Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Peel en Maas

Gemeente Peel en Maas
Wilhelminaplein 1
5981 CC Peel en Maas

Trouwen in Peel en Maas

U gaat binnenkort trouwen of u laat uw partnerschap registreren. Ik feliciteer u daar van harte mee. Als burgemeester van Peel en Maas beschouw ik het als een eer als u voor deze bijzondere dag voor ons kiest. Wij zullen er alles aan doen om het u zo veel mogelijk naar de zin te maken. Zodat u echt één van de mooiste dagen van uw leven kunt beleven!

Hieronder kunt u lezen wat de gemeente Peel en Maas te bieden heeft voor aanstaande bruidsparen. Een handige leidraad dus, omdat u toch al zoveel moet regelen. Zo is er naast aandacht voor de voorbereidingen van de huwelijksvoltrekking of het geregistreerde partnerschap ook ruimte voor tal van tips over de meer informele aspecten van uw dag.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Peel en Maas.

Trouwen of uw partnerschap registreren. Het kan op een uitbundige of feestelijke manier, maar ook eenvoudig, intiem of ingetogen. Voor welke manier u ook kiest, u bent van harte welkom in Peel en Maas! Ik wens u een onvergetelijke dag toe en veel geluk voor de toekomst.

Met vriendelijke groet,

Wilma Delissen-van Tongerlo

Burgemeester van Peel en Maas

Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan maakt u een afspraak in de gemeente waar u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan. Maak in onze gemeente de afspraak via 077-306 6666. We kijken samen met u graag hoe we uw dag onvergetelijk kunnen maken!

Het huwelijk kan minimaal veertien dagen en maximaal 1 jaar na de melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap worden voltrokken.

Trouwambtenaar voor één dag

U kunt uw huwelijk of geregistreerd partnerschap laten voltrekken door een trouwambtenaar die u zelf kiest.

Trouwambtenaren voor één dag zijn:

een trouwambtenaar uit een andere gemeente, al benoemd en beëdigd

een trouwambtenaar, nog niet benoemd en beëdigd

Trouwambtenaar uit een andere gemeente

Kiest u een trouwambtenaar uit een andere gemeente dan Peel en Maas? Dan mag hij of zij in Peel en Maas een huwelijk of geregistreerd partnerschap sluiten als u dit aanvraagt. Een trouwambtenaar van een andere gemeente wordt dan voor uw trouwdag benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Peel en Maas. Hij of zij mag die dag in de gemeente Peel en Maas uw huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrekken.

Een trouwambtenaar uit een andere gemeente wordt door de gemeente Peel en Maas niet betaald voor het voltrekken van het huwelijk of geregistreerd partnerschap. De kosten voor het huwelijk of geregistreerd partnerschap die u aan de gemeente Peel en Maas betaalt blijven hetzelfde.

U kunt de aanvraag alleen indienen nadat u bij ons uw trouwdag en trouwlocatie hebt vastgelegd. U dient de aanvraag minimaal 2 maanden voor de trouwdag in.

Bij het aanvraagformulier stuurt u de volgende documenten mee:

kopie geldig identiteitsbewijs van de trouwambtenaar

kopie van geldig benoemingsbesluit van de gemeente waar de (buitengewoon) ambtenaar burgerlijke stand werkzaam is

kopie van het proces-verbaal van de beëdiging

recente verklaring van de gemeente dat hij/zij daar nog steeds als (buitengewoon) ambtenaar burgerlijke stand werkzaam is en ervaring heeft met het voltrekken van huwelijken

Trouwambtenaar, nog niet benoemd en beëdigd

U kunt als bruidspaar uw huwelijk of geregistreerd partnerschap ook laten voltrekken door een trouwambtenaar die nog niet benoemd en beëdigd is. Dit kan bijvoorbeeld een broer, zus, buurvrouw of goede vriend(in) zijn.

De trouwambtenaar voor één dag:

is minimaal 18 jaar oud

staat niet onder curatele

kan een verklaring omtrent gedrag (VOG)  overleggen (niet ouder dan 6 maanden).

Een trouwambtenaar nog niet benoemd en beëdigd wordt door de gemeente Peel en Maas niet betaald voor het voltrekken van het huwelijk of geregistreerd partnerschap. De kosten voor het huwelijk of geregistreerd partnerschap die u aan de gemeente Peel en Maas betaalt blijven hetzelfde.

U kunt de aanvraag alleen indienen nadat u bij ons uw trouwdag en trouwlocatie hebt vastgelegd. U dient de aanvraag minimaal 4 maanden voor de trouwdag in. Na ontvangst van de aanvraag krijgt u het aanvraagformulier VOG toegestuurd.

De getuigen

Bij een huwelijk neemt u minimaal 2 en maximaal 4 meerderjarige getuigen mee. De getuigen ondertekenen ook de huwelijksakte.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Maandag t/m vrijdag Trouwzaal Huis van de Gemeente € 206,00
Zaterdag Trouwzaal Huis van de Gemeente € 407,00
Woensdag 09.00 uur en 09.30 uur Trouwkamer Huis van de Gemeente gratis
Maandag t/m vrijdag Bijzondere trouwlocatie € 455,00
Zaterdag Bijzondere trouwlocatie € 656,00

Overige kosten

Trouwboekje € 39,00
Omzetten partnerschap-huwelijk zonder ceremonie € 77,00
Annuleringskosten 2 weken vóór huwelijk of partnerschap € 125,00
Annuleringskosten 2 weken of langer voor huwelijk of partnerschap € 45,00

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation