Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Gooise Meren

Gemeente Gooise Meren
Brinklaan 35
1404 EP Gooise Meren

Trouwen in Gooise Meren

Een onvergetelijke dag

Ik mag u feliciteren! U gaat trouwen of u laat uw partnerschap registreren. U heeft besloten dit in Gooise Meren te doen, een goede keuze! Alles wat u moet weten om deze dag vlekkeloos te laten verlopen vindt u op deze pagina. 

De gemeente Gooise Meren staat voor u klaar om deze bijzondere dag onvergetelijk maken. In de moderne trouwzaal van het gemeentehuis kunt u de plechtigheid stijlvol en goed verzorgd laten voltrekken.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Gooise Meren.

Gooise Meren heeft mooie parken en lanen om uw fotoreportage te maken. Ook de directe omgeving van Gooise Meren is prachtig. De Gooise Merense fotografen weten zeker de romantische plekjes voor u te vinden. Ook andere Gooise Merense ondernemers kunnen u van dienst zijn bij de voorbereidingen van uw trouwdag. 

Het wordt ongetwijfeld de mooiste dag van uw leven.
Ik wens u veel geluk samen!

De burgemeester van Gooise Meren,
Han ter Heegde

Trouwen in het gemeentehuis

Het is mogelijk om te trouwen of uw partnerschap te registreren in de moderne trouwzaal van het gemeentehuis. Bij het binnenkomen of bij het verlaten van het gemeentehuis speelt het carillon een bruidsmars. Desgewenst kunt u zelf uw cd met de muziek van uw voorkeur meebrengen. In de trouwzaal is een geluidsinstallatie aanwezig.

In de trouwzaal van het gemeentehuis kan de plechtigheid plaatsvinden op:
maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en om 13.30, 14.30 of 15.30 uur. De derde zaterdag van de maand om 10.00, 11.00 of 12.00 uur. Andere zaterdagen na overleg

Trouwambtenaren

In de gemeente Gooise Meren hebben wij een groep ervaren trouwambtenaren. Zij kunnen uw huwelijksceremonie leiden. Onze trouwambtenaren werken volgens een variabel rooster en worden afhankelijk van uw trouwdatum aan een huwelijkspaar toegewezen.

Voorkeur doorgeven

Heeft u zelf een bepaalde voorkeur voor één van onze trouwambtenaren? Laat deze keuze dan al bij de melding voorgenomen huwelijk of partnerschap aan ons weten. U hoort dan zo snel mogelijk of de trouwambtenaar beschikbaar is.

De trouwambtenaar neemt ongeveer 6 weken van tevoren contact met u op voor het maken van een afspraak. Samen kunt u in een persoonlijk gesprek uw huwelijkswensen bespreken.

Benoemen externe trouwambtenaar

Wilt u dat iemand anders buiten de gemeente om uw huwelijk voltrekt? Neem dan ruim van tevoren contact met ons op. Aan het benoemen van een externe trouwambtenaar zijn bepaalde voorwaarden verbonden, zoals het feit dat deze persoon een ervaren trouwambtenaar dient te zijn bij een andere gemeente. Daarnaast betaalt u extra kosten.

Wat u moet weten

Vroeger ging u in ondertrouw bij de woongemeente. Tegenwoordig doet u uw melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap bij de gemeente waar u gaat trouwen

Als u trouwt in Gooise Meren, dan moet u dit maximaal 1 jaar van tevoren bij ons aangeven, maar uiterlijk 14 dagen voor de dag waarop u trouwt of het geregistreerd partnerschap aangaat

U meldt uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap via het formulier 'Melden voorgenomen huwelijk' of 'Melden geregistreerd partnerschap'

De melding is 1 jaar geldig

Wacht u langer dan 1 jaar met het sluiten van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap? Meld dan uw voornemen opnieuw

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Aan de melding van het voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn geen kosten verbonden.

Trouwen in Gooise Meren

U kunt in Gooise Meren gratis trouwen op maandagochtend om 9.00 uur en om 9.30 uur. Wilt u op een ander moment of andere trouwlocatie trouwen, dan zijn hieraan extra kosten verbonden. Informeer hiervoor altijd eerst bij de trouwlocatie van uw keuze.

Maandagochtend om 9.00 uur en 9.15 uur in het gemeentehuis van Gooise Meren in Bussum Gratis
Dinsdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur, alleen een eenvoudige ceremonie € 252,70
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur € 605,85
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur € 774,90
Extra kosten voor het trouwen op een als trouwlocatie aangewezen schip op het IJmeer, of op het eiland Pampus € 168,45
Aanwijzen externe trouwambtenaar € 112,25
Gebruik van getuige van de gemeente (per getuige) € 27,95
Trouwboekje € 27,95
Annuleren van een ceremonie € 56,10

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation