Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Montfoort

Gemeente Montfoort
Kasteelplein 5
3417 JG Montfoort

Trouwen in Montfoort

Gaan jullie trouwen? Gefeliciteerd! En jullie hebben de gemeente Montfoort gekozen om dit heugelijke feit te vieren. Er is geen betere keuze, want ons betreft! 

Montfoort is een geweldige plek om te trouwen! Met zijn historische stadskern, gezellige horeca en unieke locaties, is het een idyllische plek voor jullie grote dag. Of je nu op zoek bent naar een historische locatie of een moderne ruimte, Montfoort heeft het allemaal. Trouw bijvoorbeeld in een prachtige kerk of huwelijkszaal in het historische centrum van de stad, of huur een modern zalencentrum voor een intieme ceremonie.

En als het tijd is voor de receptie, dan zijn er tal van leuke opties, van gezellige horecagelegenheden tot luxe hotels. Proef de lokale specialiteiten en heerlijke wijnen terwijl je geniet van de historische charme van Montfoort. Of ga voor iets echt unieks en huur een bijzondere locatie voor je feest, zoals een oud theater of een prachtig museum.

Geen idee waar je de zoektocht moet beginnen? Wij kunnen helpen! Trouwen.nl is namelijk dé website voor al je informatie en inspiratie over trouwen en bruiloften. En natuurlijk ook voor trouwlocaties… Zo hebben wij speciaal een pagina ingericht voor alle trouwlocaties in Montfoort. Hier kun je eenvoudig en snel zien welke trouwlocaties dichtbij jullie zitten en welke voldoen aan jullie eisen. Iets gevonden dat je aanstaat? Neem dan snel contact op! We hebben alle gegevens al verzameld. 

Dus als je op zoek bent naar een unieke en romantische trouwlocatie, dan is Montfoort de plek voor jullie. Laten we jullie dromen waarmaken en trouwen in deze geweldige omgeving, omringd door de historische charme en de gezelligheid van de stad.

En als je nog meer inspiratie of informatie nodig hebt voor jullie bruiloft, kijk dan eens gerust rond op onze website. We hebben honderden artikelen en professionals om jullie verder te helpen! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

De gemeente Montfoort kent de volgende trouwlocaties:

Het Stadskantoor Montfoort
De Commanderije van St. Jan, Hofstraat 5
Het Oude Stadhuis, Hoogstraat 36
Het KasteelMontfoort, Kasteelplein 1
De Heeren van Montfoort, Hoogstraat 41

Andere locatie

Wilt u het huwelijk of de partnerschapsregistratie op een andere locatie doen? U kunt hiervoor bij ons een verzoek doen. Voorwaarde is dat deze locatie binnen onze gemeentegrenzen ligt. De gemeente keurt uw aanvraag om de locatie voor één keer als trouwlocatie te gebruiken. Wilt u het bruiloftsfeest op deze locatie te houden? Dan kan het zijn dat u een evenementenvergunning nodig heeft. Houd rekening met een aanvraagtermijn van twaalf weken.

Huwelijk of partnershap registreren op maandag t/m vrijdag €434,95
Huwelijk of partnerschap registreren op zaterdag €497,80
Trouwboekje €29,25

Bovenstaande prijs is exclusief de kosten voor het gebruik van een locatie. 

Kosteloos trouwen

Kosteloze huwelijken, alleen voor inwoners van de gemeente Montfoort, worden geregistreerd op maandag om 09.00 uur in het stadskantoor Montfoort..

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation