Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Moerdijk

Gemeente Moerdijk
Pastoor van Kessellaan 15
4761 BJ Moerdijk

Trouwen in Moerdijk

Gefeliciteerd!

U en uw partner hebben plannen om in het huwelijk te treden of uw partnerschap te laten registreren. Namens het Moerdijkse gemeente­bestuur feliciteer ik u graag met dit voornemen!

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Moerdijk.

De jonge gemeente Moerdijk is een grote gemeente met veel verschillende dorpjes en stadjes. We hebben de vestigingssteden Klundert en Willemstad, met hun prachtige historische centra. Het gezellige Standdaarbuiten, het knusse Fijnaart en het grotere Zevenbergen, waar het gemeentehuis te vinden is. Omdat onze gemeente zo groot is zijn er verschillende mogelijkheden om te trouwen. Het klassieke Mauritshuis in Willemstad of het romantische Stadhuis in Klundert. Wilt u een moderne bruiloft? Ook dat kan in de gemeente Moerdijk. In Zevenbergen kunt u natuurlijk trouwen in het gemeentehuis. De raadzaal en de trouwkamer zijn beide perfect voor de moderne, eigentijdse bruiloft. U ziet er is bij ons zoveel mogelijk, dat het nog moeilijk zal worden om tot een keus te komen.

Uiteraard is de trouwlocatie niet het enige dat er geregeld moet worden. Of het nu een eenvoudige bruiloft wordt of één met alles er op en er aan, er zal veel geregeld en gedaan moeten worden. Deze pagina kan u hierbij prima van dienst zijn. Succes bij de voorbereidingen en heel veel geluk voor de toekomst.

Burgemeester A.J. Moerkerke

Gemeentewinkel

Wanneer er op deze pagina over het huwelijk of huwelijksvoltrekking wordt gesproken, bedoelen wij huwelijk of partnerschapsregistratie en huwelijksvoltrekking of registratie van het partnerschap.

De medewerkers van de gemeentewinkel geven u graag informatie over het trouwen in de gemeente Moerdijk. U kunt hiervoor terecht in de centrale hal van het gemeentehuis in Zevenbergen:
Gemeentehuis Moerdijk
Pastoor van Kessellaan 15
4761 BJ Zevenbergen
telefoonnummer 14 0168.

Openingstijden gemeentehuis

Openingstijden van het gemeentehuis in Zevenbergen.

Het gemeentehuis (Pastoor van Kessellaan 15 in Zevenbergen) is geopend:

Dag Op afspraak/Zonder afspraak

Maandag van 08.30 tot- 17.00/ van 08.30 tot- 12.00
Dinsdag van 08.30 tot- 17.00/ van 08.30 tot- 12.00
Woensdag van 08.30 tot- 17.00/ van 08.30 tot- 12.00
Donderdag van 08.30 tot- 17.00 van (18.00 tot- 20.00*)/van 08.30 tot- 12.00
(van 18.00 tot- 20.00*)
Vrijdag van 08.30 tot- 12.00 van 08.30 tot- 12.00

* Als u komt voor burgerzaken (bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort, rijbewijs, uittreksel uit het register burgerlijke stand).

De Trouwlocaties

Gemeentehuis Zevenbergen, Stadhuis Klundert, Mauritshuis Willemstad.

De gemeenteraad vindt dat trouwen in principe ook op iedere andere locatie mogelijk moet zijn. Het is immers jullie dag en jullie bepalen het verloop ervan. Dit noemen we een alternatieve locatie. Deze locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Bekijk hier de voorwaarden voor een alternatieve locatie.  Als jullie iets in gedachte hebben is het raadzaam om dit schriftelijk voor te leggen, zodat de locatie eenmalig als trouwlocatie aangewezen kan worden: alternatieve trouwlocatie aanvragen.

Gemeentehuis in Zevenbergen

In de grootste kern, Zevenbergen, staat het gemeentehuis van de gemeente Moerdijk. In juni 1999 werd dit gemeentehuis in gebruik genomen. Het is een modern gebouw, ontworpen door de AGS-architecten, onder leiding van Joost Parré. Open en transparant wil de gemeente Moerdijk zijn. Dit is terug te vinden in het gemeentehuis. Een grote ruime hal, waarin alle gemeentelijke producten aangeboden worden. Uiteraard is het ook mogelijk om te trouwen in het gemeentehuis. De raadzaal en de trouwkamer zijn beide op de begane grond van het gemeentehuis en daarom prima te bereiken voor mensen die slecht ter been zijn.

Trouwkamer

Deze trouwkamer is modern en sober ingericht. Op de muur staat een prachtige spreuk van Shakespeare.Ze is uitermate geschikt voor de kleinere gezelschappen (maximaal 20 personen).

Raadzaal

De eveneens modern ingerichte, ruime raadzaal is de plaats voor de grote eigentijdse bruiloft. Het bruidspaar in het midden van de zaal, op het schitterende blauwe vloerkleed. Zij staan dan ook letterlijk in het middelpunt van de belangstelling. Er is genoeg ruimte voor de gasten en andere belangstellenden. Rondom het bruidspaar kunnen ongeveer 40 gasten zitten en daarnaast is het ook nog mogelijk om gebruik te maken van de twee balkons.

Stadhuis in Klundert

Ten tijde van de 80-jarige oorlog omringde Willem van Oranje het stadje met wallen en grachten en vormde zo met o.a. Willemstad de zuide­lijke verdedigingsgordel tegen de Spanjaarden. Helaas zijn deze wallen niet meer compleet. Op de stadshuisring in Klundert staat het oude stadhuis van Klundert. De trots van Klundert. In 1621 is dankzij een flinke bijdrage van Prins Maurits het renaissance stadhuis gebouwd. De kleine knusse trouwzaal op de eerste verdieping is als het ware gemaakt voor de romantische bruiloft. Er zijn ongeveer 30 zitplaatsen. Omdat het stadhuis een monument is mag er niets verbouwd worden. Daarom is er geen lift in het gebouw aanwezig. Het is één van de weinige stadhuizen in Nederland die geheel vrijstaand op een plein staat.

Mauritshuis in Willemstad 

De vestigingsstad Willemstad heeft alles in zich voor de klassieke bruiloft. Een schitterende omgeving voor de trouwfoto's. De haven, de prachtige vestiging, de vestingwallen. En natuurlijk het Mauritshuis. Een monumentaal gebouw in een prachtig groene omgeving en vrijwel direct aan het water gelegen. Aan het einde van de zestiende eeuw werd het Mauritshuis gebouwd in opdracht van Prins Maurits. Ook droeg hij bij aan de bouw van de koepelkerk, de eerste kerk in Nederland die specifiek werd gebouwd voor de protestantse eredienst.

De raadszaal op de eerste verdieping wordt gebruikt voor huwelijksplechtigheden. In de raadszaal kunnen ongeveer 70 gasten zitten. Omdat het Mauritshuis een monument is heeft het geen lift. Jullie kunnen, wanneer mensen slecht ter been zijn, gebruik maken van de op de benedenverdieping aanwezige Burgemeesterskamer. Deze ruimte leent zich uitstekend voor een wat intiemere bruiloft. Er kunnen in de burgemeesterskamer maximaal 30 gasten zitten.

De gemeente Moerdijk is eigenaar, exploitant en beheerder van het Mauritshuis in Willemstad. Naast een huwelijksvoltrekking is het Mauritshuis ook te huren voor bijvoorbeeld vergaderingen en workshops. 

Melden van huwelijk of geregistreerd partnerschap

Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, moet u dit eerst melden bij de gemeente (voorheen: ondertrouw). U doet dit tenminste twee weken en maximaal één jaar voor uw trouwdatum.

Gratis trouwen

Op maandagochtend en woensdagochtend om 9.00 uur en 9.30 uur kunt u kosteloos trouwen in het gemeentehuis in Zevenbergen. Dit is alleen mogelijk voor inwoners van de gemeente Moerdijk. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

De kosten zijn verdeeld in categorieën. De categorieën die altijd in rekening worden gebracht zijn:

Melding huwelijk/partnerschap
Huwelijksvoltrekking (locatie)*
Trouwambtenaar*

Eventueel de kosten voor een trouw-of partnerschapsboekje indien u daarvoor kiest

* De kosten die hierbij horen zijn afhankelijk van uw keuze voor de trouwlocatie, -dag en trouwambtenaar.

 Melding huwelijk/geregistreerd partnerschap € 177,65 

Kosten trouwlocaties Zevenbergen/ Klundert/Willemstad:

Maandag tot en met zaterdag: € 132,40
Zondag en feestdagen: € 264,80

Kosten alternatieve trouwlocatie:

Maandag tot en met zaterdag: € 324,30
Zondag en feestdagen: € 456,70

Trouwambtenaar

Vaste trouwambtenaar gemeente Moerdijk (maandag tot en met zaterdag): € 293,35
Vaste trouwambtenaar gemeente Moerdijk (zondag en feestdagen): € 327,90
Trouwambtenaar van elders met benoeming: € 140,25
Trouwambtenaar van elders zonder benoeming: € 421,95

Trouw/partnerschapsboekje (niet verplicht) 

Normale uitvoering: € 19,95
Luxe uitvoering: € 34,65

Overig

Het in behandeling nemen van een aanvraag tot omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk zonder ceremonie kost  € 82,75. 

Gratis omzetten kan alleen voor inwoners van gemeente Moerdijk op maandagmorgen om 09:00 en 09:30 uur. 

Bij annulering van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of omzetting van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk bestaat aanspraak op teruggaaf van 50 procent van de geheven leges.

Als feestdagen worden aangemerkt: Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, 1e en 2e Kerstdag en de algemeen erkende feestdagen dagen die als zodanig worden aangegeven bij openbare kennisgeving met uitzondering van de vrijdag na Hemelvaartsdag.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation