Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Geldrop-Mierlo

Gemeente Geldrop-Mierlo
Hofstraat 4
5664 HT Geldrop-Mierlo

Trouwen in Geldrop- Mierlo

In het huwelijk te treden of om bij een ambtenaar van de burgerlijke stand uw partnerschap te laten registeren. Daarmee staat u aan de vooravond van een belangrijke, nieuwe stap in uw leven.

Afhankelijk van hoe u uw huwelijksdag wilt vieren, komt er meer of minder werk bij kijken. Maar elke trouwdag kent een vast moment: die van het huwelijk zelf. Wij willen u graag bij het officiële gedeelte van de dag  een beetje op weg helpen. Vandaar dus ook deze pagina. Met enige trots kan ik u melden dat onze gemeente in trek is, waar het om onze trouwlocaties gaat. Die hebben we dan ook verschillende. Elke locatie heeft zo haar eigen charme. Daarnaast is het per augustus 2011 ook mogelijk om, aan voorwaarden gebonden, op andere locaties dan de officiële locaties in het huwelijk te treden. Onze ambtenaren van de burgerlijke stand kunnen u daar alles over vertellen.

En natuurlijk wil ik u een onvergetelijke prachtige dag toewensen, en veel geluk voor alle dagen van uw leven daarna!

J.C.J. (Jos) van Bree
Burgemeester Geldrop-Mierlo

Binnen de gemeente Geldrop-Mierlo zijn de bekende locaties Villa (Geldrop) en Oude Raadhuis (Mierlo) voor uw huwelijksvoltrekking of partnerschap beschikbaar.

Trouwen in de Villa in Geldrop

Sinds 1 januari 2007 hebben we er een nieuwe trouwlocatie bij. De oude werkkamer van een wethouder is omgetoverd tot een hele mooie trouwlocatie. Deze ruime kamer bevindt zich in de Villa, het voormalige Raadhuis van Geldrop. Deze nieuwe trouwlocatie biedt plaats aan gezelschappen tot 35 mensen (een twintigtal zitplaatsen).

De Villa, gelegen aan de Hofstraat 4 in Geldrop, dateert uit 1868 en is gebouwd in Eclectische stijl voor textielfabrikant J.M. Eijcken.

Deze trouwlocatie is aantrekkelijk geprijsd. Kijk op onze webstite www.geldrop-mierlo.nl voor de actuele prijzen.

Trouwen in het Oude Raadhuis in Mierlo

Op 10 april 1805 besloten de vroede vaderen van Mierlo om ”met eenparigheid van stemmen een nieuw raadhuijs, mitsgaders gevangenhuijs en brandspuithuijs, alles onder één dak, summier binnen een jaar na dato dezes te doen vervaardigen en in gereedheid te brengen, alles op gemeentes kosten”, zo tekende klerk Van Erp op.

Het Oude Raadhuis van Mierlo werd dus gebouwd in 1806 en is qua bouwstijl een typisch Peellands Raadhuis met mooie hardstenen trappen naar de ingang. Het staat op dezelfde plaats als waar voorheen een eenvoudiger Raadhuis stond. Om kosten te sparen bood het Raadhuis ook meteen plaats aan de brandspuit. Bovendien werd er een gevangeniscel in gebouwd.

Het Mierlose Raadhuis heeft tot 1963 dienst gedaan. Daarna was het onder andere woning en atelier van de bekende Mierlose glazenier en kunstenaar Hein van den Boomen.
Begin jaren negentig van de vorige eeuw is het pand geheel gerestaureerd en multifunctioneel gemaakt. Een groot deel van het gebouw is in gebruik bij de ”Heemkundekring Myerle”. De benedenruimte met de getoogde deuren, waar vroeger de brandspuit stond, is nu ingericht als VVV-informatiepost.
De voormalige raadkamer op de eerste verdieping wordt gebruikt als stijlvolle trouwkamer. Deze sfeervol ingerichte intieme trouwkamer biedt plaats aan maximaal 40 personen. Zowel de zaal als de trappenpartij bij de ingang van het gebouw bieden een mooi decor voor het maken van foto’s.

De Villa is met de auto bereikbaar via de Hofstraat. Voor maximaal drie voertuigen bestaat de mogelijkheid te parkeren vóór de Villa. Alle andere gasten kunnen hun auto’s gratis parkeren achter het gemeentehuis op parkeerterrein De Meent, in de Molenstraat of bij het Kasteel aan de Helze.
In Mierlo kunt u vrij parkeren. Tegenover het Oude Raadhuis ligt een parkeerterrein. De trouwauto mag direct voor het gebouw worden geparkeerd.

Trouwen op een vrije huwelijkslocatie

Trouwen op een vrijehuwelijkslocatie
Trouwen in Geldrop-Mierlo betekent verder dat u ook zelf kunt kiezen welke stijlvolle locatie u het meest aanspreekt! Het is mogelijk om op elke locatie binnen de gemeentegrenzen van Geldrop-Mierlo een huwelijk of partnerschap aan te gaan. Hierbij wordt de huwelijkslocatie onder voorwaarden voor 1 dag aangewezen als gemeentehuis. Hieraan voorafgaand zal eerst een toetsing plaatsvinden van de voorwaarden voor de betreffende locatie of een huwelijk aldaar gesloten kan worden. Aan deze toetsing zijn kosten verbonden.  Via www.geldrop-mierlo.nl is de informatie hierover in te winnen. Mocht u dan nog vragen hebben, kunt u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand terecht via het algemene telefoonnummer 14040.

Locaties die als vaste huwelijkslocatie zijn aangewezen als gemeentehuis, zijn:

De Cuijt
De Strabrechtse Hoeve
Grand Café Taste
Hoog en Droog
Kasteel Geldrop
Oude Raadhuis
Villa gemeentehuis

Als u in een van deze locaties uw huwelijk wilt laten voltrekken of uw partnerschap wilt laten registreren, wordt u verzocht eerst contact op te nemen met de desbetreffende locatie. De medewerkers van de locatie stellen vervolgens de ambtenaar van de burgerlijke stand op de hoogte en u krijgt een bevestigingsbrief van de afgesproken datum.

Nadere kennismaking met de ambtenaar

De ambtenaar die de huwelijksaangifte verzorgt, is veelal iemand anders dan degene die het huwelijk sluit of het partnerschap registreert. De ambtenaar die uw huwelijk zal voltrekken dan wel het partnerschap zal registreren, neemt uiterlijk twee weken voor het voltrekken van uw huwelijk of partnerschapsregistratie contact met u op. Tijdens de huwelijksaangifte of aangifte van uw partnerschapsregistratie krijgt u een formulier mee om in te vullen, wat als basis dient voor het gesprek met de betreffende ambtenaar.

Melding van voorgenomen huwelijk

Als u gaat trouwen, meldt u uw trouwplannen bij de gemeente waar u de ceremonie wilt laten plaatsvinden. U kunt uw trouwplannen al 1 jaar voor uw trouwdag melden. De laatste mogelijkheid is 2 weken voor uw huwelijk. De gemeente controleert of u met elkaar mag trouwen. Maar let op: Moet u bij de gemeente documenten aanleveren die uit het buitenland komen? Houd er dan rekening mee dat 2 weken te kort kunnen zijn.

Met de gemeente maakt u afspraken over het sluiten van uw huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kunt u afspraken maken over hoe de ceremonie eruit komt te zien.

Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn als u het jawoord geeft. De getuigen moeten meerderjarig zijn.

Kosten 2022 (onder voorbehoud)

Het tarief bedraagt voor de voltrekking van een huwelijk, registratie van een partnerschap in de Villa te Geldrop en Oude Raadhuis te Mierlo op:

Maandag tot en met vrijdag 12.00 uur € 356,50
Donderdag (mits dit een werkdag is) om 9.00 en 9.15 uur aan de balie €     0,00
Donderdag (mits dit een werkdag is) om 9.00 en 9.30 uur in de villa € 156,00
Vrijdag vanaf 13.00 uur € 445,00
Zaterdag € 534,50
Zondag € 712,50
Trouwboekje € 36,40

Annulering of wijziging van het voltrekken van een huwelijk zonder plausibele reden € 78,80
Annulering of wijziging zonder plausibele reden, en een week of korter voor de huwelijksvoltrekking € 127,50
Toetsing nieuwe trouwlocatie € 121,00
Verzoek benoemen van een trouwambtenaar (babs) voor 1 dag € 199,50

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation