Trouwen in de Gemeente Rhenen

Gemeente Rhenen
Nieuwe Veenendaalseweg 75
3911 JB Rhenen

Trouwen in Rhenen

Een exclusieve gebeurtenis

Als u nadenkt over uw trouwdag, denkt u meestal niet aan de hele organisatie die aan zo’n dag vooraf gaat. Maar er moet nogal wat worden geregeld: uitnodigingen, kleding, vervoer en de trouwlocatie.

De gemeente Rhenen beschikt over een sfeervolle ambiance waar u kunt trouwen. De intieme en sfeervolle zaal van het Oude Raadhuis staat garant voor een prachtige trouwreportage. Wie kiest voor het Oude Raadhuis maakt een goede keus. Naast het Oude Raadhuis zijn er ook andere trouwlocaties aangewezen, van party-restaurant tot dierentuin.

Op deze pagina kunt u lezen wat de gemeente Rhenen te bieden heeft bij uw huwelijksvoltrekking.

Ik wens u in ieder geval een onvergetelijke trouwdag toe.

Met vriendelijke groet,
Hans van der Pas  burgemeester van Rhenen

Huwelijk of geregistreerd partnerschap

Met een huwelijk of geregistreerd partnerschap leggen u en uw partner de relatie officieel vast bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. In Nederland kunnen een man en een vrouw, 2 mannen of 2 vrouwen met elkaar trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Sinds 1 september 2015 gaat u niet meer officieel in ondertrouw, maar doet u ‘melding’ van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Deze melding doet u bij de gemeente waar u gaat trouwen of het geregistreerd partnerschap aangaat.

Wanneer moet ik mijn voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap melden?

Tussen de datum van ontvangst van uw meldingsformulier en uw huwelijk of geregistreerd partnerschap moeten minimaal 2 weken en maximaal een jaar zitten. 

Wilt u uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap melden?

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met burgerzaken via het contactformulier, of telefonisch via 0317-681681. Wij nemen dan contact met u op.

Wilt u meer informatie of een ceremonie bespreken vragen wij u onderstaand contactformulier in te vullen. Een van onze medewerkers neemt dan contact met u op. 

U kunt ook telefonisch contact opnemen (tel.nr. 0317 681 681).

Trouwlocaties

Het oude Raadhuis

Het Oude Raadhuis is een prachtig monumentaal pand dat in 1975 totaal is gerestaureerd. Voor de inrichting werd voor een deel nog bestaand meubilair gebruikt. In de trouwzaal is een van de opvallende zaken de schildering van het plafond. Deze is vrij zeldzaam voor Rhenen en omgeving. Verder bevindt zich in deze zaal onder meer een 18e-eeuwse staande Franse klok, gemaakt door Jan Beukelaar uit Amsterdam en een goed gelijkende kopie van het bekende schilderij van F. Hart Nibbrig met de oude veerpont van Rhenen uit 1907.

Geheel in stijl betreedt u het monumentale pand via een trap. U wordt ontvangen in de hal, die tevens de toegang vormt tot de ernaast gelegen trouwzaal. Kortom een lieflijk, historisch plekje om te trouwen in een schilderachtige omgeving.

Rhenen is een historische stad langs de Neder-rijn, gelegen in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Vanuit de stad heeft u een prachtig uitzicht op de uiterwaarden en op de kalm stromende Rijn. Opvallend in de sky-line van Rhenen is de Cunerakerk met toren. Een laat gotische kerk uit de 14e-15e eeuw. Uw huwelijk in Rhenen kan nog sfeervoller en persoonlijker worden als voor of na uw huwelijksvoltrekking uw lievelings muziek weerklinkt vanaf de Cuneratoren. Neem voor informatie contact op met de Stichting Beiaard Cuneratoren: info@beiaardcuneratoren.nl Naast deze imposante kerk bevindt zich het Oude Raadhuis. Dit is een monumentaal pand dat dient als trouw­locatie voor de gemeente Rhenen. Het Oude Raadhuis dateert uit de 16e eeuw en ligt in de historische benedenstad van Rhenen. De benedenstad wordt gekenmerkt door lieflijke straatjes met prachtige monumentale woonhuizen. Naast het Oude Raadhuis vindt u het gemeentemuseum Het Rondeel dat bijzondere bodemvondsten herbergt. De erebegraafplaats op de Grebbeberg herinnert aan de zware strijd die is geleverd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Naast Het Oude Raadhuis zijn er nog andere locaties in Rhenen waar u uw huwelijk kunt laten voltrekken. Naast de officiële plechtigheid kunt u op deze locaties ook uw feest houden of zelfs uw huwelijksnacht doorbrengen.

De aangewezen locaties zijn;

Stadsmuseum Rhenen
Hotel 't Paviljoen
Residence Rhenen
Ouwehands Dierenpark
Restaurant & Lounge bar 3 Zussen
Restaurant Moeke
Landgoed Remmerstein
Het Oude Raadhuis 

Trouwtijden

Trouwen kan in Rhenen van maandag tot en met zaterdag. De tijdstippen waarop kan worden getrouwd zijn als volgt:

Maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur
Op vrijdagavond is ook mogelijk alleen op locatie tussen 16.30 en 19.30 uur.

Voor vragen of voor meer informatie kun je bellen: 0317-681681.

Tarieven 2021 ( onder voorbehoud)

Regulier, in de raadszaal van het Huis van de gemeente
maandag tot en met vrijdag (10.00 - 16.00 uur): € 580,00
zaterdag (10.00 - 15.00 uur): € 825,00

Besloten, in het Huis van de gemeente
maandag tot en met donderdag (10.00 - 15,45 uur): € 295,00
Geen toespraak, maximaal 12 personen aanwezig.

Kosteloos
Dinsdagochtend om 09.00 en 09.30 uur

Geen toespraak, maximaal 15 minuten, alleen de wettelijke getuigen en eigen minderjarige kinderen aanwezig, een van beide partners inwoner van gemeente Rhenen.

Buitenlocaties
maandag tot en met vrijdag (10.00 - 16.00 uur): € 580,00
vrijdag (16.30 - 19.30 uur): € 640,00
zaterdag (10.00 - 16.00 uur): € 825,00

Aanwijzing van een unieke trouwlocatie kost € 140,00

Wijziging van een afspraak voor een huwelijksvoltrekking of partnerschapregistratie kost € 27,00. 

Bij annulering van een afspraak voor een huwelijk of de partnerschapsregistratie krijgt u het geld terug, maar als dat minder dan een maand van tevoren gebeurt, krijgt u 50% terug en binnen een week van tevoren niets.

Bijzondere wensen
De gemeente staat open voor bijzondere wensen. We raden u aan dan wel tijdig contact op te nemen om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken: (0317) 681 681.

Getuigen
Er zijn minimaal twee meerderjarige getuigen verplicht. Vier getuigen is het maximum.

Trouwboekje
In een trouwboekje staan uw gegevens en die van uw partner. Er is ook ruimte voor vermelding van kinderen, kerkelijke plechtigheden en overlijdensgegevens. Het trouwboekje is alleen beschikbaar in het Nederlands en heeft geen officiële status. In Rhenen kunt u kiezen uit een boekje met een rode stoffen omslag of een groene of turquoise kunststof omslag voor € 33,00 en een boekje met een bruine leren omslag voor € 50,00

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation