Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Emmen

Gemeente Emmen
Raadhuisplein 1
7811 AP Emmen

Trouwen in Emmen

Trouwen in de gemeente Emmen is een unieke ervaring voor koppels die op zoek zijn naar een prachtige en rustige plek om hun trouwbeloftes af te leggen. Er is een scala aan trouwlocaties in Emmen waar jullie het huwelijk in stijl kunnen vieren, van historische gebouwen tot moderne locaties met uitzicht op de natuur.

Een van de populairste locaties voor een huwelijksvoltrekking in de gemeente Emmen is het stadhuis. Het stadhuis is een prachtig gebouw met een rijke historie en een sfeervolle trouwzaal die plaats biedt aan maximaal 60 gasten. Hier kunnen jullie genieten van een intieme en stijlvolle ceremonie in aanwezigheid van jullie dierbare familie en vrienden.

Daarnaast biedt de gemeente Emmen ook de mogelijkheid om te trouwen in één van haar prachtige parken en tuinen. Deze locaties zijn ideaal voor koppels die op zoek zijn naar een meer casual en ongedwongen trouwplechtigheid in de buitenlucht. De gemeente heeft ook meerdere parken waaronder gelegenheid om een ceremonie te doen. Een andere plek gevonden? Alle plekken kunnen aangemerkt worden als eenmalige trouwlocatie, mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. 

Ongeacht de locatie die jullie kiezen, de gemeente Emmen garandeert een geweldige ervaring voor jullie en jullie gasten. Moeite met het kiezen van de perfecte trouwlocatie? Gebruik de filteropties bovenaan de pagina om een selectie te maken in alle locaties. Kies bijvoorbeeld hoeveel capaciteit de trouwlocatie moet hebben of welke stijl de trouwlocatie moet hebben. Succes met het uitkiezen van jullie droomlocatie! 

Trouwen in de gemeente Emmen is een unieke ervaring die jullie een leven lang zullen koesteren. Als je op zoek bent naar een prachtige en onvergetelijke plek om jullie huwelijk te vieren, dan is de gemeente Emmen de perfecte keuze. Neem contact met de gemeente zelf voor de beschikbare data en de voorwaarden.

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

De kosten voor het trouwen of het geregistreerd partnerschap betaalt u op het moment dat u de melding van het voorgenomen huwelijk / partnerschap bij de gemeente doet.

Maandag tot en met donderdag tussen 9 en 12 uur

Trouwen in het Trouwpaviljoen Emmen: € 115,90
Trouwen op een andere locatie*: € 173,80

Maandag tot en met donderdag tussen 12 en 17 uur

Trouwen in het Trouwpaviljoen Emmen: € 231,80
Trouwen op een andere locatie*: € 289,75

Vrijdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur

Trouwen in het Trouwpaviljoen Emmen: € 347,65
Trouwen op een andere locatie*: € 405,60

Vrijdagmiddag tussen 12.00 en 17.00 uur

Trouwen in het Trouwpaviljoen Emmen: € 463,60
Trouwen op een andere locatie*: € 521,55

In het weekend of buiten kantoortijden.

Trouwen in het Trouwpaviljoen Emmen: € 869,30
Trouwen op een andere locatie*: € 927,30

* Deze bedragen zijn exclusief de eventuele kosten voor het gebruik van de locatie.

Overige kosten

Trouwboekje, een exemplaar in getypte uitvoering: € 16,80
Trouwboekje, een exemplaar in kalligrafie-uitvoering: € 31,85 
Bijschrijven kind in huwelijksboekje:  € 4,20 
Het eenmalig benoemen en beëdigen van familie of kennissen van het bruidspaar tot “trouwambtenaar voor één dag”:  € 231,80  
Het benoemen van een reeds beëdigde trouwambtenaar uit een andere gemeente: € 144,75  
Het tarief voor het fungeren van een gemeenteambtenaar als getuige bij een huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie bedraagt per getuige: € 28,90 
Omzetten van geregistreerd partnerschap in een huwelijk aan de balie: € 78,75 
Omzetten van geregistreerd partnerschap in een huwelijk aan de balie tijdens de gratis tijdstippen: € 0,00

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation