Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Goirle

Gemeente Goirle
Oranjeplein 1
5051 LT Goirle

Trouwen in Goirle

Als jullie op deze pagina zijn beland, dan overwegen jullie om te gaan trouwen in de gemeente Goirle. Een goede keuze natuurlijk wat ons betreft! Er zijn vele prachtige trouwlocaties in Goirle te vinden. Of jullie nu op zoek zijn naar een historische kerk, een rustieke boerderij of een moderne locatie, Goirle heeft voor ieder wat wils.

Er zijn ook veel mogelijkheden voor het organiseren van een unieke receptie, van een feest in een kasteel tot een diner in een restaurant met een geweldig uitzicht over Goirle. Daarnaast heeft Goirle een paar leuke opties voor de bruiloft, zoals een receptie op een boot of in een grote tent.

Bovendien vind je in Goirle vele professionele leveranciers die jullie kunnen inschakelen voor de organisatie van jullie bruiloft, van bloemisten en fotografen tot catering en muziek. Je hoeft je dus nergens meer zorgen over te maken. Jullie trouwdag wordt perfect!

Op zoek naar een gratis trouwlocatie in Goirle? Er zijn verschillende opties voor gratis trouwen in Goirle. Een van deze opties is om in te treden in een burgerlijk huwelijk in het gemeentehuis van Goirle. Dit is een gratis optie, maar jullie moeten wel voldoen aan de wettelijke eisen voor het aangaan van een burgerlijk huwelijk.

Een andere optie is om te trouwen in een kerk of gebouw van een religieuze gemeenschap die de ceremonie gratis aanbiedt. Sommige kerken in Goirle bieden de mogelijkheid om gratis te trouwen onder bepaalde voorwaarden. Jullie kunnen altijd even contact opnemen met de kerk om te vragen of ze een gratis trouwceremonie aanbieden en onder welke voorwaarden.

Daarnaast zijn er ook veel gratis plekken in Goirle, zoals parken of openbare ruimtes, waar jullie een ceremonie kunt houden zonder te betalen voor een locatie. Het is wel belangrijk om toestemming te vragen aan de gemeente voor het gebruik van deze locaties en eventuele beperkingen te bespreken.

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Maandag tot en met vrijdag (gemeentehuis) € 290
Maandag om 8.45 uur en om 9.00 uur (gemeentehuis)  Gratis *
Zaterdag (gemeentehuis) € 544,15
Maandag tot en met vrijdag (op locatie) € 382
Maandag tot en met vrijdag (op locatie eenmalig aan te wijzen) € 409,65
Zaterdag (op locatie) € 636,35
Zaterdag (op locatie eenmalig aan te wijzen) € 663,70
Zondag op locatie (tussen 9.00 en 17.00 uur) ** € 691,05
Zondag op locatie (buiten kantoortijden) ** € 718,35
Trouwboekje € 37,60

 

 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation