Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Eijsden - Margraten

Gemeente Eijsden - Margraten
Amerikaplein 1
6269 DA Eijsden - Margraten

Trouwen in Eijsden – Margraten

Uw huwelijk is bij ons echt een feest

Eijsden-Margraten is een uitgestrekte gemeente in het zuidelijkste puntje van Nederland. De gemeente telt 15 kernen en 20 buurtschappen. Zuidelijk is Eijsden-Margraten gelegen aan de Nederlands/Belgische grens. Hier grenst Eijsden-Margraten aan het Vlaamse taalgebied. Westelijk vormt de Maas, die bij de kern Eijsden Nederland binnenkomt, de natuurlijke grens tussen Nederland en Wallonië.

Onze gemeente beschikt over vier bijzondere trouwlocaties, waar huwelijken en partnerschapsregistraties in een bijzonder decor worden gesloten. Iedere locatie heeft haar eigen unieke karakter: een bruidsserre, een feesthoeve en een koetshuis.
“Trouwen is een mijlpaal in jullie leven.” Deze speciale gebeurtenis vraagt om een bijzondere ambiance. Eijsden-Margraten heeft dé entourage om deze mijlpaal extra glans te geven. In de gemeente waar de Waalse ambiance, de Vlaamse levensvreugde en de Limburgse gastvrijheid samenkomen, zullen jullie een onvergetelijke dag beleven”, aldus burgemeester Alain Krijnen.

Hebt u speciale wensen? Bespreek ze met een van onze (buitengewone) ambtenaren van de burgerlijke stand.  Wilt u een persoonlijk tintje aan de plechtigheid geven? Geen probleem, want het is uw dag! Na de huwelijksvoltrekking kunt u in deze gemeente vele mooie locaties vinden om een prachtige fotoreportage te maken.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Eijsden-Margraten.

De historische, beschermde dorpskernen of het mooie rivierlandschap zijn daarbij favoriete plekjes. Uiteraard zijn er in deze gemeente ook overnachtingsmogelijkheden.
Kijk voor meer informatie op onze website www.eijsden-margraten.nl

Welke dag wordt de mooiste?

Veel trouwlustigen willen in een bepaald seizoen of op een specifieke datum in het huwelijk treden. De eerste vraag die zich dan voordoet: is de datum en het tijdstip beschikbaar? Meestal wel, maar het is verstandig om tijdig bij de gemeente of de exploitant van de bijzondere trouwlocaties te informeren. Is de datum nog vrij? Reserveer dan.
Let op: de trouwdatum en het tijdstip zijn pas definitief als u aangifte doet en de trouwleges heeft betaald.

Wettelijke eisen

Natuurlijk vinden wij het een hele eer wanneer u in onze gemeente uw huwelijk wenst te sluiten. Wij zullen er dan ook alles aan doen om van deze bijzondere dag een onvergetelijke huwelijksdag te maken.  Wij moeten ons natuurlijk wel aan enkele wettelijke regels houden.
Om misverstanden te voorkomen: in deze tekst gebruiken we vaak het woord ‘huwelijk’.  Voor dit woord kunt u ook ‘geregistreerd partnerschap’ lezen.

Huwelijksaangifte (ondertrouw) in Eijsden-Margraten

Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, moet u dat vooraf bij de gemeente melden. Dit wordt ondertrouw genoemd. U kunt vanaf twee weken tot uiterlijk één jaar daarna trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan.

Ondertrouw regelen

Uw voornemen om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan dient u te melden in de gemeente waar u gaat trouwen of geregistreerd partnerschap gaat sluiten. Is dit in de gemeente Eijsden-Margraten dan dient u hiervoor een afspraak te maken via telefoonnummer 043-4588488.

Voorwaarden

U mag niet getrouwd zijn en geen geregistreerd partnerschap hebben
U moet 18 jaar of ouder zijn

Waar kunt u terecht voor aangifte

U woont in Nederland en u bezit de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u aangifte doen in uw eigen woonplaats. Wanneer u of uw partner in twee verschillende gemeenten wonen kunt u kiezen. U kunt in elke Nederlandse gemeente trouwen.  Wanneer de gemeente waar u aangifte doet niet de gemeente is waar het huwelijk wordt voltrokken, dan moet u dit kenbaar maken bij de aangifte.  Woont u beiden in het buitenland en bezit u en/of uw partner de Nederlandse nationaliteit, dan is het ook mogelijk in Nederland te trouwen. U moet dan (schriftelijk) aangifte doen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Den Haag.  Wij kunnen u daarover nader informeren.

Eijsden-Margraten heeft  bijzondere trouwlocaties


De Laethof in Mesch 
Ursulinenconvent Eijsden
Heerdeberg in Cadier en Keer
Gemeentehuis in Margraten

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Maandag t/m vrijdag (geen feestdag): 9.00 - 16.00 uur € 459
Woensdag (geen feestdag): 9.00 - 10.00 uur Gratis, alleen in gemeentehuis Eijsden-Margraten, Amerikaplein 1
Zaterdag (geen feestdag) 9.00 - 14.00 uur € 575
Buiten genoemde uren € 857,15
Extra kosten bij trouwen op andere locatie dan gemeentehuis € 209,00

Overige Kosten

Trouwboekje of partnerschapsboekje € 42,50

Gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap

Op woensdag tussen 9 en 10 uur kunt u gratis trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Gratis huwelijken of gratis geresitreerde partnerschappen worden uitsluitend in het gemeentehuis van Eijsden-Margraten gesloten. De maximale duur is 10 minuten en er is geen ruimte voor het houden van een toespraak of een ceremonie.Neem telefonisch contact op met de gemeente om een gratis huwelijk te regelen op 043-458.8488.

Opmerking

Gratis huwelijken worden enkel in het gemeentehuis voltrokken. In de trouwzaal en buiten mag niet met rijst of confetti worden gestrooid. De praktijk wees uit dat dit strooien (vooral bij nat weer) gevaarlijke situaties oplevert. Van u wordt verwacht dat u op de afgesproken tijd bij de trouwlocatie arriveert. De huwelijksvoltrekking duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.
Parkeergelegenheid is bij alle trouwlocaties ruim aanwezig en is gratis.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation