Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Drimmelen

Gemeente Drimmelen
Park 1
4921 BV Drimmelen

Trouwen in Drimmelen

Een goed idee!

Allereerst willen wij u namens het gemeentebestuur van harte feliciteren met uw voornemen binnen afzienbare tijd uw huwelijk of partnerschapsregistratie te laten voltrekken in de gemeente Drimmelen. Een gemeente die zich met haar pittoreske stekjes bij uitstek leent voor een van de mooiste dagen in uw leven. Vóór deze dag een feit is valt er heel wat te regelen, de bruids­kleding, het feestadres, het vervoer, bloemen, foto’s, trouwkaart noem maar op! Ook de gemeentelijke trouwlocatie dient zowel sfeer- als stijlvol te zijn.
Er zijn diverse locaties waaruit u kunt kiezen, voor elk wat wils.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Drimmelen.

De ambtenaren burgerlijke stand staan borg voor een unieke, persoonlijk op u toegesneden toespraak en zullen u waar mogelijk graag terzijde staan met hun advies.  Alles wordt er aan gedaan om deze voor u zo belangrijke dag onvergetelijk te maken. Op deze pagina staat te lezen wat de gemeente Drimmelen huwelijksparen of relatiepartners zoal te bieden heeft. Er is aandacht voor de voorbereidingen van uw huwelijk of partnerschapsregistratie en voor alles wat er verder te regelen valt voor het feest.

Wij wensen u een onvergetelijke dag toe en veel geluk voor de toekomst.
Het gemeentebestuur van Drimmelen.

De gemeente Drimmelen is de blauwgroene gemeente in de voortuin van Nationaal Park de Biesbosch in West-Brabant. De zes kernen – Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden, en Wagenberg – liggen in een typisch land- en tuinbouwgebied, waarin natuur en recreatie sterk zijn vertegenwoordigd.

In Drimmelen bevindt zich de grootste jachthaven van Europa. Terheijden en Lage Zwaluwe hebben een gezellige dorpshaven en van Terheijden naar Lage Zwaluwe loopt een cultuurhistorische dijklint. Watersporters, fietsers en wandelaars komen hier dus ruimschoots aan hun trekken. In de zes kernen wonen ruim 26.735 inwoners.

Locaties

We hebben in de gemeente een aantal vaste trouwlocaties. Daarnaast is het in veel gevallen ook mogelijk om een eigen locatie te laten aanwijzen. Neem vooraf contact op met de locatie voor beschikbaarheid.

Trouwzaal gemeentehuis Made
Kerkje Drimmelen
Witte kerkje Terheijden
Rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw Drimmelen
Onze kerk Hooge Zwaluwe

Naast de vaste locaties kunt u ook kiezen voor een eigen trouwlocatie. U moet daarvoor een verzoek indienen. Deze wordt getoetst aan de criteria. Voor de huwelijksaangifte (ondertrouw) die minimaal twee weken voor de trouwdag moet plaatsvinden is het praktisch dat u een afspraak maakt. We leggen dan namelijk vooraf aan u uit welke papieren u dient te overleggen. De huwelijkssluiting is het moment van het daadwerkelijk  ‘trouwen’. Datum, tijdstip en de gemeente zijn vrij naar keuze. U kunt samen met de ambtenaar bespreken hoe de inhoud van de huwelijkssluiting eruit gaat zien.

Wat doen ze en wie zijn ze?

Naast de gewone (dagelijkse) ambtenaren van de burgerlijke stand die werkzaam zijn op de afdeling publiekszaken heeft de gemeente een aantal buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand in dienst. Deze mensen offeren een deel van hun vrije tijd op aan het voltrekken van huwelijken. Het moet gezegd worden dat een huwelijksvoltrekking vandaag de dag niet zomaar meer het ‘jawoord’ is en een handtekening. Aanstaande bruidsparen verlangen steeds vaker een originele huwelijksdag en een persoonlijke toespraak. Je kunt het zo gek niet verzinnen, een roofvogel die de ringen brengt, een bruid op een Harley Davidson, het is tegenwoordig allemaal mogelijk. De ambtenaar van de burgerlijke stand helpt mee om er iedere keer weer iets bijzonders van te maken!

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Binnen reguliere werktijden m.u.v. maandag 9.00 uur en 9.15 uur € 414,40
Buiten reguliere werktijden (behalve zon- en feestdagen)* € 449,90
Indien dit plaatsvindt in de Biesbosch € 503,30
Op zon- en feestdagen € 592,15
Benoeming eigen trouwambtenaar indien al beëdigd door de rechtbank € 177,55
Benoeming eigen trouwambtenaar inclusief beëdiging door de rechtbank € 355,30

Trouwlocatie  

Gebruik trouwzaal tijdens kantoortijden** € 88,75
Aanwijzen eigen trouwlocatie € 118,40

Overige kosten  

Annuleren of verzetten van huwelijksdatum-locatie-tijdstip € 88,75
Trouwboekje, blauwe leren luxe uitvoering € 44,90
Trouwboekje, zilveren of roze uitvoering € 32,45
Getuigen van het huis € 23,55

  * reguliere werktijden: maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur

** kantoortijden: van maandag t/m donderdag van 09.00 uur tot 16.00 uur en vrijdag van 09.00 uur tot 15.00 uur

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation