Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Hoeksche Waard

Gemeente Hoeksche Waard
W. van Vlietstraat 6
3262 GM Oud-Beijerland

Trouwen in Hoeksche Waard

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Dat is geweldig nieuws. Nu zijn jullie natuurlijk op zoek naar de allergaafste trouwlocatie in deze gemeente. Dat komt goed uit, want daarvoor zijn wij hier! Om jullie te informeren en te inspireren voor jullie bruiloft. We hebben zelfs een speciale pagina ingericht met alle trouwlocaties in Hoeksche Waard.

Op deze pagina kun je alle beschikbare trouwlocaties in de gemeente bekijken. Neem je tijd, er is namelijk veel keuze! Via de filters bovenaan de pagina kun je een goede selectie maken en de trouwlocaties die niet aan jullie wensen voldoen, weghalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dinermogelijkheden, de bereikbaarheid en toegankelijkheid, maar ook de omgeving en de stijl van de trouwlocatie zelf. Jullie droomlocatie zit er vast en zeker tussen!

Gevonden wat je zoekt? Dan kun je al snel contact opnemen met jullie trouwlocatie in Hoeksche Waard, want alle contactgegevens hebben we al op een rijtje gezet. Nadat jullie de trouwdatum hebben bevestigd, kun je het beste ook direct contact opnemen met de gemeente Hoeksche Waard, om jullie huwelijk aan te melden. Dan heb je dat ook direct afgevinkt! 

Gratis trouwen in de gemeente Hoeksche Waard behoort natuurlijk ook tot de opties. Elke gemeente moet deze optie namelijk aanbieden. Op maandag- en dinsdagochtend kunnen jullie om 9:00 en 9:30 gratis trouwen in Hoeksche Waard. Er mogen dan maximaal 10 personen aanwezig zijn (inclusief jullie zelf). Houd er rekening mee dat de ceremonie dan niet erg lang duurt en dat er geen ruimte is voor bijvoorbeeld een toespraak. 

Willen jullie volledige vrijheid met betrekking tot het plannen van jullie bruiloft? Kijk dan eens de trouwlocaties in Hoeksche Waard die we op onze website hebben verzameld. Voor meer inspiratie en informatie kun je de rest van de website ook eens bekijken! Succes met het plannen van jullie bruiloft.  

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 ( onder voorbehoud )

Voor het aanwijzen van een eigen trouwlocatie moet u een verzoek indienen.

Let op: een eigen locatie mag geen verenigingsgebouw zijn.

Eigen locatie

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur € 450,-
Maandag t/m vrijdag tussen 17:00 – 21:00 uur € 625,-
Zaterdag tussen 10:00 – 21:00 uur € 750,-

Een trouwboekje (blauw of krijtwit) € 32,50
Aanvraag benoeming externe buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand voor 1 dag (externe trouwambtenaar) € 103,20
Gebruik maken van een gemeentegetuige bij uw huwelijk € 27,50

Servicepunt Oud-Beijerland

Maandag en dinsdag om 09:00 – 09:30 uur Legesvrij Zonder toespraak Max. 10 personen
Maandag en dinsdag om 09:00 – 09:30 uur € 82,50 Zonder toespraak Meer dan 10 personen
Donderdag & Vrijdag tussen 10.00 – 11:30 uur € 225 Zonder toespraak
Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur € 383,65 Met toespraak
Zaterdag tussen 10:00 – 15:00 uur € 666,10 Met toespraak  

Let op: Het legesvrije moment om te trouwen is uitsluitend voor mensen waarvan 1 van de 2 partners ingeschreven staat in de Hoeksche Waard.

Externe locaties in de Hoeksche Waard

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur € 389
Maandag t/m vrijdag tussen 17:00 – 21:00 uur € 559,55
Zaterdag tussen 10:00 – 21:00 uur € 703,40

Overige kosten

Een trouwboekje (blauw of krijtwit) € 34,60
Gebruik maken van een gemeentegetuige bij uw huwelijk € 29,30

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation