Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Oss

Gemeente Oss
Raadhuislaan 2
5341 GM Oss

Trouwen in Oss

‘De belangrijkste ontdekkingstocht die de mens kan ondernemen’.
Zo is het huwelijk wel getypeerd.

Met elkaar in het huwelijk treden of uw partnerschap laten registreren is niet voor niets een heel bijzondere gebeurtenis. Ik ervaar het daarom als een eer dat u in onze gemeente uw geluk wilt bezegelen.

De gemeente Oss doet er alles aan om u al in een vroeg stadium bij de voorbereiding ervan, van dienst te zijn. Zo begeleiden we u bij de formele kant van het huwelijk of de partnerschap registratie en verstrekken u informatie over onze verschillende locaties. Locaties die ieder voor zich een eigen karakter hebben; u weet zelf als geen ander welke locatie qua sfeer het best past bij uw persoonlijke wensen. Maak die wensen kenbaar en de gemeente zal alles in het werk stellen om van deze belangrijke stap in uw leven een onvergetelijk moment te maken!

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Oss.

Deze pagina kan een belangrijke ondersteuning zijn bij uw voorbereidingen. Om u ook op de hoogte te houden van alle nieuwe ontwikkelingen omtrent Huwelijk en Partnerschapsregistratie hebben wij een speciale huwelijkspagina op onze website ontwikkeld www.oss.nl Op die pagina kunt u op ieder gewenst moment belangrijke informatie vinden. Blijft dat wij vooral veel waarde hechten aan persoonlijke begeleiding. Vandaar dat u altijd contact met ons kunt opnemen voor al u vragen.

Ik wens u veel succes toe bij de voorbereidingen.

En vanzelfsprekend vooral een onvergetelijke dag, als eerste stap op die ontdekkingstocht naar een liefdevolle toekomst.

drs. W.J.L. Buijs-Glaudemans
burgemeester van Oss.

Huwelijksaangifte of aangifte geregistreerd partnerschap

U heeft samen besloten om in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap aan te gaan, dan breekt nu de tijd aan waarin u bepaalde zaken formeel moet bekrachtigen. Wij willen u daarbij graag van dienst zijn.

Neemt u tijdig contact met ons op zodat wij met u in alle rust de formaliteiten door kunnen nemen en uw vragen kunnen beantwoorden.   

Datum vastleggen

Het is raadzaam ruim van tevoren de gewenste datum vast te laten leggen. Dit kunt u doen door te bellen met de medewerkers van de Burgerlijke Stand.

Melding van voorgenomen huwelijk

Voordat u kunt trouwen bent u verplicht om melding van uw huwelijk te doen in de gemeente waar u trouwt. Anders kunt u niet trouwen. De melding is één jaar geldig. Dat betekent dat u binnen het jaar moet trouwen. Daarna moet u opnieuw melding van uw huwelijk doen.

Melding huwelijk in de gemeente Oss

In de gemeente Oss kunt u online de melding van uw huwelijk regelen. Hiervoor heeft u een Digid code nodig. De melding doet u thuis. U hoeft hiervoor niet meer naar het gemeentehuis te komen.

U woont in het buitenland

Ook als u niet in Nederland woont maar toch hier wilt trouwen. Dan bent u verplicht om uw huwelijk te melden in Den Haag bij de burgerlijke stand.

Contactgegevens:

U doet melding van een geregistreerd partnerschap bij de gemeente.
Voor meer informatie neem contact met ons op:
e-mail: burgerlijkestand@oss.nl
telefoon: 14 0412 (bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur)

Trouwlocaties

Wij hebben meerdere locaties binnen de gemeente Oss waaruit u kunt kiezen voor uw feestelijke dag. Deze locaties hebben allen hun specifieke mogelijkheden en uiteraard is de keuze helemaal aan u! Wij verwijzen u voor gedetailleerde informatie over de locaties en de daarbij behorende tarieven naar de huwelijkspagina van de gemeentelijk website www.oss.nl U mag natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen!

Speciale wensen

Uw huwelijk wordt gesloten door een buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand. De betreffende ambtenaar neemt contact met u op om uw wensen te bespreken en in te passen in de officiële ceremonie. Hij of zij zal er alles aan doen om uw huwelijksvoltrekking tot een onvergetelijk moment te maken. Enkele weken voor uw huwelijk maakt u kennis met de betreffende buitengewoon ambtenaar Burgerlijke Stand. In dit persoonlijk gesprek vertelt u bijvoorbeeld hoe u elkaar ontmoet hebt, wie er bij het huwelijk aanwezig zijn, of u ook in de kerk wilt trouwen, of u ringen uitwisselt en of u een persoonlijke speech op prijs stelt.
Indien u voorkeur heeft voor een ambtenaar om uw huwelijk te voltrekken, laat het ons dan tijdig weten, dan houden wij daar rekening mee. Onze  trouwambtenaren stellen zich persoonlijk aan u voor op onze website www.oss.nl

Trouwen op een vrije locatie

Het is voortaan mogelijk om uw trouwdag nog persoonlijker te maken, door te trouwen op iedere locatie binnen de gemeente Oss.

Wat zijn de voorwaarden?

De belangrijkste voorwaarde is dat het huwelijk openbaar moet zijn en voor iedereen toegankelijk. Ook mag de ceremonie geen overlast geven.

Waar moet u rekening mee houden?

Rondom de huwelijksvoltrekking gelden andere regels. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken. Hou er in ieder geval rekening mee dat u zelf voor een trouwambtenaar moet zorgen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Huwelijk met korte ceremonie

Uitsluitend Gemeentehuis Oss: 

maandag tussen 09:30 uur en 12:00 uur: €175,00
Dinsdag en woensdag tussen 09:00 uur en 12:00 uur: €175,00

Huwelijk met uitgebreide ceremonie

Gemeentehuis Oss:

maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur: €370,00
vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur: €500,00
zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur: €700,00

Huwelijk op een vrije Locatie

maandag t/m zondag €370,00. Dit is exclusief de kosten van de trouwambtenaar en de kosten van de locatie. 

Gratis trouwen gemeentehuis Oss

Maandag om 09.00 uur en 09.15 uur: gratis. Het gratis huwelijk wordt gesloten aan de balie in de publiekshal van het gemeentehuis. U komt alleen met 2 getuigen. Er is geen ceremonie.

Overige tarieven

het aanwijzen en de beëdiging trouwambtenaar: €323,00
het aanwijzen trouwambtenaar voor 1 dag (reeds beëdigd): €160,00
wijziging datum, tijdstip, trouwambtenaar, locatie, getuigen: €37,00
ambtenaar getuige bij een huwelijk/partnerschapsregistratie: €20,00

Annulering huwelijk

meer dan een maand voor de geplande datum: terugbetaling gehele bedrag.
niet meer dan één maand maar meer dan één week : terugbetaling helft van het bedrag.
in de week voor de geplande datum: geen terugbetaling van het bedrag.
er mag niet gestrooid worden binnen of buiten de gemeentelijke trouwlocaties. Wordt er toch gestrooid, dan krijgt u een boete van €50,00.

Trouwboekje

normale uitvoering €30,00
leren uitvoering €49,00

Annulering huwelijk

Meer dan een maand voor de geplande datum: terugbetaling gehele bedrag.
Niet meer dan één maand maar meer dan één week : terugbetaling helft van het bedrag.
In de week voor de geplande datum: geen terugbetaling van het bedrag.
Er mag niet gestrooid worden binnen of buiten de gemeentelijke trouwlocaties. Wordt er toch gestrooid, dan krijgt u een boete van € 50,00.

Gratis trouwen

Wij, medewerkers van Burgerzaken, wensen u alvast veel plezier met de voorpret. Elke maandagochtend om 9:00 en om 9:15 uur kunt u gratis trouwen in het gemeentehuis van Oss. Per week zijn er maximaal 2 gratis huwelijken. Bij een gratis huwelijk gelden andere regels voor de voltrekking dan bij een betaald huwelijk.

Tot slot

Een huwelijksdag voorbereiden doet iedereen met eigen voorkeur en wensen. Wij vertrouwen erop dat deze pagina u alvast de nodige ondersteuning geeft bij de voorbereidingen. Wij, medewerkers van Burgerzaken, wensen u alvast veel plezier met de voorpret! En veel liefde en geluk voor de toekomst!

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation