Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Schagen

Gemeente Schagen
Laan 19
1741 EA Schagen

Trouwen in Schagen

Dag prachtige bijna-bruid! Ben je op zoek naar de perfecte locatie om te trouwen in Schagen? Look no further! Gemeente Schagen biedt de meest romantische en prachtige plekjes voor jullie grote dag.

Of je nu op zoek bent naar een buitenlocatie met uitzicht op de zee of een intieme locatie binnen de stad, Schagen heeft alles. De natuur in de omgeving is adembenemend en zorgt voor de perfecte achtergrond voor jullie trouwfoto's. Nog niet overtuigd? Kijk dan zelf maar eens! Op onze pagina met trouwlocaties in Schagen hebben we de allermooiste plekjes voor jullie uitgezocht. 

Maar waarom zou je kiezen voor Schagen als trouwlocatie? Ten eerste, de gastvrijheid van de mensen is ongeëvenaard. Van de ambtenaren die je helpen met het regelen van de papieren tot de lokale professionals die zorgen voor een geweldige catering, iedereen zal er alles aan doen om jullie dag onvergetelijk te maken.

Daarover gesproken: neem eens een kijkje tussen de professionals op onze website. Ze zijn er in overvloed en staan allemaal te popelen om jullie te helpen met de bruiloft! 

Ten tweede is er zoveel historie en charme in de stad en omgeving. Bezoek bijvoorbeeld het oude stadhuis of wandel door de sfeervolle straatjes en ontdek de schatten van Schagen. Je zult versteld staan van alles wat deze plaats te bieden heeft. Om de sfeer hoef je het echt niet te laten - die is er volop. 

Tot slot, Schagen is gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad en is de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke bruiloft. Wist je dat je hier ook perfect je huwelijksreis kunt vieren? Of je nu op zoek bent naar een rustige vakantie aan zee of avontuur in de stad, de omgeving heeft iets voor iedereen.

In het kort, trouwen in Schagen is een keuze die je nooit zult betreuren. Dus waar wacht je nog op? Maak jullie grote dag onvergetelijk en trouw in Schagen!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 ( Onder voorbehoud)

Kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap (zonder toespraak) 
Maandag tussen 09.00 en 10.00 uur (zonder toespraak) gratis

Budget huwelijk of geregistreerd partnerschap (zonder toespraak):

Maandag tot en met donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur en vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur € 110,80

Omzetten geregistreerd partnerschap in een huwelijk aan de balie. Wilt u van het omzetten van uw geregistreerd partnerschap in een huwelijk een bijeenkomst maken? Dan zijn de kosten gelijk aan de kosten zoals hieronder genoemd bij ‘in het gemeentehuis' en ‘andere plek’. € 27,70

In het gemeentehuis

Maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur € 312,70
Maandag tot en met vrijdag vanaf 17.00 uur € 683,50
Zaterdag, zondag en algemeen erkende feestdagen € 683,50
Andere locaties dan het gemeentehuis

Dit is zonder de kosten voor een trouwambtenaar. De trouwambtenaar brengt zelf een bedrag in rekening.

Andere locaties dan het gemeentehuis

Dit is zonder de kosten voor een trouwambtenaar. De trouwambtenaar brengt zelf een bedrag in rekening.

Maandag tot en met zondag en algemeen erkende feestdagen € 184,35

Eigen trouwambtenaar

Onderstaande bedragen gelden alleen als u voor een trouwambtenaar kiest die nog niet is beëdigd bij een rechtbank en die nog niet in onze gemeente is aangewezen als trouwambtenaar. Een trouwambtenaar kan naast deze kosten zelf ook nog kosten rekenen.

Trouwambtenaar die al aangewezen en beëdigd is in een andere gemeente  € 45,15
Trouwambtenaar die nog niet aangewezen en beëdigd is € 324,80

Trouwboekje of partnerschapsboekje  € 19,50
Getuigen van de gemeente (per getuige) € 22,50
Verklaring van huwelijksbevoegdheid € 28,50

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation