Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Hengelo

Gemeente Hengelo
Burg. Jansenplein 1
7551 EC Hengelo

Trouwen in Hengelo

Best bruidspaar,

Allereerst wil ik u van harte feliciteren met uw voornemen om te trouwen of een geregistreerd
partnerschap aan te gaan.
Nu volgt het organiseren van een geslaagde huwelijksdag. Een hele klus, want trouwen kan op veel manieren en u zult er toch uw eigen dag van willen maken.

Het is handig alles op een rijtje te zetten en de mogelijkheden te bekijken die stad en stadhuis u te bieden hebben. Trouwen in het stadhuis of op een andere bijzondere locatie in Hengelo is het begin van een dag om nooit te vergeten. De ambtenaar van de burgerlijke stand zal u daar graag een handje bij helpen. Natuurlijk bepaalt u zelf de inhoud en gang van zaken op uw trouwdag.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Hengelo.

Ook deze pagina helpt u op weg. 

Met een goede voorbereiding kunt u samen vol vertrouwen uitkijken naar een mooie trouwdag.  Ik hoop dat de informatie op deze pagina daaraan bijdraagt.

Ik wens u alvast een onvergetelijke dag toe!

De burgemeester van Hengelo,
Sander Schelberg

Het stadhuis van Hengelo

Het stadhuis van Hengelo, ontworpen door J.F. Berghoef, werd in 1963 officieel geopend. De Scandinavische en Italiaanse stijlkenmerken vermengd met Saksische bouwwijzen en eigentijdse decoraties geven het gebouw een zekere voornaamheid. Via de brede buitentrap komt u in de grote hal die als een plein centraal in het stadhuis ligt.

Overige Trouwlocaties

Buitenplaats De Houtmaat
Tuindorphotel 't Lansink 
Het Wapen van Beckum 
Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal
Paviljoen De Ontmoeting
Beckum Palace
Zalencentrum De Waarbeek
Grand cafe De Verééniging

In de gemeente Hengelo kunt u trouwen in het stadhuis of op een door u zelf gekozen plek binnen de gemeente Hengelo. Neemt u voor meer informatie èn de voorwaarden contact op met de afdeling Burgerzaken, telefoon 14074. Meer informatie over trouwlocaties vindt u ook op de website van de gemeente Hengelo

Melding voorgenomen huwelijk

Voordat u kon gaan trouwen, was het verplicht om daarvan aangifte te doen in de woonplaats van één van beide partners. Vanaf 1 september 2015 is deze zogenoemde ondertrouw vervangen door een melding van een voorgenomen huwelijk. Deze melding kunt u schriftelijk en in persoon doen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar het huwelijk plaatsvindt. U bent verplicht om uw voornemen ruim van tevoren te melden: minimaal veertien dagen en maximaal een jaar voor de dag van het huwelijk.

Let op: Wilt u in Hengelo uw voorgenomen huwelijk melden? Neem dan eerst even telefonisch contact op: 074-2459157.

Buitengewoon ambtenaren

In Hengelo worden de huwelijken voltrokken door buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand. Dat betekent dat zij speciaal benoemd zijn om huwelijken te voltrekken. Zij presenteren zich aan u op de website www.hengelo.nl en geven daarbij aan wat hun motivatie is om trouwambtenaar te zijn. De ambtenaar die het huwelijk voltrekt, neemt circa een week voor uw trouwdag telefonisch contact met u op om nadere afspraken met u te maken.
Wanneer kunt u trouwen?
Voor een huwelijk in het stadhuis kunt u een tijdstip reserveren bij de afdeling Burgerzaken. Dat kan telefonisch en aan de balie op het Publieksplein. In de agenda voor huwelijk en geregistreerd partnerschap die u vindt op www.hengelo.nl kunt u zien welke tijden nog beschikbaar zijn. Trouwt u elders? Neemt u dan contact op met de betreffende locatie.

Tarieven 2024 ( Onder voorbehoud )

in het stadhuis van dinsdag tot en met vrijdag: € 495,50
in het stadhuis op zaterdag: € 749,20
in het stadhuis op maandag: € 217,80
op één van de vaste buitenlocaties van maandag tot en met vrijdag: € 495,50
op één van de vaste buitenlocaties op zaterdag of zondag: € 558,70
op een eenmalig aangewezen locatie van maandag tot en met zondag: € 749,20
aanvraag tot benoeming buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor het eenmalig voltrekken van een huwelijk: € 129,60 
annuleren of wijzigen van de datum binnen 14 dagen voor de voltrekkingsdatum: € 54,45

Vindt u het leuk om alles nog eens terug te luisteren? Dan kunt u een geluidsopname van de ceremonie laten maken. Dit kan helaas niet op de buitenlocaties. Een andere blijvende herinnering is een trouwboekje. De kosten van de geluidsopname en een trouwboekje zijn:

geluidsopname: € 19,10
pen: € 19,10
trouwboekje (leer): € 47,70
trouwboekje (kunststof): € 22,20

Gratis trouwen

U kunt in Hengelo ook gratis trouwen of het partnerschap laten registreren. Dat kan alleen op dinsdag of donderdag om 9.15 uur. De ceremonie duurt ongeveer tien minuten. En het gaat er heel sober aan toe.

Het huwelijk wordt gesloten in het stadhuis:

daar is plaats voor maximaal 6 personen
u kunt niet zelf een ambtenaar kiezen
er is geen toespraak en geen muziek

Wilt u gebruik maken van deze gratis mogelijkheid? Reserveer dan ruim van tevoren een tijdstip bij de afdeling Burgerzaken. Dat kan telefonisch of aan de balie op het Publieksplein. Maak hiervoor een afspraak. 

Afdeling Burgerzaken

Wilt u meer weten over de gang van zaken rond de trouwplechtigheid?
Neemt u dan contact op met de afdeling Burgerzaken via telefoon 14074.
De openingstijden van de afdeling Burgerzaken vindt u op www.hengelo.nl.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation