Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Rhenen

Gemeente Rhenen
Nieuwe Veenendaalseweg 75
3911 JB Rhenen

Trouwen in Rhenen

Een exclusieve gebeurtenis

Als u nadenkt over uw trouwdag, denkt u meestal niet aan de hele organisatie die aan zo’n dag vooraf gaat. Maar er moet nogal wat worden geregeld: uitnodigingen, kleding, vervoer en de trouwlocatie.

De gemeente Rhenen beschikt over een sfeervolle ambiance waar u kunt trouwen. De intieme en sfeervolle zaal van het Oude Raadhuis staat garant voor een prachtige trouwreportage. Wie kiest voor het Oude Raadhuis maakt een goede keus. Naast het Oude Raadhuis zijn er ook andere trouwlocaties aangewezen, van party-restaurant tot dierentuin.

Op deze pagina kunt u lezen wat de gemeente Rhenen te bieden heeft bij uw huwelijksvoltrekking.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Rhenen.

Ik wens u in ieder geval een onvergetelijke trouwdag toe.

Met vriendelijke groet,
Hans van der Pas  burgemeester van Rhenen

Huwelijk of geregistreerd partnerschap

Met een huwelijk of geregistreerd partnerschap leggen u en uw partner de relatie officieel vast bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. In Nederland kunnen een man en een vrouw, 2 mannen of 2 vrouwen met elkaar trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Sinds 1 september 2015 gaat u niet meer officieel in ondertrouw, maar doet u ‘melding’ van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Deze melding doet u bij de gemeente waar u gaat trouwen of het geregistreerd partnerschap aangaat.

De melding

De snelste en makkelijkste manier is een online melding met DigiD.

Er wordt in het formulier gevraagd naar documenten, dus het is handig om die klaar te leggen voordat u begint met invullen. U heeft nodig:

DigiD-code
een digitale kopie van het paspoort of de ID-kaart
de gegevens over uw ouders
de gegevens over eventuele eerdere huwelijken of geregistreerde partnerschappen
de gegevens over eventuele kinderen
een digitale kopie van het paspoort, de ID-kaart of het rijbewijs van alle getuigen


De melding bestaat uit twee delen.
Als deel 1 volledig door partner 1 is ingevuld en verstuurd (inclusief de bijlagen), ontvangt u een e-mailbericht op het opgegeven mailadres.

Partner 2 gebruikt de link in dat mailbericht om in deel 2 van de melding te komen. Dit deel bevat minder vragen, omdat veel al is ingevuld in deel 1. Pas nadat deel 2 van de melding ook volledig is ingevuld en verstuurd, is uw gezamenlijke melding voorgenomen huwelijk of partnerschap compleet en kunnen wij deze in behandeling nemen.

Als we vragen hebben of aanvullende documenten nodig hebben, dan nemen wij contact met u op. Ook kan het zijn dat wij u uitnodigen voor een gesprek voor nadere toelichting op uw melding.

Trouwlocaties

Het oude Raadhuis

Het Oude Raadhuis is een prachtig monumentaal pand dat in 1975 totaal is gerestaureerd. Voor de inrichting werd voor een deel nog bestaand meubilair gebruikt. In de trouwzaal is een van de opvallende zaken de schildering van het plafond. Deze is vrij zeldzaam voor Rhenen en omgeving. Verder bevindt zich in deze zaal onder meer een 18e-eeuwse staande Franse klok, gemaakt door Jan Beukelaar uit Amsterdam en een goed gelijkende kopie van het bekende schilderij van F. Hart Nibbrig met de oude veerpont van Rhenen uit 1907.

Geheel in stijl betreedt u het monumentale pand via een trap. U wordt ontvangen in de hal, die tevens de toegang vormt tot de ernaast gelegen trouwzaal. Kortom een lieflijk, historisch plekje om te trouwen in een schilderachtige omgeving.

Rhenen is een historische stad langs de Neder-rijn, gelegen in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Vanuit de stad heeft u een prachtig uitzicht op de uiterwaarden en op de kalm stromende Rijn. Opvallend in de sky-line van Rhenen is de Cunerakerk met toren. Een laat gotische kerk uit de 14e-15e eeuw. Uw huwelijk in Rhenen kan nog sfeervoller en persoonlijker worden als voor of na uw huwelijksvoltrekking uw lievelings muziek weerklinkt vanaf de Cuneratoren. Neem voor informatie contact op met de Stichting Beiaard Cuneratoren: info@beiaardcuneratoren.nl Naast deze imposante kerk bevindt zich het Oude Raadhuis. Dit is een monumentaal pand dat dient als trouw­locatie voor de gemeente Rhenen. Het Oude Raadhuis dateert uit de 16e eeuw en ligt in de historische benedenstad van Rhenen. De benedenstad wordt gekenmerkt door lieflijke straatjes met prachtige monumentale woonhuizen. Naast het Oude Raadhuis vindt u het gemeentemuseum Het Rondeel dat bijzondere bodemvondsten herbergt. De erebegraafplaats op de Grebbeberg herinnert aan de zware strijd die is geleverd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Naast Het Oude Raadhuis zijn er nog andere locaties in Rhenen waar u uw huwelijk kunt laten voltrekken. Naast de officiële plechtigheid kunt u op deze locaties ook uw feest houden of zelfs uw huwelijksnacht doorbrengen.

Geregistreerde trouwlocaties

In de gemeente Rhenen zijn een aantal locaties aangewezen als trouwlocatie. Omdat deze locaties geregistreerd zijn, hoeft de eigenaar geen toestemming meer te vragen aan de gemeente.

De volgende locaties zijn aangewezen:

Stadsmuseum Rhenen 
Hotel 't Paviljoen 
Residence Rhenen 
Ouwehands Dierenpark
Restaurant en Lounge bar 3 Zussen
Restaurant Moeke 
Landgoed Remmerstein 

Neem contact op met de eigenaar van de locatie over de mogelijkheden en de kosten. Vergeet niet om huwelijksdatum en -tijdstip zowel bij de gemeente als bij de locatie vast te leggen.

Tarieven 2023 ( onder voorbehoud)

Kosten en trouwtijden

Huis van de gemeente:  
In de raadszaal maandag tot en met vrijdag (10.00 en 15.30 uur) € 614,00

Buitenlocaties:  
Ceremonie maandag tot en met vrijdag (10.00- 15.30 uur) € 614,00
Ceremonie vrijdag (16.30 - 19.30 uur) € 678,00
Ceremonie zaterdag (10.00 - 15.00 uur € 877,00
Aanwijzing van een unieke trouwlocatie € 146,00

Getuige van de gemeente € 43,50 (per getuige)
Trouwboekje kunststof € 35,00
Trouwboekje leer € 52,50
Wijziging afspraak € 28,00

Bijzondere wensen
De gemeente staat open voor bijzondere wensen. We raden u aan dan wel tijdig contact op te nemen om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken: (0317) 681 681.

Getuigen
Er zijn minimaal twee meerderjarige getuigen verplicht. Vier getuigen is het maximum.

Trouwboekje
In een trouwboekje staan uw gegevens en die van uw partner. Er is ook ruimte voor vermelding van kinderen, kerkelijke plechtigheden en overlijdensgegevens. Het trouwboekje is alleen beschikbaar in het Nederlands en heeft geen officiële status. In Rhenen kunt u kiezen uit een boekje met een rode stoffen omslag of een groene of turquoise kunststof omslag voor € 33,00 en een boekje met een bruine leren omslag voor € 50,00

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation