Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Heeze-Leende

Gemeente Heeze-Leende
Jan Deckersstraat 2
5591 HS Heeze-Leende

Trouwen in Heeze-Leende

Een dag om nooit te vergeten!

Hartelijk gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk! Als burgemeester van de gemeente Heeze-Leende laat ik u graag kennismaken met de mogelijkheden die onze gemeente biedt op huwelijksgebied. Tenslotte is een trouwdag een van de mooiste dagen om nooit te vergeten! In Heeze-leende vormen de raadzaal in het gemeentehuis, het kasteel, conferentiehotel Kapellerput, Galerie des Beaux Arts en Golden Tulip Jagershorst een stijlvol en romantisch decor voor uw huwelijk of partnerschapsregistratie.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Heeze-Leende.

Er breekt voor u een spannende, maar vooral ontzettend fijne tijd aan. Een periode waarin de voorbereidingen worden getroffen voor uw trouwdag. Hoe gaat u het aanpakken? Wordt het een groots en spetterend swingfeest, een bruiloft in stijl of kiest u voor een intiem samenzijn met uw naaste familie en dierbaarste vrienden? Welke keuzes u ook maakt, de gemeente Heeze-Leende spant zich graag tot het uiterste in om deze bijzondere gebeurtenis naar uw wensen te laten verlopen. Om u nu alvast op weg te helpen bij uw voorbereidingen, vindt u op deze pagina waardevolle informatie voor u als aanstaand bruidspaar of aanstaande partners.  Mocht u nog vragen hebben of nadere informatie willen, dan staan wij graag voor u klaar om u te helpen.

Ik wens u alvast een onvergetelijke dag en heel veel geluk toe!

Paul Verhoeven,
burgemeester gemeente Heeze-Leende

Trouwlocatie

Als u uw huwelijk of partnerschapsregistratie laat voltrekken in de gemeente Heeze-Leende, heeft u een ruime keuze in locaties. De ceremonie kan plaatsvinden in de stijlvolle trouwzaal in het gemeentehuis of het romantische kasteel in Heeze. Ook kunt u gebruik maken van conferentiehotel Kapellerput, Galerie des Beaux Arts, of Golden Tulip Jagershorst. De trouwzaal in het gemeentehuis dateert van 2001. In deze zaal is overal, net zoals in het hele gebouw, veel daglicht aanwezig. Dit geeft uw ceremonie een eigentijdse uitstraling. Voor een volledige romantische sfeer kunt u terecht bij het kasteel in Heeze. Door de eeuwen heen zijn de sfeervolle ruimtes van kasteel Heeze, waar uw huwelijk gesloten kan worden, gebruikt door de toenmalige bewoners. Er zijn diverse ruimtes beschikbaar voor uw huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie. Het is ook mogelijk om de ceremonie buiten op de binnenplaats van het kasteel te laten plaatsvinden. Dit is mogelijk in de zomermaanden van 1 mei tot en met 15 september. In verband met de onberekenbaarheid van het weer in Nederland dient u wel een ruimte binnen te reserveren.

Trouwtijden

In de trouwzaal van het gemeentehuis in Heeze kunt u trouwen of uw partnerschap laten registreren van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.
Op dinsdagochtend kunt u om 10.00 en 10.30 uur gratis terecht (zonder ceremonie).

In het kasteel in Heeze zijn de volgende dagen en tijden beschikbaar:
op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: tussen 09.00 en 17.00 uur en op woensdag tussen 09.00 en 12.00 uur. De trouwtijden in Kapellerput, Galerie des Beaux Arts en Golden Tulip Jagershorst worden in overleg bepaald op basis van beschikbaarheid van de locatie.

Muziek

Tijdens uw trouwdag wilt u wellicht graag muziek horen waar u van houdt. Uiteraard is daar gelegenheid toe. Alle locaties beschikken over een muziekinstallatie waarop cd’s gedraaid kunnen worden. In alle locaties bestaan ook een aantal mogelijkheden voor wat betreft live muziek. Mocht u hiervan gebruik willen maken dan verzoeken wij u of uw ceremoniemeester om vooraf even contact met ons op te nemen.

Parkeren

Alle locaties zijn voorzien van ruime (eigen) parkeerplaatsen.Mocht dit in geval van grote gezelschappen niet toereikend blijken, dan is er in de directe omgeving (op loopafstand) van alle locaties nog voldoende parkeergelegenheid.

Wat moet ik doen?

U doet de melding in de gemeente waar u gaat trouwen. Woont u beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van u Nederlander? Dan doet u de melding bij de gemeente Den Haag.

Doe de melding uiterlijk 14 dagen voordat u gaat trouwen. 
U kunt niet eerder dan 1 jaar voor de huwelijksdatum de melding doen.
Bij de melding geeft u in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen.

In de gemeente Heeze-Leende geldt het volgende:

Voordat het huwelijk gesloten kan worden in de gemeente Heeze-Leende, moet u eerst de volgende stappen doorlopen:

Stap 1: Huwelijksdatum, tijd en locatie

U bepaalt zelf de gewenste huwelijksdatum, tijd en locatie. Deze legt u vast in overleg met de coördinator Huwelijken, Ans Damen. Zij geeft uitleg en antwoord op uw vragen m.b.t. het sluiten van uw wettelijk huwelijk. Neem telefonisch contact op met Ans Damen op 06-53251382 (te bereiken tijdens kantooruren).

Stap 2: Melding voorgenomen huwelijk

U doet melding van het voorgenomen huwelijk in de gemeente Heeze-Leende, dit vervangt per 1-9-2015 de huwelijksaangifte die ook wel ondertrouw wordt genoemd. Dit doet u met het formulier "melding voorgenomen huwelijk" onder het kopje "documenten". Dit formulier kan schriftelijk ingediend worden, maar kan ook persoonlijk ingeleverd worden. U kunt hiervoor een afspraak maken bij onze gemeente. Voeg bij de aanvraag de bestanden die onder het kopje "wat heb ik nodig?" staan.

Stap 3 : De Trouwambtenaar (babs)

De coördinator Huwelijken wijst een trouwambtenaar (babs) aan u toe. De trouwambtenaar neemt zelf 3 tot 4 weken voor het huwelijk contact met u op om een afspraak te maken voor een uitgebreid persoonlijk gesprek. Tijdens deze afspraak worden uw persoonlijke wensen besproken.

Stap 4: De huwelijkssluiting

De huwelijkssluiting bestaat uit de verklaring van het bruidspaar dat zij elkaar aannemen tot echtgenoten en de wettelijke plichten zullen vervullen. De trouwambtenaar van de burgerlijke stand (babs) spreekt vervolgens uit dat het huwelijk is gesloten. Het bruidspaar, de getuigen en de ambtenaar tekenen de huwelijksakte. Daarna ontvangt het bruidspaar eventueel een trouwboekje.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Huwelijk/Partnerschap Bedrag- Externe locatie-Locatie 1 dag

Maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur €372,50 €426,30 €638,40
Vrijdag tot 13.00 uur €372,50 €426,30 €638,40
Maandag t/m donderdag na 17.00 uur €498,35 €552,15 €764,30
Vrijdag vanaf 13.00 uur €498,35 €552,15 €764,30
Zaterdag tot 17.00 uur €599,85 €651,60 €864,75
Zaterdag na 17.00 uur €772,40 €826,20 €1038,35
Zondag en algemeen erkende feestdag €772,40 €826,20 €1038,35

Overige gemeentelijke legeskosten

Eenvoudige ceremonie dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 12.00 uur €158,30
Trouw- of partnerschapsboekje €28,50
Benoeming eigen trouwambtenaar €107,55
Omzetten partnerschapsregistratie in huwelijk – zonder ceremonie. Dit is mogelijk op dinsdag tot en met donderdag tijdens kantooruren. €62,40
Een medewerker van de gemeente als getuige bij het huwelijk. €21,70
De kosten van wijziging van huwelijks-/ partnerschapsdatum. €26,45
De kosten van annulering van huwelijk/ partnerschap tot zes weken vóór de datum. €54,80
De kosten van annulering van huwelijk/ partnerschap binnen zes weken vóór de datum. €105,55
De kosten van een verklaring huwelijksbevoegdheid €27,50

Indien u trouwt in één van de onderstaande locaties betaalt u altijd bovengenoemde legesbedragen bovenop de kosten van de zaal- en/of arrangementskosten van de gekozen locatie. Laat u daarom vooraf informeren wat de kosten van de zaal en/of het arrangement zijn, want deze zijn per locatie verschillend.

De kosten zijn in het gemeentehuis zowel per pin als contant te betalen.

Kasteel Heeze

Kosten worden in overleg bepaald. Voor meer informatie, kijk op www.kasteelheeze.nl

Kapellerput

Kosten worden in overleg bepaald. Voor meer informatie, kijk op www.kapellerput.nl/trouwen

Klooster Providentia

Op het moment is hiervoor nog geen eigen website. Voor meer informatie, neem contact op met 040 227 90 22.

Andere locatie

Naast de vaste locaties is het mogelijk om een op door u gewenste locatie ("incidentele locatie") te trouwen. De gemeente brengt hiervoor extra kosten in rekening (bovenop het legestarief voor de huwelijksvoltrekking). De locatie moet wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden vindt u onder het kopje 'Documenten'. De voorwaarden worden door de gemeente getoetst. Met het aanvraagformulier kunt u een aanvraag doen voor een eigen trouwlocatie.

Bezoekadres

U kunt ons bezoeken op: Jan Deckersstraat 2, 5591 HS Heeze.

Bezoeken op afspraak

Bezoeken op afspraak kunnen worden gepland op de volgende dagen en tijden:

Maandag: 9.00-12.30 uur en 16.00-20.00 uur
Dinsdag en donderdag: 9.00-12.30 uur
Woensdag : 9.00-17.00 uur
Vrijdag: 9.00-12.30 uur

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation