Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Laarbeek

Gemeente Laarbeek
Koppelstraat 37
5741 GA Laarbeek

Trouwen in Laarbeek

Trouwen in Laarbeek is de droom van elk koppel! De prachtige natuur, de historische locaties en de gezellige dorpen zorgen voor een onvergetelijke achtergrond voor jullie speciale dag. Of jullie nu op zoek zijn naar een landelijke boerderij, een historische kerk of een moderne locatie, de mooiste trouwlocaties in Laarbeek hebben wij al voor je verzameld!

Laarbeek biedt een unieke combinatie van natuur en historie. De schitterende bossen en heidevelden van Laarbeek bieden een rustige omgeving voor jullie bruiloft. De historische locaties zoals de kasteeltjes, molens en kerken geven jullie trouwdag een authentieke touch. Gebruik de filters op de pagina om een selectie te maken tussen de trouwlocaties, als jullie al een beetje weten waar de trouwlocatie aan moet voldoen. Zo niet, bekijk dan rustig alle trouwlocaties alvast online en ga vooral eens langs om de sfeer te proeven. 

Of jullie nu op zoek zijn naar een intieme bruiloft met familie en vrienden of een groot feest met veel gasten; je kunt hier alles van begin tot eind regelen. Van een prachtige locatie aan het water tot een sfeervolle boerderij met een prachtig uitzicht, of een historisch gebouw met veel charme. Ook alle andere professionals vind je op onze website. Dus na het boeken van de trouwlocatie kun je direct verder kijken! 

Laat ons jullie helpen bij het vinden van de perfecte trouwlocatie in Laarbeek. Onze plaatselijke experts kennen de omgeving als geen ander en kunnen jullie adviseren over de beste locaties voor jullie bruiloft. Wij zorgen ervoor dat jullie trouwdag precies zo wordt als jullie het willen.

Trouwen in Laarbeek is een keuze voor het leven. Laten we samen jullie droombruiloft organiseren en jullie bruiloft tot een onvergetelijke ervaring maken. Laarbeek staat klaar om jullie te verwelkomen en te zorgen voor een onvergetelijke bruiloft, vol met liefde, geluk en herinneringen voor het leven. Laat je inspireren op onze website!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Huwelijk/partnerschap in gemeentehuis

Maandag 09.00 en 09.15 uur: Gratis
Maandag (eenvoudige huwelijk/partnerschap) 9.30-10.00 uur: €250
Maandag t/m vrijdag 09.00-20.00 uur: €450
Zaterdag/ zondag/ Feestdagen 09.00-20.00 uur: €650

Huwelijk/partnerschap eigen locatie naar keuze

Maandag t/m vrijdag 09.00-20.00 uur: €800
Zaterdag en zondag en feestdagen 09.00-20.00 uur: €1.300

Kosten bij annulering en verzetten

Als er een wijziging/annulering optreedt na de melding van het voorgenomen huwelijk/partnerschap: €80
Bij wijzigingen/ annulering binnen één week voor de voltrekking: €150

Aanwijzen gastbabs

Vereisten hiervoor zijn:
Een actuele benoeming tot (b)abs in een andere gemeente;
Beëdiging door de rechtbank als (b)abs;
Schriftelijk verzoek van het bruidspaar. Dit verzoek tenminste 2 maanden voor de datum van huwelijk/ partnerschapsregistratie indienen bij de afdeling Burgerzaken;
Kopie paspoort (b)abs.

Kosten: €100

Aanwijzen gastbabs, huwelijk/partnerschap op een eigen locatie gesloten

Kosten: € 200

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation