Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Opmeer

Gemeente Opmeer
Klaproos 1
1716 VS Opmeer

Trouwen in Opmeer

Lief bruidspaar in spe, welkom op de pagina over jullie bruiloft in Opmeer! De gemeente Opmeer is een geweldige plek om in het huwelijksbootje te stappen. Waarom? Alleen al vanwege alle fantastische trouwlocaties in Opmeer. Trouwen is een van de meest bijzondere momenten in iemands leven en Opmeer biedt de perfecte trouwlocatie om dit te vieren.

Neem maar eens een kijkje via de link hierboven! De meest romantische locaties van Opmeer hebben we voor je op een rijtje gezet. Op de kaart zie je eenvoudig waar welke locatie zich bevindt. En via de filters bovenaan de pagina kun je snel en makkelijk een selectie maken tussen de locaties die het beste bij jullie wensen passen. 

De prachtige omgeving van Opmeer biedt de perfecte achtergrond voor jullie droomdag. Of je nu op zoek bent naar een rustieke boerderij, een prachtig landhuis of een moderne locatie, in Opmeer vind je het allemaal.

Het plannen van een bruiloft kan soms stressvol zijn, maar onze website maakt het hopelijk gemakkelijk en leuk. Onze ervaren professionals staan altijd klaar om jullie te helpen bij elke stap van het proces. Van cateraar tot dj, voor elk aspect van de bruiloft vind je hier de perfecte professional. Daarnaast hebben we honderden inspiratie artikelen om je alvast te inspireren voor de grote dag. Begint het al te kriebelen? 

Maar first things first. De trouwlocatie is het meest belangrijke en ook het eerste dat je moet zien vast te leggen. Als jullie een locatie hebben gevonden die jullie aanspreekt, ga dan vooral eens in het echt een kijkje nemen. Foto’s geven een goed beeld, maar kunnen ook het een en ander vertekenen. En sfeer op de foto krijgen is soms lastig. Bij een bezoekje voel je direct of dit de locatie is die bij jullie past of niet. Is het een match? Leg dan direct jullie trouwdatum vast! De contactgegevens hebben we al verzameld. Succes met het vinden van de perfecte locatie! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Kosteloos op maandag en dinsdag tussen 09.00 – 10.00 uur
€ 440,75 op maandag en dinsdag tussen 10.00 – 17.00 uur, op woensdag en donderdag tussen 09.00 – 17.00 uur
€ 429,35 op vrijdag tussen 09.00 – 13.00 uur
€ 601,10 op vrijdag tussen 13.00 – 17.00 uur
€ 804,00 op zaterdag tussen 09.00 – 17.00 uur
€ 1.035,90 op zondag en algemeen erkende feestdagen tussen 09.00 – 17.00 uur.
Voor een huwelijksboekje wordt € 27,00 in rekening gebracht.
Indien het huwelijk wordt voltrokken in het bijzijn van een door de gemeente beschikbaar gestelde getuige, wordt per getuige € 21,90 in rekening gebracht.
Extra kosten voor de locatie waar het huwelijk plaats vindt

Als het huwelijk wordt voltrokken in het oude raadhuis in Hoogwoud of Spanbroek worden de kosten verhoogd met € 249,10.

De extra kosten voor ’t Kerkhuys in Spanbroek, de kerk De Stompetoren in Aartswoud en de Theaterkerk in Wadway worden rechtstreeks door de betreffende locaties in rekening gebracht bij het bruidspaar.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation