Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Reusel-De Mierden

Gemeente Reusel-De Mierden
Kerkplein 3
5541 KB Reusel-De Mierden

Trouwen in Reusel-De Mierden

Hallo toekomstige bruid en bruidegom! Zijn jullie hier op zoek naar de perfecte plek om te trouwen? Dan is de gemeente Reusel-De Mierden zeker iets voor jullie! We laten jullie direct de allermooiste trouwlocaties in Reusel-De Mierden zien (klik op de link) en leggen jullie dan haarfijn uit waarom trouwen hier nou zo fijn is. 

Deze gemeente biedt prachtige landschappen en idyllische dorpen die de perfecte achtergrond vormen voor jouw grote dag. Of je nu op zoek bent naar een rustieke boerderij, een romantische landhuis of een historische kerk, die perfecte trouwlocatie zit er echt tussen. Kijk zelf maar via bovenstaande link! 

Het trouwen in deze gemeente betekent ook dat je kunt genieten van de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de lokale bevolking. Ze zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij en je gasten een onvergetelijke dag hebben. Om die reden hebben wij op onze website ook alle lokale professionals verzameld, die jullie dag naar een hoogtepunt tillen.

En wat dacht je van de heerlijke eet- en drinkmogelijkheden in deze omgeving? Van lokale speciaalbieren tot de beste kaas, je gasten zullen zeker niet teleurgesteld worden. Integreer het beste van de gemeente in jullie bruiloftsdiner! 

Maar wat Reusel-De Mierden echt bijzonder maakt, is de unieke combinatie van rust en stijl. Hier kun je een echte "landbrugse" bruiloft hebben, terwijl je toch in de buurt bent van de bruisende stad 's-Hertogenbosch. Rust en natuur overdag, in de avond lekker los gaan! 

Kortom, als je op zoek bent naar een prachtige, ontspannen en stijlvolle plek om te trouwen, dan is de gemeente Reusel-De Mierden zeker iets voor jou! Stel je voor, jij en je geliefde, omringd door de prachtige natuur en de liefdevolle aanwezigheid van je dierbaren... Wat wil je nog meer?

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur: € 382,00
Maandag en woensdag tussen 09.30 en 10.00 (sober): € 139,00
Vrijdag vanaf 17.00 en zaterdag tussen 10.30 en 15.00 uur: € 490,00
Huwelijk op locatie: € 525,00
Trouwboekje: € 33,95
Uittreksel burgerlijke stand: € 15,70
Verklaring huwelijksbevoegdheid: € 27,50
Benoeming ambtenaar voor een dag: € 62,45

Aanvullende informatie

Wilt u trouwen op een andere locatie in deze gemeente?

Ook dat is mogelijk. U dient dan wel vooraf toestemming te vragen.Trouwt u op locatie en/of zijn er meer dan 50 personen aanwezig? neem dan contact op met Loket burgerzaken voor meer informatie. Het kan namelijk zijn dat er een gebruiksvergunning nodig is.

Voorwaarden sober huwelijk

De duur van de ceremonie bedraagt maximaal 15 minuten;
Bij de ceremonie mogen maximaal 10 personen (inclusief het bruidspaar en de getuigen) aanwezig zijn;
Er vindt geen gesprek plaats met de (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand voorafgaand aan het huwelijk;
Het geven van een persoonlijke invulling aan de huwelijksvoltrekking, zoals een toespraak, muziek, het schenken van drank of het verstrooien van bloemblaadjes, confetti of rijst (zowel binnen als buiten) is niet toegestaan;
Er wordt geen toespraak gehouden tijdens de ceremonie;
De ambtenaar van de burgerlijke stand kan niet door het bruidspaar gekozen worden;
De huwelijksvoltrekking vindt plaats in het gemeentehuis in een door  de ambtenaar te bepalen ruimte.

Neem voor nadere informatie of het maken van een afspraak contact op met het cluster Burgerzaken via 0497 – 650 650.

Voorwaarden kosteloos huwelijk

Kosteloos trouwen kan op maandagochtend om 9.00 en 9.15 uur. U krijgt dan een bescheiden plechtigheid, zoals bij een sober huwelijk. Onder de volgende voorwaarden is een kosteloos huwelijk mogelijk:

Minimaal één persoon van het bruidspaar staat ingeschreven in de basisregistratie van gemeente Reusel-De Mierden;

Het gezamenlijk inkomen is maximaal 120% van de bijstandsnorm.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation