Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Kerkrade

Gemeente Kerkrade
Markt 33
6461 ED Kerkrade

Trouwen in Kerkrade 

Trouwen is een belangrijke gebeurtenis in een mensenleven, een bijzondere gebeurtenis, een dag die in het teken van de toekomst staat.
U geeft ten overstaan van de ambtenaar van de burgerlijke stand elkaar het ja-woord. Een dag waarop U in het middelpunt van de belangstelling staat. Een gebeurtenis die een feest waard is.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Kerkrade.

U kunt trouwen in het mooie gerenoveerde raadhuis, in het romantische kasteel Erenstein, het Parkstad Limburg Stadion, Gaiapark, het Continium, Laethof of Botanisch Tuin.
Deze dag vergt veel voorbereidingen en deze pagina kan U daarbij helpen.Deze pagina is een leidraad voor aanstaande bruidsparen om van deze dag inderdaad een feestdag te maken. Bij deze voorbereidingen van Uw huwelijk wens ik U heel veel succes.

De burgemeester van Kerkrade,
dr. P. Dassen-Housen (Petra) 

Trouwen in klankstad Kerkrade

In ondertrouw gaan doe je bij de burgerlijke stand op het gemeentehuis. In ondertrouw betekent dat u aangifte doet van uw voornemen om met elkaar in het huwelijk te treden.
Maak ruim van tevoren een afspraak met de ambtenaar van de burgerlijke stand, telefoonnummer: 14 045

Als je wilt trouwen in Kerkrade heb je de keuze uit acht locaties:

Als u wilt trouwen in de gemeente Kerkrade, kunt u kiezen uit de volgende officiële locaties:

De trouwzaal in het raadhuis van de gemeente Kerkrade  
Botanische Tuin
GaiaZOO
Kasteel Erenstein
Laethof
Parkstad Limburg stadion
Schacht Nulland (Oude Schacht)
Topfloor Cube design museum

Bovenstaande locaties, behalve het Raadhuis, zijn zgnd buitenlocaties, houdt u er rekening mee, dat deze locaties, naast de legeskosten van de gemeente, kosten in rekening brengen voor de huwelijksceremonie. Neem voor informatie over de kosten contact op met de diverse locaties.

Als u gaat trouwen, kunt u met de gemeente afspraken maken over het sluiten van uw huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kunt u afspraken maken over hoe de ceremonie er uit komt te zien.

Het is verplicht dat er getuigen aanwezig zijn als u het jawoord geeft. Dit kunnen minimaal 2 en maximaal 4 meerderjarige getuigen zijn.

Wilt u gratis trouwen? Het is mogelijk om in de gemeente gratis te trouwen. Er zijn dan minder mogelijkheden.

Melding van voorgenomen huwelijk

Als u wilt trouwen doet een melding voorgenomen huwelijk in de gemeente waar u wilt trouwen. De melding voorgenomen huwelijk wordt gecontroleerd door een ambtenaar van de gemeente. Op de dag waarop de ambtenaar van de burgerlijke stand de gegevens heeft gecontoleerd en goedgekeurd gaat de wachttijd van minstens twee weken voor de bruiloft in. De melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap is maximaal 1 jaar vóór de trouw- of geregistreerd partnerschapsdatum geldig. Wacht u na de melding langer dan 1 jaar met trouwen of geregistreerd partnerschap? Dan moet u opnieuw melding van uw voornemen doen.

Het moment dat u echt gaat trouwen heet huwelijkssluiting. Wanneer en waar u dit doet, mag u zelf kiezen. Met de trouwambtenaar kunt u bespreken hoe de huwelijkssluiting eruit komt te zien. Meer informatie hierover vindt u bij het product Trouwen.

Woont u niet in Nederland? Kijk dan bij het product: Huwelijksaangifte (ondertrouw), Nederlanders in het buitenland

Geregistreerd partnerschap

Sinds 1 januari 1998 is het in Nederland ook mogelijk om een partnerschap te laten registreren.
Deze wettelijk geregelde en erkende samenlevingsvorm is bedoeld voor paren die niet kunnen of willen trouwen. De brochure geregistreerd partnerschap is verkrijgbaar bij de afdeling Publiekszaken en geeft inzicht in de juridische aspecten. Het is dus mogelijk een verbintenis formeel te maken op een manier die vrijwel overeenkomt met het huwelijk. De officiële weg naar geregistreerd partnerschap (aangifte, benodigde documenten, getuigen etc.) is identiek aan de stappen die U zou ondernemen  voor een huwelijk.

Trouwen doet u het liefst op de dag en het tijdstip van uw voorkeur.

maandag van 09.00 tot 15.45 uur
dinsdag gratis trouwen om 09.30 en 10.00 uur, eenvoudige ceremonie
dinsdag van 09.00 tot 15.45 uur
woensdag van 09.00 tot 15.45 uur
donderdag van 09.00 tot 15.45 uur
vrijdag van 09.00 tot 15.45 uur
zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

Voor het voltrekken/plannen van een gratis huwelijk kunt u geen gebruik maken van de huwelijksApp.Hiervoor dient u contact op te nemen met de ambtenaar van de burgerlijke stand via telefoonnummer 14 045.Een baliehuwelijk kan voltrokken worden tijdens de reguliere openingstijden van de afdeling burgerlijke stand:
maandag t/m donderdag van 09.00-17.00 uur
vrijdag van 09.00-12.00 uur

Tarieven 2024 ( Onder voorbehoud )

Huwelijksvoltrekking Raadhuis ma-do € 214
Huwelijksvoltrekking Raadhuis vrijdag  € 277
Huwelijksvoltrekking Buitenlocatie ma-do € 415
Huwelijksvoltrekking Buitenlocatie vrijdag € 480
Huwelijksvoltrekking Zaterdag € 627
Omzetting partnerschap naar huwelijk lokethandeling € 48,70
Huwelijk/partnerschap voltrekking lokethandeling € 90
Getuigen gemeente per getuige € 36,55
Trouwboekje compleet € 54,15
Trouwboekje Luxe compleet € 70,40
Annulering Huwelijk € 63,95

Indien u een keuze heeft gemaakt voor een van de buitenlocaties dan moet u zelf zorgen dat deze locatie op die datum en dat tijdstip daadwerkelijk beschikbaar is. In overleg met de buitenlocatie en de afdeling burgerlijke stand kan ook op een afwijkend tijdstip aldaar getrouwd worden.Met trouwen bedoelen we ook de registratie van een partnerschap.De officiële trouwceremonie duurt maximaal 30 minuten.

Houd er rekening mee dat bij een huwelijk op een buitenlocatie extra kosten in rekening worden gebracht door de locatie zelf. (huur locatie etc.)

Reserveer uw trouwdag online

Wilt u trouwen in Kerkrade? In onze huwelijksApp ziet u in een oogopslag of de gewenste dag en tijdstip nog beschikbaar is. En als u dat wilt, kunt u deze dag hier ook direct reserveren. U heeft hiervoor wel DigiD nodig en van uw getuigen kopieën (voor- en achterkant) van de identiteitsbewijzen.

Heeft u of uw partner niet de Nederlandse nationaliteit, dan kunt u helaas geen gebruik maken van deze functionaliteit. Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 045.

Gratis trouwen

Het is mogelijk om in de gemeente gratis te trouwen. Er zijn dan minder mogelijkheden. In de gemeente Kerkrade kunt u op dinsdag om 9.30 uur en om 10.00 uur gratis trouwen. U of uw partner moet in Kerkrade wonen.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation