Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Jan van Schijnveltlaan 2
5671 CK Nuenen

Trouwen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Van harte gefeliciteerd !

Namens het gemeentebestuur feliciteer ik u van harte met uw plannen om uw relatie te bezegelen met een huwelijk, c.q. partnerschapsregistratie. Het verheugt mij zeer dat u bij het zoeken naar een locatie voor het voltrekken van deze gedenkwaardige gebeurtenis overweegt om uw keuze te laten vallen op één van de trouwlocaties in Nuenen.

De Trouwlocaties

Er zijn vijf locaties in Nuenen waar de voltrekking van huwelijken en partnerschapsregistraties kan plaatsvinden:

Trouwzaal gemeentehuis 

De trouwzaal ligt in het ‘oude’ gedeelte van het gemeentehuis, de villa. De villa is een voormalig landhuis, waarin nog de ‘adelijke’ grandeur hangt van een rijk verleden, van rust, nostalgie en romantiek. De prachtige intieme trouwzaal biedt met haar karakteristieke schouw en lambrisering een statig decor. De trouwzaal is geschikt voor ± 40 personen.

Van Gogh Kerkje

Het Van Gogh Kerkje aan de Papenvoort is gebouwd in 1824 als  een zogeheten waterstaatskerk. De vader van Vincent van Gogh was aan dit kerkje verbonden als dominee. Vincent van Gogh heeft het kerkje op een van zijn schilderijen vastgelegd.

Het kerkje is voor groepen tot 80 personen een sfeervolle gelegenheid: de gekleurde ramen, de lichtinval en de historische tuin maken het geheel bijzonder.

Raadszaal in het Klooster

De raadszaal is de voormalige kloosterkapel van Het Klooster aan het Park. Het Klooster is in 1997 totaal verbouwd en gerenoveerd. Ook de raadszaal is gerenoveerd, maar ademt nog steeds de sfeer van vroeger. De mooie glas-in-loodramen in combinatie met de lichte wanden en de ultra moderne lampen maken de zaal zeer bijzonder. In deze ruimte proef je de historie vertaald naar het heden. De raadszaal is ook geschikt voor  grotere gezelschappen.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

De Watermolen van Opwetten

De Watermolen van Opwetten is een trouwlokatie in Nuenen waar zowel binnen als buiten het ja-woord gegeven kan worden. U kunt kiezen voor de nostalgische binnentuin, de Oliemolen, met een stijlvole historische sfeer (geschikt voor ± 80 personen) of de bakkerij (geschikt voor ± 40 personen).  Al met al een nostalgische plek met een smaak naar hoe het vroeger was.

Hotel-Restaurant de Collse Hoeve

Hotel-Restaurant de Collse Hoeve is een trouwlokatie in Nuenen waar de gezelligheid spreekwoordelijk is. Deze eeuwenoude hoeve ademt een sfeer van traditie en historie uit. In dit tastbare stukje geschiedenis, temidden van het Brabantse land, is de gastvrijheid nog echt en hebben traditie en comfort elkaar gevonden. U kunt trouwen op verschillende lokaties waaronder de wintertuin met prieel en het koetshuis.

Ook het rustieke, echt Brabantse dorp Nuenen zelf, met zijn aantrekkelijke monumentale dorpsgezichten, de grote groengebieden en de uitstekende restaurants biedt alle mogelijkheden om de dag van uw huwelijk, c.q. partnerschapsregistratie,  volledig naar al uw wensen in te vullen. Het parkachtige landschap, waarin het gemeentehuis staat, vormt met de statige voorkant van de villa dan wel de vijver met de molen die achter het gemeentehuis gesitueerd zijn, een sfeervolle achtergrond voor foto’s. Uw gasten kunnen zich desgewenst nog even verpozen in de gratis toegankelijke Weverkeshof, de dorps­boerderij die zich op loopafstand van het gemeentehuis bevindt.

d'n kleine dommel

U ziet, Nuenen is zonder meer een aantrekkelijke gemeente om uw huwelijk of partnerschapsregistratie te laten bezegelen.Ook de gemeentelijke organisatie doet er alles aan om ‘de mooiste dag van uw leven’ ook echt tot zo’n alles overtreffende dag te maken. Voor zo’n gelegenheid moet veel geregeld worden, waarbij wij u, zoveel als binnen onze mogelijkheden ligt, graag en op deskundige wijze willen begeleiden. Echter, ook bij de vele andere zaken die geregeld moeten worden en waaraan gedacht moet worden, kunt u ongetwijfeld hulp gebruiken. Het is daarom dat ik u met veel genoegen deze pagina aanbied. 

Van harte hoop ik dat uw trouwdag of de officiële registratie van uw partnerschap helemaal wordt wat u ervan verwacht. Ik wens u een in alle opzichten geslaagde dag toe en heel veel geluk en voorspoed voor de toekomst.

M.J. Houben MBA burgemeester van Nuenen c.a.

Reserveren

Indien u in een van de trouwlocaties in Nuenen wilt trouwen of een partnerschapsregistratie wilt aangaan, moet u hiervoor een datum en tijd reserveren bij de gemeente (cluster Bevolking, tel. 040-2631513). Kiest u voor de trouwzaal in het gemeentehuis, dan kunt u deze ruimte ook vastleggen bij de gemeente.

Melding van voorgenomen huwelijk

Gaat u trouwen of wilt u een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan moet u eerst melding maken (voorheen ondertrouw) van uw voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap. Dat doet u in de gemeente waar u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan.

Ambtenaar van de Burgerlijke Stand

In de gemeente Nuenen c.a. zijn 6 ambtenaren van de burgerlijke stand benoemd, speciaal voor het voltrekken van huwelijken en geregistreerde partnerschappen. Bij voorkeur willen zij aan de toespraak bij uw huwelijks­voltrekking/partnerschapsregistratie een persoonlijk tintje geven. De ambtenaar van de burgerlijke stand die de voltrekking verzorgt, zal dan uiteraard moeten kunnen beschikken over enige persoonlijke gegevens van u beiden. Indien u een persoonlijke toespraak op prijs stelt, moet u tenminste een maand voor de dag van de huwelijksvoltrekking/registratie een briefje sturen met wat persoonlijke gegevens van u beiden. U kunt uw brief sturen naar het gemeentehuis t.a.v. het cluster Bevolking. Indien u ook nog een extra persoonlijk gesprek wenst, kunt u die wens in uw brief vermelden.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Trouwen/geregistreerd partnerschap in de trouwzaal van het gemeentehuis, aangewezen locatie of eigen locatie naar keuze

maandag t/m donderdag : € 565,90
vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen : € 620,55

Eenvoudig huwelijk/ registratie partnerschap

maandag t/m donderdag 9.00 - 17.00 uur : € 326,50
exclusief trouwboekje

Kosteloos huwelijk/registratie partnerschap

Bij een kosteloos huwelijk / registratie betaalt u wel voor een trouw/partnerschapsboekje.

Overige kosten

Kosten van de aangewezen locaties.
Kosten van een trouw/partnerschapsboekje: € 39,70 (alleen bij een eenvoudig of gratis huwelijk).
Kosten van eventuele uittreksels uit de registers van de burgerlijke stand € 15,70 per uittreksel.
Kosten van eventuele uittreksels uit de bevolkingsadministratie (uittreksel BRP) € 8,25 per uittreksel.

In het geval de huwelijksvoltrekking wordt voltrokken door een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente, worden de tarieven verhoogd met € 228,30.

Als er een wijziging optreedt na de melding van het voorgenomen huwelijk/partnerschap, bedraagt het tarief per wijziging € 80,95. Bij wijzigingen binnen één week voor de voltrekking bedraagt het tarief per wijziging € 130,55.

Gratis trouwen / partnerschapsregestratie

Op maandag kunt u om 9.00 uur en om 9.30 uur gratis  trouwen/uw partnerschap registreren. Dit betekent dat u dan geen huwelijksrecht hoeft te betalen en dat u een kortere, minder persoonlijke ceremonie krijgt. Een persoonlijk gesprek vooraf is dan niet mogelijk.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het cluster Bevolking, telefoonnummer 040-2631513.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation