Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Kapelle

Gemeente Kapelle
Kerkplein 1
4421 AA Kapelle

Trouwen in Kapelle

Op zoek naar trouwlocaties in Kapelle? Dan ben je hier aan het goede adres. Kapelle is een prachtige locatie om te trouwen. De rustieke en idyllische omgeving biedt de perfecte achtergrond voor een onvergetelijke bruiloft. Of je nu kiest voor een traditionele of een moderne ceremonie, Kapelle biedt tal van mogelijkheden om jullie droombruiloft te organiseren.

Er zijn veel prachtige trouwlocaties beschikbaar in Kapelle, van historische kastelen en landhuizen tot romantische tuinen en charmante boerderijen. Elk met hun eigen unieke stijl en sfeer, zorgen deze locaties voor een onvergetelijke ervaring voor jullie en jullie gasten.

De trouwlocaties in Kapelle zijn ook perfect gelegen voor een prachtige fotoshoot, met veel natuur en historische bezienswaardigheden in de buurt. Hierdoor kun je genieten van een onvergetelijke bruiloft met prachtige herinneringen die voor altijd bewaard zullen blijven.

Als je naar onze pagina gaat waarop alle trouwlocaties in Kapelle staan, dan zie je bovenaan de pagina allemaal filters. Gebruik deze filters om een selectie te maken. In welke omgeving wil je bijvoorbeeld graag trouwen? Of hoeveel capaciteit moet de trouwlocatie hebben? Op dit en veel meer kun je alvast de trouwlocaties die sowieso afvallen uit de selectie halen. 

Naast vele trouwlocaties biedt Kapelle ook veel keuze aan catering en entertainment, en met behulp van een goede ceremoniemeester of wedding planner hoeven jullie je geen zorgen te maken over de organisatie van de bruiloft. Er zijn tal van gerenommeerde leveranciers beschikbaar die jullie kunnen helpen bij het creëren van een geweldige ervaring. Wist je dat wij al heel veel professionals en leveranciers hebben verzameld op de website? Neem eens een kijkje! 

Gratis trouwen in Kapelle is ook mogelijk, dit kan op maandagochtend om 9:00 en om 9:30. Er zitten wel wat voorwaarden aan vast, zoals dat vaak het geval is bij gratis trouwen. Bekijk de specifieke voorwaarden voor gratis trouwen in Kapelle op de website van de gemeente zelf. 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

De kosten voor een huwelijk/partnerschapsregistratie in het gemeentehuis van de gemeente Kapelle zijn als volgt:

Maandag om 9.00 en om 9.30 uur Gratis
Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur € 510
Zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur € 872 

De gemeente heeft naast de raadzaal ook een aantal vaste trouwlocaties. Voor deze locaties geldt een ander tarief. Let op: u dient zelf contact te leggen met de alternatieve locatie om een en ander af te spreken. De kosten daarvoor zijn:

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur € 691
Zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur € 1052,50

Bij deze kosten komen ook nog de reserveringskosten voor de locatie.

Uw huwelijk laten voltrekken door een trouwambtenaar (babs) voor één dag? De kosten voor deze aanvraag zijn €189,10.
Deze kosten komen boven op de eerder genoemde tarieven. 

Ook is het mogelijk om op een locatie naar eigen keuze te trouwen (als deze locatie wordt goed gekeurd). De kosten voor deze aanvraag zijn €189,10.

U kunt kiezen voor een trouwboekje, de kosten hiervan zijn € 37,35 in 2024. U kunt dit aangeven in uw online melding. 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation