Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Oudewater

Gemeente Oudewater
Waardsedijk 219
3421 NE Oudewater

Trouwen in Oudewater

Wauw, trouwen! Dit is een van de meest bijzondere dagen in je leven en de keuze voor de juiste trouwlocatie is daarbij enorm belangrijk. Als je op zoek bent naar een prachtige en unieke trouwlocatie, dan is gemeente Oudewater absoluut een aanrader!

Laat je inspireren op onze website en kijk eens tussen alle trouwlocaties in Oudewater. Er zit ongetwijfeld een locatie voor jullie tussen. Gebruik de filters om jullie wensen aan te geven. Zo vind je sneller jullie droomlocatie! 

Deze gezellige gemeente in de provincie Utrecht biedt een schat aan mogelijkheden voor jullie speciale dag. Of je nu op zoek bent naar een historische locatie met een verhaal, of juist iets moderner en minimalistisch, je vindt het in Oudewater. Het is een plaats vol charme en sfeer, waar je jullie liefde op een onvergetelijke manier kunt vieren.

Wat is er nog leuker dan trouwen in een gezellige en vriendelijke omgeving, waar iedereen je met open armen ontvangt? In Oudewater is het persoonlijk contact en de gastvrijheid enorm belangrijk. Je voelt je hier direct thuis en de inwoners zullen ervoor zorgen dat jullie trouwdag onvergetelijk wordt.

Wat ook fantastisch aan trouwen in Oudewater is, is de natuur. Deze gemeente heeft prachtige landschappen en pittoreske dorpen, waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust en stilte. Je kunt zelfs overwegen om buiten te trouwen, zodat je ten volle kunt genieten van de omgeving en de natuur.

Kortom, trouwen in gemeente Oudewater is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een unieke en bijzondere trouwlocatie. Het is een plek vol liefde, sfeer en gastvrijheid, waar je jullie liefde op een onvergetelijke manier kunt vieren. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar jullie droomlocatie in Oudewater en maak jullie trouwdag onvergetelijk!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Kosten 2023 (onder voorbehoud)

Stadhuis

Adres: Visbrug 1, 3421 AH Oudewater
Website: oudewater.nl
Groep: maximaal 32 personen (inclusief het bruidspaar) in de trouwzaal. Groepen vanaf 32 personen tot 60 personen in de raadzaal.
Kosten: € 387 tot € 950 (in het Trouwloket ziet u de kosten voor uw datum en tijd)

Oud-Katholieke Kerk

Adres: Leeuweringerstraat 12, 3421 AC Oudewater
Website: oudewater.okkn.nl
Groep: maximaal 60 personen (inclusief het bruidspaar)
Kosten: € 387 tot € 950 (in het Trouwloket ziet u de kosten voor uw datum en tijd)

Museum de Heksenwaag

Adres: Leeuweringerstraat 2, 3421 AC Oudewater
Website: heksenwaag.nl
Kosten: € 387 tot € 950 (in het Trouwloket ziet u de kosten voor uw datum en tijd)

’t Hof van Hoenkoop

Adres: Hoenkoopse Buurtweg 27, 3421 GA Oudewater
Website: hofvanhoenkoop.nl
Groep: maximaal 200 personen
Kosten: € 387 tot € 950 (in het Trouwloket ziet u de kosten voor uw datum en tijd)

De Broedkorf

Adres: Statenland 3, 3421 GZ Oudewater
Website: broedkorf.nl
Kosten: € 387 tot € 950 (in het Trouwloket ziet u de kosten voor uw datum en tijd)

Bed & Breakfast De Ruige Weide

Adres: Ruige Weide 9, 3421 TH Oudewater
Website: trouwenindepolder.nl
Groep: maximaal 80 personen
Kosten: € 387 tot € 950 (in het Trouwloket ziet u de kosten voor uw datum en tijd)

Geboekte ceremonie annuleren: € 97
Getuigen van de gemeente inhuren: € 42 per getuige (maximaal 2)

Trouwambtenaar van de gemeente

U kunt uw ceremonie laten uitvoeren door een officiële trouwambtenaar uit Oudewater. U heeft keuze uit de ambtenaren hieronder. Bekijk de filmpjes waarin zij zich aan u voorstellen.

Anne-Marie Graveland
Barie Hartsuiker
Joke Kwakernaak-Siebenga
Jan Wouter van Wijgaarden
Marianne Zeeuw

Kosten

U betaalt geen extra kosten voor een officiële trouwambtenaar uit Oudewater. Een trouwambtenaar is inbegrepen in de kosten van uw trouwlocatie.

Eigen trouwambtenaar

U kunt uw ceremonie ook laten uitvoeren door een officiële trouwambtenaar uit een andere gemeente. Bespreek een eigen trouwambtenaar vóóraf met de gemeente. Stuur een e-mail naar burgerzaken@oudewater.nl.

Kosten € 127

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation