Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Loon op Zand

Gemeente Loon op Zand
Anton Pieckplein 1
5171 CV Loon op Zand

Trouwen in Loon op Zand

Ten eerste van harte gefeliciteerd, want als jullie deze pagina bezoeken, dan is de kans groot dat jullie gaan trouwen! Dan begint hier jullie zoektocht naar de perfecte trouwlocatie. En jullie hebben gekozen om deze locatie te vinden in de gemeente Loon op Zand. Daar kunnen wij heel goed bij helpen! 

Wij hebben namelijk de mooiste trouwlocaties in Loon op Zand voor je verzameld. Neem eens een kijkje tussen de opties. Loon op Zand ligt midden in de prachtige natuur, de perfecte ligging voor een geweldige bruiloft. En wat dacht je van de mogelijkheden om mooie foto’s te maken? 

De prachtige natuur, de rustieke boerderijen en de historische gebouwen zorgen voor een romantische sfeer. Of je nu op zoek bent naar een traditionele trouwlocatie of iets meer moderns, Loon op Zand heeft voor ieder wat wils. 

Gratis trouwen kan op maandagochtend om 9:00 of 9:30. Dit duurt ongeveer een kwartiertje en alleen het bruidspaar en de getuigen mogen aanwezig zijn. De plaatselijke trouwambtenaren helpen je graag bij het organiseren van je droomhuwelijk, of dit nu op maandagochtend in het gemeentehuis is of toch op de trouwlocatie van jullie dromen. 

Vanwege de vele mogelijkheden is Loon op Zand een populaire trouwlocatie onder bruidsparen uit de regio en ver daarbuiten. Trouwen in Loon op Zand betekent trouwen in een prachtige omgeving, met vele mogelijkheden voor een gedenkwaardige dag. Dus als je op zoek bent naar een unieke en romantische trouwlocatie, dan is Loon op Zand de perfecte plek voor jullie! 

Als jullie een trouwlocatie hebben gevonden die 100% aan jullie eisen voldoet, dan is het zaak om de trouwdatum snel vast te leggen als optie bij deze locatie. Veel locaties hebben namelijk een wachtlijst, dus stel dit niet te lang uit! Meer inspiratie en leveranciers en professionals nodig? Vind alles wat je nodig hebt op onze website! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Raadszaal in Het Klavier, Kaatsheuvel

Maandag 09.00 - 09.30 Gratis
Maandag tot en met vrijdag 08.00 - 16.00 uur € 516,94
Administratief huwelijk vrijdag 09.00 - 09.30 - 10.00 uur € 190,00
Zaterdag/zondag en feestdagen Ma t/m vr: 16.01 - 8.00 uur € 737,63

Overige kosten

Controle trouwlocatie p/u € 86,60
Trouwboekje € 30,52
Getuigen van de gemeente - per getuige  € 39,33
Externe trouwambtenaar excl. beediging € 121,45
Externe trouwambtenaar incl. beediging € 227,00
Annuleren huwelijk of partnerschap € 57,74
Nasporing registers burgerlijke stand / op verzoek doornemen van de BRP per kwartier of gedeelte daarvan € 18,87

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation