Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Hilvarenbeek

Gemeente Hilvarenbeek
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Trouwen in Hilvarenbeek

Veel mensen zullen direct aan het safaripark De Beekse Bergen denken wanneer ze de naam Hilvarenbeek horen, maar jullie kunnen hier geheel je eigen avontuur beleven! En daarvoor hoef je niet eens naar een dierentuin te gaan. Jullie avontuur begint namelijk op het moment dat je ‘ja’ zegt tegen elkaar tijdens de ceremonie op jullie bruiloft in Hilvarenbeek!

Dat gezegd hebbende, het is wel mogelijk om te trouwen in het safaripark. Letterlijk én figuurlijk een avontuur, het begin van jullie huwelijk. Het park heeft alles in huis om van jullie grote dag een spannende en geweldige dag te maken. Denk aan de ceremonie op een safariboot, een diner met uitzicht op de Afrikaanse dieren en een themafeest in het Safari-restaurant. Hoe gaaf klinkt dat?

Overigens is dat niet de ene locatie waar jullie in het huwelijksbootje kunnen stappen. De gemeente kent natuurlijk nog veel meer mooie locaties met opties op te trouwen. Bekijk hier alle trouwlocaties in Hilvarenbeek. Het is een erg groene gemeente, wat betekent dat de trouwlocaties veelal buitenlocaties zijn. Op zoek naar een locatie wat meer in het centrum? Die zitten er ook wel tussen. Gebruik de filters bovenaan de pagina om een selectie te maken, zodat je sneller kunt vinden welke locatie aan je eisen voldoet. 

Locatie van jullie dromen gevonden? Neem dan contact op met de gemeente om jullie huwelijk aan te melden en vervolgens met de trouwlocatie om de trouwdatum vast te leggen. Wees er op tijd bij, want veel populaire trouwdata zijn soms al wel anderhalf jaar van tevoren bezet. Vooral in de coronaperiode zijn veel bruiloften opgeschort, die nu allemaal ingehaald moeten worden. 

Wil je meer inspiratie opdoen voor jullie bruiloft of alvast meer professionals contacteren voor de bruiloft? Kijk dan snel verder op onze website, we hebben over elk onderwerp inspirerende artikelen en handige informatie! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

De kosten voor uw huwelijk, partnerschapsregistratie en omzetting van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk in de gemeente Hilvarenbeek zijn afhankelijk van de plaats en het tijdstip waarvoor u kiest:

Trouwzaal werkdagen 9:00 tot 17:00 uur € 367,55
Trouwzaal zaterdag 9.00 tot 17.00 uur € 423,10
Een locatie die bij ons al bekend is: werkdagen 9:00 tot 17:00 uur € 423,10
Een locatie die bij ons al bekend is: zaterdag 9:00 tot 17:00 uur € 533,85
Nieuwe trouwlocatie: werkdagen 9:00 tot 17:00 uur € 533,85
Nieuwe trouwlocatie: zaterdag 9:00 tot 17:00 uur € 644,80
verkorte ceremonie in kamer van B&W maandag tot en met donderdag tussen 9:00 en 12:00 uur € 203,45

Overige kosten

Trouwboekje € 34,35
Benoeming BABS voor een dag € 84,70
Benoeming BABS voor een dag met beëdiging bij de rechtbank € 169,50
Getuigen van de gemeente € 77,50
Annulering ceremonie: volledige betaalde kosten + evt. € 40,00
Annulering gratis ceremonie € 40,00

Verkorte voltrekking huwelijk of geregistreerd partnerschap

U kunt ook kiezen voor een verkorte ceremonie. Het huwelijk of de partnerschapsregistratie vindt plaats in B&W kamer op het gemeentehuis op maandag t/m donderdag van 9:00u tot 12:00u.

De ceremonie duurt maximaal 15 minuten. U mag 6 gasten meenemen, inclusief uw getuigen. Een trouwambtenaar voltrekt het huwelijk of partnerschap. De trouwambtenaar houdt een korte toespraak. Ook bij deze verkorte ceremonie kunt u zelf geen trouwambtenaar kiezen of vooraf een gesprek hebben.

Kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap

Dit is mogelijk op maandagmorgen van 9:00u tot 9:30u. Alleen de twee getuigen en eventuele kinderen van het paar mogen hierbij aanwezig zijn. U kunt geen trouwambtenaar kiezen. U heeft vooraf geen gesprek met de trouwambtenaar.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation