Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Simpelveld

Gemeente Simpelveld
Markt 1
6369 AH Simpelveld

Trouwen in Simpelveld

Wij durven te wedden dat je een ongelooflijke bruiloft zult hebben in de gemeente Simpelveld! Dit idyllische dorpje in Limburg staat bekend om zijn prachtige omgeving en ontspannen sfeer. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke bruiloft, dan ben je bij Simpelveld aan het juiste adres.

Of je nu op zoek bent naar een intieme ceremonie of een groot feest, Simpelveld biedt de perfecte setting voor jouw speciale dag. De mensen zijn hier gastvrij en vriendelijk, en het platteland zorgt voor een rustgevende achtergrond. Je kunt hier genieten van de natuur en nog steeds alle voorzieningen binnen handbereik hebben.

Wat ook bijdraagt aan de bijzondere sfeer van trouwen in Simpelveld is de lokale culinaire traditie. Van de heerlijke Limburgse vlaai tot de fijnste bieren, je vindt hier alles wat je nodig hebt om jouw gasten te verwennen. Je kunt er zeker van zijn dat je gasten onvergetelijke herinneringen zullen hebben aan jouw trouwdag. Hebben we je al overtuigd? Neem dan eens een kijkje tussen de trouwlocaties in Simpelveld! 

Het trouwproces zelf is ook eenvoudig en soepel. De gemeente Simpelveld heeft ervaren ambtenaren die je zullen begeleiden bij het regelen van alles wat je nodig hebt voor jouw bruiloft. Of je nu op zoek bent naar een trouwlocatie, een getuige of hulp bij het opstellen van het huwelijkscontract, ze staan voor je klaar.

En als de bruiloft voorbij is en jullie heerlijk hebben overnacht, kun je blijven genieten van alles wat Simpelveld te bieden heeft. Ga wandelen in het bos, proef de lokale specialiteiten of ontdek de omgeving op de fiets. Je zult nooit spijt krijgen van het kiezen van Simpelveld als de plaats voor jouw trouwdag.

Trouwen in gemeente Simpelveld betekent onvergetelijke herinneringen creëren in een ontspannen en vriendelijke omgeving. Dus waar wacht je nog op? Maak snel jouw trouwplannen en laat jouw dromen uitkomen in dit prachtige dorpje!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2025 (onder voorbehoud)

Weekdagen en in het weekend € 224,35
Dinsdag- en donderdagmorgen om 10.00 gratis.
Trouwboekje € 45

Trouwlocatie

Huwelijken worden voltrokken in de raadzaal van het gemeentehuis.

U kunt ook zelf een trouwlocatie kiezen voor één dag. Hiervoor dient u een verzoek in bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente. Als de ruimte geschikt is, wijst het college deze voor één dag aan als trouwlocatie. Houdt u hierbij rekening met de volgende zaken:

de huwelijksplechtigheid moet binnen de grenzen van de gemeente Simpelveld liggen

de aanwijzing mag niet in strijd zijn met de openbare orde, brandveiligheid, goede smaak en goede zeden

openbaarheid moet gewaarborgd zijn

in bepaalde gevallen kan een (milieu)vergunning nodig zijn

er toiletgelegenheid aanwezig zijn

gaat het om een openlucht locatie? Dan moet bij slecht weer een vervangende overdekte locatie aanwezig zijn.

Naast de reguliere tarieven voor het voltrekken van huwelijken/partnerschappen kost het in behandeling nemen van het verzoek € 91,70. Bij afwijzing van het verzoek wordt het legesbedrag niet terugbetaald

Voor de inrichting en aankleding van de buitengemeentelijke locatie bent u zelf verantwoordelijk.

De ambtenaar van de burgerlijke stand zal eventueel samen met u de locatie inspecteren en toetsen aan de gestelde voorwaarden. Als de locatie niet uw eigendom is, moet de verhuurder/beheerder hierbij aanwezig zijn. Heeft u nog vragen dan kunt u altijd bellen.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation