Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Gulpen-Wittem

Gemeente Gulpen-Wittem
Willem Vliegenstraat 12
6271DA Gulpen-Wittem

Trouwen in Gulpen-Wittem

In het charmante gemeentehuis van Gulpen-Wittem kunt u in de raadzaal trouwen. Deze zaal is een omgebouwde kapel van het voormalige zusterklooster. Het voormalige klooster van de zusters van Liefde is in de jaren '70 verbouwd tot gemeentehuis van de toenmalige gemeente Gulpen.
Bel tel. 14043 of mail naar info@gulpen-wittem.nl

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in in Gulpen-Wittem.

Huwelijk buiten het gemeentehuis

Naast de huwelijksvoltrekking in het gemeentehuis zijn er mogelijkheden om elders in de gemeente Gulpen-Wittem te trouwen:

Oude Kerktoren te Gulpen

De oude kerktoren aan de Professor Cobbenhagenstraat in Gulpen is in 2009 volledig gerestaureerd en biedt plaats aan ongeveer 35 personen. De toren ademt historie en sfeer. Een zeer speciale plaats om elkaar het jawoord te geven.

De kloosterbibliotheek te Wittem

Het Rijksmonument kasteel Wittem werd vermoedelijk gebouwd in de 11e eeuw. In de Prinsenzaal kunt u uw huwelijksceremonie in gepaste plechtigheid laten voltrekken.

Wijndomein De Planck

Het Wijndomein heeft de meest zuidelijk gelegen wijngaard van Nederland, op een prachtige bijna on-Nederlandse locatie in Zuid-Limburg. De wijngaard ligt op 230m hoogte en is hiermee de hoogst gelegen wijngaard in Nederland. De boerderij grenst onmiddellijk aan het (Belgische) dorpje De Planck (La Planck) en kijkt uit over de prachtige Voerstreek en het Gulpdal.

De Eyserhof te Eys

Eyserhof is een Bourgondische carréboerderij, gelegen midden in het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Het is een familiebedrijf dat al de 6e generatie kent binnen de familie Van der Linden.
De historie van de Eyserhof gaat terug tot voor de 14e eeuw. Deze landelijke locatie biedt plaats tot circa 450 personen. 

De Smockelaer te Slenaken

De Smockelaer is gehuisvest in een 18e-eeuwse gerestaureerde vierkantshoeve in het zuidelijkste deel van het Heuvelland en grenzend aan de Belgische Voerstreek. Dit familiebedrijf beschikt over 2 riante villa’s en een landgoed waar u een trouwfeest kunt geven. Overnachten in een groepsaccommodatie behoort tot de mogelijkheden, evenals dineren in het restaurant.

Trouwambtenaren

Een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand, ook wel Babs genoemd, is degene die namens de gemeente huwelijken voltrekt of partnerschappen registreert. De afdeling Burgerzaken wijst een trouwambtenaar toe die uw huwelijk voltrekt. Het is mogelijk dat u een voorkeur uitspreekt voor een bepaalde ambtenaar. U dient dit uiterlijk 6 weken voor het huwelijk door te geven. De afdeling Publieksdiensten kan niet garanderen dat deze ambtenaar uw huwelijk voltrekt. Ongeveer twee weken voor de geplande trouwdatum neemt een Babs contact met u op om een kennismakingsgesprek te plannen. 

Het is ook mogelijk dat u zelf iemand voorstelt die uw huwelijk gaat voltrekken. Het verzoek tot het eenmalig benoemen van een babs dient u uiterlijk 8 weken voor het huwelijk te hebben ingediend. Hierbij geldt een aantal criteria. Neem hiervoor contact op met de gemeente. Het in behandeling nemen van een aanvraag tot eenmalige benoeming van een babs kost € 150,00.

De Babsen in Gulpen-Wittem zijn de heer Ruud Verhoeven, mevrouw Corrie Genders-Lous, mevrouw Natasja Verkooijen en mevrouw Ingrid Wouters-Smeets.

Ingrid Smeets

Ingrid: 'JA'; dat woord gebruiken we dagelijks. Maar bij een huwelijksvoltrekking is dit het woord waar alles om draait. Samen de toekomst instappen, mijn felicitaties voor jullie keuze voor elkaar.

Namens de gemeente Gulpen-Wittem lever ik graag een bijdrage aan deze belangrijke dag, gebaseerd op de liefde tussen twee mensen, ongeacht  leeftijd, geaardheid, geloof of nationaliteit.   

Boeiend vind ik het om iedere keer weer verschillende mensen te ontmoeten en ook jullie in een persoonlijk gesprek zo goed mogelijk te leren kennen. Tijdens mijn verhaal maak ik graag gebruik van leuke opmerkingen, bijzondere gebeurtenissen in jullie levens of romantische anekdotes. Een ceremonie waar jullie je thuis bij voelen en waar je met een goed gevoel op terug kijkt.

Natasja Verkooijen

Natasja: "Het voltrekken van huwelijken is voor mij iedere keer een echte eer. Tijdens het persoonlijke gesprek dat ik met het bruidspaar heb, vorm ik mij zo goed mogelijk een beeld van het paar, hun relatie en wat ze voor ogen hebben tijdens hun huwelijksdag en de ceremonie in het bijzonder. Daarbij aansluiten vind ik een enorme uitdaging en een heel fijn idee dat ik op die manier een bijdrage kan en mag leveren aan dat bijzondere moment. De gemeente Gulpen-Wittem heeft vele fantastische en superromantische trouwlocaties. Wellicht ook daardoor dat veel stellen van (ver) buiten de gemeente ervoor kiezen om juist hier die bijzondere dag te beleven. Voor mij heeft het dezelfde reden om juist binnen deze gemeente trouwambtenaar te zijn!

Corrie Genders-Lous

Corrie: "Elk bruidspaar is uniek, Ieder huwelijk is anders, alle gasten verschillend, geen dag is hetzelfde. Graag maak ik er een persoonlijke huwelijksvoltrekking van die aansluit bij jullie wensen. Van oorsprong ben ik een Rotterdammer, getrouwd met Ad.

Naast het zijn van trouwambtenaar werk ik met veel plezier als baliemedewerker burgerzaken van de gemeente Gulpen-Wittem."

Ruud Verhoeven

Ruud: "Met een ‘Ja’ en een handtekening bevestig je de keuze voor elkaar en een leven met elkaar. Alle reden dus om van dat moment JULLIE moment te maken; op de manier die jullie aanspreekt, geënt op jullie voorgeschiedenis en dromen, op wat jullie belangrijk vinden: het is JULLIE feest. Dáár samen naar zoeken en daarvoor zorgen, is één van de mooiste opdrachten, die ik ken. En een die nooit hetzelfde is."

De Babsen willen graag met een persoonlijke benadering een steentje bijdragen aan een onvergetelijke huwelijksdag!

U kunt in Gulpen-Wittem kiezen voor:

gratis trouwen in het gemeentehuis op maandagmiddag
trouwen in het gemeentehuis op andere tijdstippen
trouwen op locatie

Gratis trouwen

Gratis trouwen kan op maandag van 14.00 uur tot 16.00 uur. De gratis huwelijksvoltrekking vindt plaats in de raadzaal. Indien gewenst is een korte toespraak mogelijk. Er mogen ook gasten bij aanwezig zijn. Gratis huwelijken vinden niet op locatie plaats en niet met een eigen babs.

Kennismakingsgesprek

U heeft geen kennismakingsgesprek bij een gratis huwelijksvoltrekking. Dat is wel het geval bij de andere voltrekkingen.

Trouwen op locatie

Als het huwelijk op een andere locatie dan in het gemeentehuis plaatsvindt, kost dit € 150,00 extra.

Tarieven 2023 ( onder voorbehoud)

Maandag van 14.00 tot 16.00 uur Kosteloos
Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur € 250,00
Dinsdag t/m donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur € 250,00
Vrijdag van 14.00 uur tot 16.00 uur € 313,00
Zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur € 375,00
Collectieve verlofdagen/alle overige dagen € 500,00

Overige kosten

Externe babs voor een dag € 155 
Trouwen op locatie € 155
Huwelijksboekje/partnerschapsboekje standaard uitvoering € 20
Huwelijksboekje/partnerschapsboekje luxe uitvoering € 34
Getuige via gemeente, per getuige € 36,00 
Annulering van het huwelijk terwijl er nog geen voornemen van het huwelijk/partnerschap heeft plaatsgevonden € 63,00
Annulering van het huwelijk terwijl er het voornemen van het huwelijk/partnerschap heeft plaatsgevonden € 125

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation