Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Oostzaan

Gemeente Oostzaan
Kerkbuurt 4
1511 BD Oostzaan

Trouwen in Oostzaan

Zoeken jullie trouwlocaties in Oostzaan waarbij je de reuring van de bewoonde wereld hebt, maar ook de rust van de natuur? Say no more! Trouwen in Oostzaan betekent trouwen in de nabijheid van de stad, maar toch in een rustige en idyllische omgeving. Hier kun je genieten van de natuur, het water en de landelijke sfeer, terwijl je tegelijkertijd dichtbij de stad bent.  Dit maakt Oostzaan de perfecte locatie voor een onvergetelijke bruiloft, waar je samen met je geliefde en dierbaren kunt genieten van een unieke en bijzondere ervaring. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ceremonie en receptie op een prachtige locatie buitenaf, en voor het feestje trek je de stad in! 

Een andere reden waarom steeds meer mensen kiezen voor Oostzaan als trouwlocatie, is de ruime keuze aan unieke en bijzondere locaties. Waarom zou je trouwen in een saaie zaal als je ook in een boerderij, een kasteel of zelfs op het water kunt trouwen? Hier in Oostzaan kun je je dromen laten uitkomen en een dag beleven die helemaal aansluit bij jouw persoonlijkheid en stijl.

Bovendien biedt Oostzaan voor elk type bruidspaar de perfecte opties. Of je nu houdt van een traditionele trouwerij of liever iets moderner en niet-traditioneels wilt, de regio biedt voor beide stijlen een ruime keuze aan prachtige locaties, elk met hun eigen unieke charme en uitstraling. Je kunt kiezen uit locaties met een historische uitstraling, of juist iets meer industrieel of rustiek.

Naast de prachtige locaties biedt Oostzaan ook tal van mogelijkheden voor de aankleding en styling van je bruiloft. Of je nu op zoek bent naar bloemstukken, trouwkaarten of juist een cateringbedrijf, op onze website vind je alle professionals in de buurt van Oostzaan die jullie kunnen helpen om de bruiloft tot een onvergetelijk feest te maken! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Trouwlocatie gemeentehuis Oostzaan

Maandag t/m vrijdag € 511
Zaterdag 9.00-24.00 uur € 970,90
Zondag en erkende christelijke feestdagen 9.00-24.00 uur € 970,90

Externe trouwlocaties met trouwambtenaar van de gemeente Oostzaan*

Maandag t/m vrijdag € 648,95
Zaterdag 9.00-24.00 uur € 970,90
Zondag en erkende christelijke feestdagen 9.00-24.00 uur € 970,90

*Let op; bij een externe trouwlocaties brengt de beheerder/eigenaar van de locatie apart kosten in rekening voor het gebruik van ruimte en/of andere faciliteiten.

Externe trouwlocaties met eigen buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor één dag*

Maandag t/m vrijdag € 383,25
Zaterdag 9.00-24.00 uur € 383,25
Zondag en erkende christelijke feestdagen 9.00-24.00 uur € 383,25

*Let op; bij een externe trouwlocaties brengt de beheerder/eigenaar van de locatie apart kosten in rekening voor het gebruik van ruimte en/of andere faciliteiten.

Budget huwelijk

Maandag t/m donderdag 10.00 uur € 153,30

Overige kosten

Huwelijksboekje kunststof € 33,20
Huwelijksboekje leer € 40,90
Kalligraferen trouwboekje € 35,75
Kalligraferen kind in trouwboekje € 7,00
Aanvraag buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor één dag € 219,75
Getuigen via de gemeente, per getuige € 51,10
Omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk aan de balie € 60,75
Annulering of wijziging huwelijk of geregistreerd partnerschap € 64,25

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation