Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Huizen

Gemeente Huizen
Graaf Wichman 10
1276 KB Huizen

Trouwen in Huizen

Ja, ik wil trouwen in Huizen!

In één van de mooiste delen van het Gooi ligt Huizen. Aan de rand van het Gooimeer, omgeven door bos en heide. Dit betekent rust, ruimte, groen en water. Dit maakt Huizen een prachtige plek om te trouwen. Er zijn zeven verschillende plekken om te trouwen. Elk met een eigen stijl en karakter. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte trouwlocatie.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Huizen.

De trouwlocaties

Voormalig gemeentehuis, 

Het voormalige gemeentehuis aan de Naarderstraat 3, nu kantoor van Moulijn Netwerk Notarissen, is in gebruik als trouwlocatie. De oude raadzaal is ingericht door Jan des Bouvrie; de oude sfeer in een stijlvol en modern jasje. U kunt van deze locatie gebruik maken op donderdag en vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur en op zaterdag van 09.30 uur tot 16.30 uur. Dit kan niet op de eerste en de vijftiende van de maand.

Gemeentehuis,

U kunt ook trouwen in het gemeentehuis van Huizen. Dit kan in de ondertrouwkamer, één van de commissiekamers, de raadzaal of de B&W kamer. De gratis huwelijksvoltrekking op maandag en dinsdag om 09.00 uur is alleen mogelijk in de ondertrouwkamer van het gemeentehuis. U bent dan welkom met een klein gezelschap. De ambtenaar houdt geen toespraak.

De botterwerf,

De Botterwerf faciliteert eigenaren van klassieke schepen, waaronder botters, om onderhoudswerkzaamheden te verrichten aan hun boot. Ook op deze locatie kunnen (op afspraak) huwelijken plaatsvinden.

De boerderij huizen, 

Uw huwelijksvoltrekking kan ook plaatsvinden in het schitterende rijksmonument uit de 18e eeuw. De Deel - waar vroeger de dieren huisden - is een romantische plek om elkaar het jawoord te geven. Een eigentijdse ambiance met een authentiek karakter.

Fletcher hotel-restaurant Nautisch Kwartier

De Kalkovens is een uniek monument en ligt pal aan het water met een prachtig uitzicht op ’t Gooimeer, het Nautisch Kwartier en de oude Huizer Haven. Aanmeren met een romantische sloep en een huwelijksceremonie onder een prachtige boom, een beter begin van uw huwelijksdag is er niet. Ook de culinaire invulling kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. De Kalkovens is de ideale trouwlocatie voor een onvergetelijke dag!

De Haven van Huizen, 

In de zomer heeft de Haven prachtige terrassen. Direct aan het water en beschut in de tuin. ‘s Winters branden de openhaarden en is er veel sfeer in het restaurant en in de mooie zalen.

Kerkgebouw De Engel

De Engel is een sfeervol en intiem kerkje. Het is gebouwd in 1951. In die tijd was er nog geen bebouwing. Tegenwoordig ligt het middenin een buurt met lommerrijk gesitueerde woonhuizen. Het is een perfecte locatie voor een huwelijksvoltrekking (burgerlijk én kerkelijk). Kenmerkend voor De Engel  is de sfeer van intimiteit en ongedwongen huiselijkheid.

Het huwelijk

Met een huwelijk of geregistreerd partnerschap leggen partners hun relatie officieel vast bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. In Nederland kunnen een man en een vrouw, twee mannen of twee vrouwen met elkaar trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan.

Het jawoord

Als u trouwt of een partnerschap aangaat, legt u een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Bij het huwelijk geeft u het jawoord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. Na de verklaring ondertekenen de ambtenaar van de burgerlijke stand, de getuigen en u de huwelijksakte of partnerschapakte.

Altijd een afspraak

De gemeente biedt een aantal producten en diensten alleen nog op afspraak aan. U kunt niet zonder afspraak bij ons terecht, ook niet tijdens de openingstijden. Maak hiervoor een afspraak via 14 035. Het gaat om de volgende producten/diensten:

Melding voornemen huwelijk (voorheen ondertrouw)
Huwelijk
Geregistreerd partnerschap

Aanvragen

Heeft u plannen om te trouwen? Dan moet u dit eerst aangeven bij de gemeente. Vroeger heette dit ‘in ondertrouw gaan’. Nu wordt het een ‘melding voornemen huwelijk’ genoemd. U kunt uw voornemen kenbaar maken bij de gemeente waar u gaat trouwen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Eventuele kosten voor afschriften en uittreksels zijn wel voor uw eigen rekening. 

Melding

Volgens de wet moet er minimaal twee weken tussen de melding (voorheen ondertrouw) en het huwelijk zitten. De melding blijft een jaar geldig. U kunt aangifte doen op twee manieren: in het gemeentehuis of online via DigiD.

Online

Dit kunt u regelen als u in de gemeente Huizen gaat trouwen. U gebruikt hiervoor uw DigiD. Beide partners vullen met hun eigen Digid een formulier in. De ene partner vult het formulier Melding voornemen huwelijk zelf regelen in.De andere partner vult het formulier Melding voornemen huwelijk- partner in.Let op: Beide formulieren moeten verstuurd worden om de melding te kunnen registreren. 

In het gemeentehuis

Maak hiervoor een afspraak met de ambtenaar van de burgerlijke stand op nummer 14 035. De ambtenaar geeft bij het maken van de afspraak aan wat u mee moet nemen. In ieder geval:

Een geldig identiteitsbewijs
Een kopie van de identiteitsbewijzen van uw getuigen (minimaal twee en maximaal vier getuigen).

Tarieven 2024 ( Onder voorbehoud )

Huwelijksleges Maandag-vrijdag tussen 9.00 uur en 16.30 uur € 517,25
Huwelijksleges Overige tijden € 905,40
Trouwboekje standaard € 32,30
Getuige beschikbaar gesteld door gemeentehuis Indien u zelf geen of onvoldoende getuigen heeft € 27,35
Eenmalige benoeming trouwambtenaar € 102,55
Annuleren of verzetten van huwelijk/registratie partnerschap € 78,70
Aangewezen en zelfgekozen trouwlocaties kunnen kosten in rekening brengen voor het gebruik van de ruimte. Voor informatie daarover neemt u contact op met de betreffende locatie.

Gratis trouwen

Voor een gratis huwelijksvoltrekking kunt u terecht in de ondertrouwkamer van het gemeentehuis. Dit kan op dinsdagochtend om 09.00 en 09.15 uur. U bent dan welkom met een klein gezelschap (naast het bruidspaar maximaal zes gasten). De ambtenaar houdt geen toespraak. Let op: Als u te laat bent, dan zijn wij genoodzaakt om leges te heffen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Burgerzaken. 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation