Trouwen in de Gemeente Horst aan de Maas

Gemeente Horst aan de Maas
Wilhelminaplein 6
5961 ES Horst aan de Maas

Trouwen in de gemeente Horst aan de Maas… Een Feest!

U gaat binnenkort trouwen of u laat uw partnerschap registreren. Ik feliciteer u daar van harte mee. Als burgemeester van deze gemeente beschouw ik het als een eer dat u voor deze bijzondere dag voor Horst aan de Maas gekozen hebt. Wij zullen er alles aan doen om het u zo veel mogelijk naar de zin te maken. Een van de “mooiste” dagen van uw leven moet zonder problemen verlopen.
Deze pagina bieden wij u graag aan. Op deze pagina kunt u lezen wat de gemeente Horst aan de Maas te bieden heeft. Een handige leidraad dus, omdat u toch al zoveel moet regelen. Zo is er naast aandacht voor de voorbereidingen van de huwelijksvoltrekking of het geregistreerde partnerschap ook ruimte op deze pagina voor tal van tips over de meer informele aspecten van “uw dag”.
Trouwen of uw partnerschap registreren. Het kan op een uitbundige of feestelijke manier, maar ook
eenvoudig, intiem of ingetogen. Voor welke manier u ook kiest, u bent van harte welkom in Horst aan de Maas! Ik wens u een onvergetelijke dag toe en veel geluk voor de toekomst.

Met vriendelijke groet,

R.F.I. (Ryan) Palmen
Burgemeester van Horst aan de Maas

Aangifte huwelijk/geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan maakt u een afspraak in de gemeente waar u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan. Maak in onze gemeente de afspraak via (077) 4779777. U kunt ook langskomen tijdens onze openingstijden.

Neem bij de afspraak het ingevulde formulier Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap (pdf, 280 kb)  en het ingevulde vragenformulier (pdf, 134 kb, niet bij gratis huwelijken en geregistreerde partnerschappen) mee, samen met een kopie van uw legitimatiebewijzen en die van de getuigen.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit of komt u van buiten de Europese Unie? Dan vult u een schriftelijke verklaring Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap verblijfsrecht  (pdf, 265 kb) in en neemt deze mee naar de afspraak met de gemeente, samen met een kopie van uw legitimatiebewijzen en die van de getuigen.

Woont u allebei niet in Nederland, en heeft één van u de Nederlandse nationaliteit? Dan maakt u uw huwelijk of geregistreerd partnerschap kenbaar in Den Haag.

Ambtenaren van de burgerlijke stand

Wanneer de aangifte van huwelijk of geregistreerd partnerschap gedaan is, staat u niets meer in de weg om in het huwelijk te treden of het partnerschap te laten registreren. De gemeente Horst aan de Maas doet er alles aan om uw huwelijksvoltrekking/geregistreerd partnerschap zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen en houdt daarbij graag rekening met uw wensen en ideeën. De mogelijkheid bestaat dat de ambtenaar van de burgerlijke stand hiervoor ongeveer twee weken van tevoren contact met u over opneemt. Horst aan de Maas heeft hiervoor speciale ambtenaren van de burgerlijke stand in dienst, die uitsluitend belast zijn met het voltrekken van het huwelijk of het geregistreerde partnerschap.

De getuigen

Bij de huwelijksvoltrekking of de registratie van een partnerschap moet tenminste twee en ten hoogste vier meerderjarige getuigen aanwezig zijn. Als de aanstaande echtgenoten of partners niet in staat zijn om naar het gemeentehuis te komen, bijvoorbeeld bij ernstige ziekte, kan het huwelijk ook buiten het gemeentehuis voltrokken worden. In dat geval moeten er zes getuigen aanwezig zijn.

Trouwlocaties

De gemeente Horst aan de Maas beschikt over 8 trouwzalen. Allen, op het voormalige gemeentehuis na, zijn ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In het gemeentehuis zelf zijn er in feite 2 trouwzalen, één voor gezelschappen tot ongeveer 45 personen en de raadzaal voor grotere gezelschappen. Andere locaties zijn het voormalige gemeentehuis, Steenstraat 2 (toegankelijk voor ongeveer 40 personen), Parkhotel Horst Tienrayseweg 2 in Horst (40/45 personen), “Lignum Antiquum” in Broekhuizenvorst, Broekhuizerweg 36 (diverse zalen voor kleine en grotere gezelschappen) evenals “De Turfhoeve“, Midden Peelweg 1, Attractiepark “Toverland“, Toverlaan 2 te Sevenum, die één trouwzaal heeft die aangepast wordt aan de grootte van het gezelschap. 

Overzicht van de trouwlocaties in de gemeente Horst aan de Maas.

Eigen trouwlocatie
Raadszaal gemeentehuis
Trouwzaal gemeentehuis
Lignum Antiquum, Broekhuizenvorst
Herberg de Lindehoeve, Grubbenvorst
Kasteel Huys ter Horst, Horst
Parkhotel Horst, Horst
Streekmuseum de Locht, Melderslo
Attractiepark Toverland, Sevenum
Hoeve Rosa, Sevenum
Turfhoeve, Sevenum

Tarieven 2021 (onder voorbehoud)

Prijs trouwzaal gemeente

op werkdagen € 232
op zaterdagen of bijzondere dagen € 469

Prijs raadszaal

op werkdagen € 380
op zaterdagen of bijzondere dagen € 619

Prijs trouwzaal oude raadshuis

op werkdagen € 576
op zaterdagen of bijzondere dagen € 807

Externe trouwlocatie

op werkdagen € 576
op zaterdagen of bijzondere dagen € 807
Eigen trouwlocatie voor 1 dag

Wilt u in een andere ruimte trouwen dan de trouwlocaties die wij bieden? Dat kan. We wijzen dan een trouwlocatie voor 1 dag aan.

op werkdagen € 576
op zaterdagen of bijzondere dagen € 807

Trouwboekje of geregistreerd partnerschapsboekje 

echt leer € 43,70 
kunstleer € 32,20

Gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap

In de aangiftekamer op maandag en woensdag om 8.30 uur
U mag maximaal 2 personen meenemen
De ceremonie duurt maximaal 5 minuten en er is geen mogelijkheid tot het spelen van muziek

Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk

Heeft u een geregistreerd partnerschap en wilt u trouwen met uw geregistreerd partner? Dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Dit doet u bij de gemeente. Het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk is in elke gemeente mogelijk. De omzetting vindt plaats door middel van een akte van omzetting. Een huwelijk kan niet worden omgezet in een geregistreerd partnerschap.

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation