Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Mook en Middelaar

Gemeente Mook en Middelaar
Raadhuisplein 6
6585 AP Mook en Middelaar

Trouwen in Mook en Middelaar

Jullie gaan trouwen! Gefeliciteerd! En jullie hebben de prachtige gemeente Mook en Middelaar gekozen als de perfecte plek om dit heugelijke feit te vieren. Wat een geweldige keuze!

Mook en Middelaar is een idyllische omgeving voor jullie grote dag, met zijn prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en unieke locaties. Of je nu op zoek bent naar een romantische kerk of een moderne zaal, Mook en Middelaar heeft het allemaal. Trouw bijvoorbeeld in een prachtige kerk in het historische centrum van de stad of huur een modern zalencentrum voor een intieme ceremonie.

En als het tijd is voor de receptie, dan zijn er tal van geweldige opties, van gezellige horecagelegenheden tot luxe hotels. Proef de lokale specialiteiten en heerlijke wijnen terwijl je geniet van de prachtige omgeving van Mook en Middelaar. Of ga voor iets echt unieks en huur een bijzondere locatie voor je feest, zoals een oude boerderij of een prachtig kasteel.

Geen idee waar je moet beginnen met zoeken? Geen probleem! Wij kunnen helpen! Trouwen.nl is namelijk dé website voor al je informatie en inspiratie over trouwen en bruiloften. En natuurlijk ook voor trouwlocaties. Zo hebben wij speciaal een pagina ingericht voor alle trouwlocaties in Mook en Middelaar. Hier kun je eenvoudig en snel zien welke trouwlocaties dichtbij jullie zitten en welke voldoen aan jullie eisen. Iets gevonden dat je aanstaat? Neem dan snel contact op! We hebben alle gegevens al verzameld.

Dus als je op zoek bent naar een unieke en romantische trouwlocatie, dan is Mook en Middelaar de plek voor jullie. Laten we jullie dromen waarmaken en trouwen in deze prachtige omgeving, omringd door de natuur en historische charme. En als je nog meer inspiratie of informatie nodig hebt voor jullie bruiloft, kijk dan gerust rond op onze website. We hebben honderden artikelen en professionals om jullie verder te helpen!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 ( Onder voorbehoud) 

Voltrekking van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, alsmede omzetting van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk, vindt kosteloos plaats in het Gemeentehuis, Raadhuisplein 6 te Mook, als de voltrekking plaats heeft op dinsdag om of na 9.00 uur en voor 10.00 uur, op grond van artikel 4 van de Wet rechten burgerlijke stand. € 0,00

Het tarief bedraagt voor het in behandeling nemen van een aanvraag tot het voltrekken van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in één van de volgende aangewezen locaties voor het voltrekken van huwelijken en geregistreerde partnerschappen, waarbij op verzoek de tijdsduur van de voltrekking maximaal 30 minuten bedraagt:

Het Gemeentehuis, Raadhuisplein 6 te Mook

Op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 19.00 uur € 310,10
Op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur € 465,20
Op zondag tussen 12.00 en 16.00 uur € 542,50

Herberg ’t Zwaantje, Groesbeekseweg 106 te Mook

Op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 19.00 uur € 466,20
Op zaterdag tussen 10.00 en 17.00uur € 536,00
Op zondag tussen 12.00 en 16.00 uur € 606,00

Het tarief bedraagt voor het in behandeling nemen van een aanvraag tot het voltrekken van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in een zelfgekozen locatie

Op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 19.00 uur € 466,20
Op zaterdag tussen 10.00 en 17.00uur € 536,00
Op zondag tussen 12.00 en 16.00 uur € 606,00

Het tarief bedraagt voor de voltrekking van een huwelijk of registratie van een partnerschap in een bijzonder huis op grond van artikel 64, Boek 1, van het Burgerlijk Wetboek:

Op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 19.00 uur € 356,60
Op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur € 410,10
Op zondag tussen 12.00 en 16.00 uur € 463,60

Indien voor het voltrekken van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in een van de vermelde locaties, waarbij op verzoek de tijdsduur van de voltrekking meer dan 30 minuten moet bedragen, worden de  genoemde tarieven verhoogd voor de aan de voltrekking extra te besteden tijd per kwartier of gedeelte daarvan met 25%

Het tarief bedraagt voor het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk, indien daarbij gebruik gemaakt wordt van de trouwzaal of een van de genoemde ruimten het bedrag overeenkomstig de aldaar genoemde tarieven.

Het tarief bedraagt voor het verstrekken van:

een trouwboekje of partnerschapboekje in een normale uitvoering € 43,25 
een trouwboekje of partnerschapboekje in een luxe uitvoering € 59,10
een duplicaat van het trouwboekje of partnerschapsboekje € 43,25
het gekalligrafeerd bijschrijven van een geboorte in een trouwboekje of partnerschapsboekje € 9,55

Het tarief bedraagt voor het in behandeling nemen van een aanvraag tot het benoemen van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (Babs) als bedoeld in artikel 1:16 BW voor het voltrekken van één huwelijk:

als de Babs is beëdigd € 87,10
als de Babs nog niet is beëdigd € 172,30

Voor elke verklaring van huwelijksbevoegdheid als bedoeld in artikel 49a van boek I van het Burgerlijk wetboek € 27,50 

Bij annulering van een huwelijk/geregistreerd partnerschap wordt op verzoek, mits het verzoek is gedaan binnen 6 maanden na annulering, de verschuldigde legeskosten gerestitueerd met 50%

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation