Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Oegstgeest

Gemeente Oegstgeest
Rhijngeesterstraatweg 13
2342 AN Oegstgeest

Trouwen in Oegstgeest

Gefeliciteerd, u heeft besloten om te gaan trouwen. En trouwen kan heel goed in Oegstgeest. Naast de trouwzaal in ons schitterend gerestaureerde, monumentale gemeentehuis beschikken wij ook over het kleinste trouwzaaltje in Nederland. Ook kan in Oegstgeest op verzoek een locatie eenmalig aangewezen worden als trouwlocatie.

Oorspronkelijk was het kleinste trouwzaaltje in Nederland ‘het theehuisje’ van de Rhijngeest kliniek. Een aantal jaren geleden werd het gerestaureerd en geschikt gemaakt voor kleinere plechtigheden. Een aanrader!

In ieder jaargetijde past zo’n ‘buitenbruiloft’. Stelt u zich eens voor. Uw gasten temidden van een romantische, besneeuwde tuin die wordt verlicht door vuurkorven, de geur van warme wijn en u als bruidspaar als stralend middelpunt op de belangrijkste dag van uw leven.

Of zomers. Onder het bladerendak van eeuwenoude eikenbomen verzamelen uw gasten zich in de bloemrijke tuin van ons gemeentehuis. De plechtigheid vindt plaats met zomerse geluiden als achtergrondmuziek.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Oegstgeest.

In en om Oegstgeest zijn er tal van gelegenheden voor een mooie romantische fotoreportage, een stijlvolle receptie of gewoon een gezellig feest. Op deze pagina hebben wij op een rijtje gezet waar u allemaal aan moet denken bij de voorbereiding van de officiële plechtigheid.

Ook veel tips over veel andere zaken die bij een bruiloft horen. Ik hoop daarom ook dat u beiden zich met deze pagina goed kunt voorbereiden op een mooi huwelijksfeest in Oegstgeest!

E.R. Jaensch

Burgemeester

Voornemen van het huwelijk of partnerschap (voorheen ondertrouw)

De ondertrouw is komen te vervallen. U maakt het voornemen om een huwelijk of partnerschap aan te gaan bekend bij de gemeente waar u wilt trouwen. U hoeft dus niet meer naar uw eigen woongemeente.

Reserveren huwelijksdatum

Voor het reserveren van een huwelijksdatum en het voornemen van het huwelijk (voorheen ondertrouw) in gemeente Oegstgeest vult u uw gegevens in met het contactformulier waarna de afdeling Publiekszaken contact met u opneemt.

In het buitenland geboren of gewoond?

Bent u in het buitenland geboren en/of heeft u in het buitenland gewoond? Dan moet u misschien nog documenten in laten schrijven in de basisregistratie personen van uw woongemeente. Bijvoorbeeld een geboorteakte, ook kan gevraagd worden om een verklaring van ongehuwd zijn.

Getuigen

Wanneer u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat heeft u minimaal 2, maximaal 4 getuigen nodig.  Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn.

Ambtenaar burgerlijke stand

Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren, kunt u kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie mag uitvoeren. Deze trouwambtenaar maakt een afspraak met u voor een gesprek over de ceremonie. U kunt daarbij uw persoonlijke wensen aangeven.

Geregistreerd partnerschap

Het geregistreerd partnerschap is - net als het huwelijk - een wettelijk geregelde en erkende samenlevingsvorm. Het is bedoeld voor mensen die niet willen trouwen, maar hun verbintenis wel formeel willen maken.

Naamgebruik

U kunt nadat het huwelijk is gesloten uw naamgebruik wijzigen. Uw eigen naam blijft altijd in uw identiteitsbewijzen als belangrijkste naam. (U heeft bijvoorbeeld gekozen voor Naam echtgeno(o)t(e)-eigen naam, dan komt in uw paspoort eerst uw eigen naam te staan en op de regel eronder e/v naam echtgeno(o)t(e). Als aanschrijfnaam van overheidsinstellingen wordt de naam gebruikt zoals u aangegeven heeft.

U kunt kiezen uit de volgende combinaties:

Eigen naam
Eigen naam-naam echtgeno(o)t(e)
Naam echtgeno(o)t(e)-eigen naam
Naam echtgen(o)t(e)

Uw kunt uw keuze digitaal doorgeven met DigiD of met het ingevulde formulier wijziging naamgebruik (pdf) en een kopie van uw identiteitsbewijs.

Trouwlocatie kiezen

De trouwzaal in het gemeentehuis is een prachtige zaal in ons monumentale pand (maximaal 80 personen). Ook kunt u trouwen in ons tuinhuis ‘het kleinste trouwzaaltje in Nederland’ (maximaal 10 personen) of buiten, dan plaatsen we stoelen in de tuin van het gemeentehuis (maximaal 100 personen). Ook kasteel Oud Poelgeest is een  prachtige trouwlocatie in Oegstgeest.

Ook uw eigen gekozen trouwlocatie in Oegstgeest kan eenmalig aangewezen worden. U moet dit uiterlijk 6 weken vóór de huwelijksdatum schriftelijk aanvragen:

aanvraagformulier eenmalige aanwijzing trouwlocatie (pdf)

verklaring eigenaar eenmalige trouwlocatie (pdf)

huisregels trouwzaal gemeentehuis (pdf)

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)
Maandag 09.00 uur - 10.00 uur kosteloos*
Maandag 10.00 - 17.00 uur € 323,95
Dinsdag en woensdag 09.00 - 17.00 uur € 323,95
Donderdag 09.00 - 17.00 uur € 453,50
Vrijdag 09.00 - 17.00 uur € 583,05
Zaterdag 09.00 - 12.00 uur € 971,90
Zaterdag 12.00 - 17.00 uur € 1231,00
Zon- en feestdagen 09.00 uur - 17.00 uur € 1943,80
 
Voorwaarden gratis trouwen/geregistreerd partnerschap
 
De gebeurtenis vindt plaats op maandag tussen 9.00 uur en 10.00 uur.
U trouwt of laat het partnerschap vastleggen in het gemeentehuis van Oegstgeest.
Eén van de partners staat ingeschreven in de gemeente Oegstgeest.
U heeft van te voren geen contact met de trouwambtenaar.
Er wordt geen toespraak gehouden.
De gebeurtenis duurt ongeveer 10 minuten.
De gemeente kiest de trouwambtenaar.
U kunt geen muziek afspelen.
Er zijn maximaal 6 personen aanwezig. Dit is inclusief het bruidspaar/partners en de getuigen.
 
Toeslagen 2024
 
Tuinhuisje € 244,00
Andere locatie € 60,90
Trouwen/vastleggen partnerschap na 17.00 € 124,15
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation