.30 uur en 14.30 uur.

Datum reserveren?

Wilt u bij een van de bovenstaande trouwlocaties een datum reserveren voor uw huwelijk of geregistreerd partnerschap? Neem dan contact op met de afdeling Burgerzaken, telefoonnummer: 073-553 11 40.

Melding van voorgenomen huwelijk

Als u gaat trouwen, meldt u uw trouwplannen bij de gemeente waar u de ceremonie wilt laten plaatsvinden. U kunt uw trouwplannen al 1 jaar voor uw trouwdag melden. De laatste mogelijkheid is 2 weken voor uw huwelijk. De gemeente controleert of u met elkaar mag trouwen. Maar let op: Moet u bij de gemeente documenten aanleveren die uit het buitenland komen? Houd er dan rekening mee dat 2 weken te kort kunnen zijn.

Met de gemeente maakt u afspraken over het sluiten van uw huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kunt u afspraken maken over hoe de ceremonie eruit komt te zien.

Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn als u het jawoord geeft. De getuigen moeten meerderjarig zijn.

Trouwambtenaren

Uw huwelijk zal worden voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (Babs). Voor meer informatie over de trouwambtenaren verwijzen wij u naar de website van de gemeente. Deze ambtenaren willen graag op uw huwelijksdag een persoonlijke bijdrage leveren. Ongeveer 2 weken voor uw huwelijk neemt de betreffende trouwambtenaar met u contact op.
In een persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar kunt u uw wensen kenbaar maken.

Tarieven 2024 (Onder voorbehoud)

Het regelen van huwelijksbevoegdheid kost € 24,60. 

Trouwboekje - Partnerschapsboekje

Je kunt kiezen voor een trouwboekje of partnerschapsboekje. Dat is niet verplicht. In het boekje staan jullie persoons- en Je kunt kiezen voor een trouwboekje of partnerschapsboekje. Dat is niet verplicht. In het boekje staan jullie persoonsgegevens en gegevens over jullie huwelijk of partnerschap. Daarnaast is er ruimte voor vermelding van kinderen en kerkelijke plechtigheden. Een trouwboekje kost € 55,45.

Maandag tussen 09:00 - 10:00 Gratis
Flitshuwelijk of -registratie van partnerschap € 276,30
Maandag tot en met donderdag € 551,65
Vrijdag € 661,55
Zaterdag € 882,40
    
Overig 
 
Verhoging bij trouwen of geregistreerd partnerschap na 17.00 uur € 220,85
Verhoging bij trouwen op locatie naar keuze € 220,85
Trouwboekje/partnerschapsboekje € 55,45
Als wij een getuige beschikbaar stellen, per getuige € 55,45
Verzoek benoeming eenmalige trouwambtenaar, wanneer deze niet is beëdigd bij de rechtbank * € 220,85
Verzoek benoeming eenmalige trouwambtenaar, wanneer deze al is beëdigd bij de rechtbank * € 165,35
Annuleren, wijzigen datum en/of tijdstip en/of locatie € 55,45

*Hier komen de kosten voor het verplicht aanvragen van een VOG voor deze persoon nog bij. 

De bovenstaande bedragen zijn exclusief de kosten voor de trouwlocatie. Dit geldt voor zowel de aangestelde externe trouwlocaties van de gemeente als een trouwlocatie naar keuze.

Jullie ontvangen van ons een rekening. Deze krijgen jullie nadat jullie getrouwd zijn of het geregistreerd partnerschap zijn aangegaan.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation