Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Roerdalen

Gemeente Roerdalen
Schaapsweg 20
6077 CG Roerdalen

Trouwen in Roerdalen

Schitterend trouwen in Roerdalen

Van harte gefeliciteerd! U heeft besloten te gaan trouwen en maakt plannen voor een prachtige en onvergetelijke huwelijksdag.  Wordt het een spetterend feest, of een intieme ceremonie met enkele dierbaren? Wat u ook kiest, doe het op úw manier, want het is úw dag!

De gemeente Roerdalen helpt graag mee om van uw huwelijksdag één van de mooiste dagen in uw leven te maken. Onze Ambtenaren van de Burgerlijke Stand zorgen ervoor dat het ja-woord een bijzonder en persoonlijk tintje krijgt. Daarnaast biedt de gemeente een aantal prachtige trouwlocaties. U kunt ervoor kiezen om te trouwen in de moderne raadszaal in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg. U kunt ook trouwen op kasteel Daelenbroeck,  op Kasteel Montfort en op Kasteel Aerwinkel.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Roerdalen.

Steeds meer mensen, niet alleen uit Roerdalen, kiezen voor een huwelijk in onze mooie groene gemeente. Dus, wat u ook kiest: reserveer in ieder geval tijdig!

Hier leest u wat er allemaal mogelijk is. Heeft u daarna nog vragen, dan kunt u terecht bij de Klantadviseurs Servicepunt Roerdalen. Zij zijn u graag van dienst. Bel ons gerust voor een afspraak en kom langs.

Ik wens u een onvergetelijke trouwdag en een gelukkig huwelijk toe!

Mevrouw Monique (M.D.) de Boer-Beerta, burgemeester van Roerdalen.

Trouwen in Roerdalen het vastleggen van de datum en locatie

Locatie

Sinds 1 januari 2019 kunt u in heel Roerdalen trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Denk bijvoorbeeld aan:

een geluksplek
een monumentale molen
een mooie plek in de natuur
uw eigen huis of tuin

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor Kasteel Daelenbroeck, Kasteel Aerwinkel of het Jachtslot van Kasteel Montfort. Of ‘gewoon’ voor het gemeentehuis.

Voor alle locaties geldt dat ze voor iedereen toegankelijk en veilig moeten zijn. Daarvoor bent u zelf verantwoordelijk. Verder mag een wettelijk huwelijk niet voltrokken worden in een kerk of een geloofsgemeenschap. Ook mag de ceremonie de openbare orde niet verstoren of in strijd zijn met de goede zeden. Dit betekent dat niet iets mag worden gedaan dat onfatsoenlijk is.

In de gemeente Roerdalen hebben wij speciale ambtenaren aangesteld voor het voltrekken van uw huwelijk: de Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (BABS). De BABS zal in overleg met het bruidspaar een persoonlijke huwelijkstoespraak verzorgen. Dit geldt niet als u kiest voor een kosteloos huwelijk op maandag- of dinsdagmorgen van 9.00 tot 9.15 uur. Een kosteloos huwelijk is een formaliteit. De sobere plechtigheid wordt voltrokken in het gemeentehuis door de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Raadszaal in het Gemeentehuis

De raadszaal van het gemeentehuis fungeert ook als trouwzaal en heeft een moderne uitstraling. Bij aankomst en vertrek kunt u begeleid worden door uw favoriete muziek, zowel op cd als live. De raadszaal beschikt over 35 zitplaatsen en is goed bereikbaar voor mindervaliden.

Huisregels

Het gooien van rijst en confetti is niet toegestaan in verband met uitglijden. Een leuk alternatief is bellenblazen.

Kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch

De geschiedenis van Kasteel Daelenbroeck gaat terug tot 1311. Godfried van Heinsberg kocht in dat jaar een aantal landerijen en besloot in het moerassig gebied (broeck) van het Roerdal een woon- en jachtslot te bouwen. Deze historische plek is zeker geschikt voor het onvergetelijke moment van uw verbintenis.

Het Jachtslot van Kasteel Montfort

Kasteel Montfort dateert uit 1260 en is eeuwenlang één van de grootste kastelen in Nederland geweest. In een van de ruimten van het Jachtslot, de hooggelegen panoramazaal met z’n wijdse uitzicht, kunt u ten overstaan van de ambtenaar van de burgerlijke stand het ja-woord geven.   

Kasteel Aerwinkel Posterholt

Trouwen? Natuurlijk het liefst op een bijzondere locatie .... Sinds kort is het mogelijk om uw huwelijk te voltrekken en te vieren op Kasteel Aerwinkel te Posterholt. Kasteel Aerwinkel is een prachtige historische locatie te midden van een Engelse landschapstuin. 

Melding van voorgenomen huwelijk

U doet de melding in de gemeente waar u gaat trouwen. Woont u beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van u Nederlander? Dan doet u de melding bij de gemeente Den Haag.

Doe de melding uiterlijk 14 dagen voordat u gaat trouwen.
U kunt niet eerder dan 1 jaar voor de huwelijksdatum de melding doen.
Bij de melding geeft u in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen.
Wilt u trouwen met een persoon met een buitenlandse nationaliteit neem dan eerst contact op met een van de medewerkers van de burgerlijke stand.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Het voltrekken van een huwelijk of geregistreerd partnerschap kost:

Van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 uur en 17:00 uur: € 360,00
Op zaterdag tussen 9:00 uur en 17:00 uur in de trouwzaal van het gemeentehuis: € 720,00
Op zaterdag tussen 9:00 uur en 17:00 uur op een externe locatie: € 360,00
Het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk bij de balie van het gemeentehuis: € 60,00
Als u uw geregistreerd partnerschap wilt omzetten in een huwelijk met ceremonie, gelden de normale kosten voor trouwen.
Het trouwboekje of boekje geregistreerd partnerschap (alleen als u dit wilt): € 37,00
Voor het veranderen en/of afzeggen van een datum of tijdstip van een huwelijk / geregistreerd partnerschap / omzetting € 60,00

Wilt u dat een vriend(in) of familielid u trouwt? Houd dan rekening met de volgende extra kosten:

Als deze persoon al bevoegd trouwambtenaar is in een andere Nederlandse gemeente, kost dit € 138,-. Is dit niet het geval? Dan kost dit € 360,-

Trouwt u niet in het gemeentehuis, maar op een andere plek in Roerdalen? Dan stemt u de kosten voor de locatie zelf af met de eigenaar. Wij brengen hiervoor geen extra kosten in rekening. De leges moeten betaald worden tijdens het kennismakingsgesprek.

Gratis trouwen

U kunt in onze gemeente gratis trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Het gaat dan om een sobere ceremonie. Gratis trouwen kan op maandagochtend van 9:00 tot 9:15 uur of van 9:15 tot 9:30 uur, uitgezonderd feestdagen. Dit vindt altijd plaats in het gemeentehuis.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation