Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Nederweert

Gemeente Nederweert
Raadhuisplein 1
6031 VR Nederweert

Trouwen in Nederweert

Trouwen in Nederweert: de perfecte locatie voor jullie droomhuwelijk!

Nederweert is een prachtige gemeente gelegen in Limburg, met vele unieke locaties waar je jullie huwelijk kunt vieren. Of je nu op zoek bent naar een romantische buitenlocatie of een prachtige trouwzaal, Nederweert heeft het allemaal.

Een populaire locatie voor bruidsparen is het historische kasteel. Hier kun je genieten van de prachtige tuinen en de unieke sfeer van het kasteel. Ook het stadhuis van Nederweert is een populaire locatie voor huwelijken. Hier kun je genieten van de prachtige architectuur en de intieme sfeer. Bekijk hier alle beschikbare trouwlocaties in Nederweert!

Maar Nederweert heeft ook veel mooie buitenlocaties, zoals de prachtige landgoederen en natuurgebieden. Hier kun je genieten van de natuur en de rust, terwijl je toch dicht bij de stad bent. Nederweert biedt ook de mogelijkheid om gratis te trouwen. Er zijn verschillende plekken in de gemeente waar je gratis kunt trouwen zoals het stadhuis, het kasteelpark, de bossen en landgoederen. Deze locaties zijn prachtig en uniek en bieden een perfect decor voor jullie huwelijksceremonie. 

Houd er wel rekening mee dat er beperkingen kunnen zijn voor het gebruik van deze locaties en dat er eventueel vergunningen nodig zijn. Raadpleeg de gemeente Nederweert voor meer informatie over de regels en voorwaarden voor gratis trouwen in de gemeente. Voor gratis trouwen in het gemeentehuis kun je de website van de gemeente zelf bezoeken. Hier vind je informatie en beschikbare data. 

Er zijn ook vele professionele leveranciers in de omgeving, waaronder fotografen, videografen, bloemisten en cateraars, die jullie kunnen helpen bij het organiseren van jullie droomhuwelijk.

Trouwen in Nederweert is de perfecte keuze voor bruidsparen die op zoek zijn naar een unieke locatie met veel mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een romantische buitenlocatie of een prachtige trouwzaal, Nederweert heeft het allemaal. Laat jullie dromen uitkomen en trouw in Nederweert!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Huwelijksrecht / partnerregistratie in het gemeentehuis op ma t/m vrij € 270,00
Huwelijksrecht / partnerregistratie in het gemeentehuis op zaterdag € 420,00
Huwelijksrecht / partnerregistratie op Eynderhoof € 565,00
Huwelijksrecht / partnerregistratie op Eynderhoof zaterdag € 610,00
Huwelijksrecht / partnerregistratie in een bijzonder huis (art. 64, Boek 1,van het Burgerlijk wetboek) € 100,00
Huwelijksrecht / partnerregistratie in of op een andere locatie (huis der gemeente) binnen kantooruren € 350,00
Huwelijksrecht / partnerregistratie in of op een andere locatie (huis der gemeente) buiten kantooruren € 500,00
Trouwboekje / partnerregistratie boekje standaard € 11,00 + € 15,70 (inhoud) = € 26,70
Uittreksel Burgerlijke stand € 15,70
Verklaring huwelijksbevoegdheid € 27,50
Getuigen van de gemeente per persoon € 16,25
Wijzigen / annuleren huwelijk (binnen 6 weken voor huwelijk) € 65,00

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation