Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Leusden

Gemeente Leusden
't Erf 1
3831 NA Leusden

Trouwen in Leusden

Trouwen in Leusden is de perfecte locatie voor een onvergetelijke bruiloft! De prachtige natuur en de idyllische ambiance van deze stad bieden een romantische setting voor jou en je hubby-to-be. Of je nu op zoek bent naar een landelijke boerderij, een stijlvolle villa of een historisch pand, Leusden heeft het allemaal. 

Weet je niet waar je al die leuke locaties kunt vinden? Dan heb je geluk! Wij hebben al het speurwerk al voor je gedaan. De meest prachtige trouwlocaties in Leusden hebben wij op één pagina voor je verzameld. 

En met een scala aan professionele bruiloftsplanners, cateraars en decorateurs hoef je je geen zorgen te maken over de organisatie van je grote dag. Voor iedere situatie hebben wij een professional klaarstaan die staat te popelen om jullie te helpen met jullie bruiloft. Trouwen in Leusden is een droom die werkelijkheid wordt!

Maak slim gebruik van de filters die we hebben toegevoegd aan alle trouwlocaties in Leusden. Zo kun je bijvoorbeeld snel zien of de trouwlocatie die jullie op het oog hebben wel over voldoende capaciteit beschikt, in welke omgeving de trouwlocatie staat en of de faciliteiten van de locatie wel naar wens zijn. Ook de toegankelijkheid en het type van de trouwlocatie kun je snel bekijken. Zo weet je binnen een handomdraai of een trouwlocatie überhaupt aan jullie wensen voldoet en bespaar je veel tijd!

Locatie van je dromen gevonden? Dan zijn er twee stappen die je snel moet ondernemen. Dat is enerzijds het inlichten van de gemeente Leusden, waarbij je jullie huwelijk en datum aanmeldt en anderzijds het op tijd boeken van de trouwlocatie zelf. Het kan namelijk best zijn dat jullie datum al bezet is. Wees daar dus op tijd bij, dan kun je daarna even relaxen of natuurlijk al beginnen met inspiratie opdoen op onze website! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Gratis trouwen 

Op maandagochtend kunt u om 9.30 en 9.45 uur gratis trouwen, als één van beide partners ingeschreven staat in Leusden. U krijgt geen toespraak. Naast u en de ambtenaar zijn alleen twee tot vier getuigen aanwezig.

Eenvoudige ceremonie

Wilt u een eenvoudige ceremonie? Dan kunt u op woensdagochtend om 10.00 en 10.15 uur tegen gereduceerd tarief trouwen. Naast u en de ambtenaar zijn alleen twee tot vier getuigen aanwezig. U krijgt geen toespraak, de ceremonie duurt ongeveer 10 minuten

Gewone ceremonie 

Eenvoudige ceremonie Woensdagochtend 10.00 en 10.15 uur € 184,00
Gewone ceremonie ma - vrij van 8.30 - 18.00 uur € 365,00
Gewone ceremonie overige tijdstippen € 640,00
Beëdigen BABS € 545,00
Getuige gemeenteambtenaar € 30,50
Trouw / partnerschapsboekje normaal, rood  € 34,10
Trouw / partnerschapsboekje lederen uitvoering, wit € 50,40
Het zonder plausibele reden binnen 7 dagen voor de huwelijksvoltrekking op partnerschapsregistratie annuleren, of niet verschijnen voor de voltrekking van een huwelijk of partnerschap € 182,50

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation