Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Deurne

Gemeente Deurne
Markt 1
5751 BE Deurne

Trouwen in Deurne

Heeft zij hem gevraagd of hij haar?

Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, informeer dan éérst telefonisch of de door u gewenste datum/tijd/locatie beschikbaar is en laat dit schriftelijk vastleggen. Zo bent u er van verzekerd dat de door u gewenste datum/ tijd/locatie voor u speciaal is gereserveerd.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Deurne.

Melding van voorgenomen huwelijk

U doet de melding in de gemeente waar u gaat trouwen. Woont u beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van u Nederlander? Dan doet u de melding bij de gemeente Den Haag.

Doe de melding uiterlijk 14 dagen voordat u gaat trouwen.
U kunt niet eerder dan 1 jaar voor de huwelijksdatum de melding doen.
Bij de melding geeft u in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen.

Trouwt u in Deurne?

U reserveert eerst telefonisch een huwelijksdatum.  Bel hiervoor met een medewerker van het Klantcontactcentrum, telefoonnummer: 0493-38 77 11.

De medewerker bespreekt met u hoe u de melding van het voorgenomen huweiljk moet doen.

Afspraak

Om aangifte te doen van uw huwelijk moet u een afspraak maken met de ambtenaar van de burgerlijke stand. Zie voor de beschikbare tijden het kopje openingstijden. Tijdens deze aangifte overlegt u de stukken en leges voor uw voltrekking en bespreekt u allerlei zaken over uw voltrekking. De aangifte duurt 45 tot 60 minuten.

Benodigdheden:

De gemeente Deurne geeft in het kader van administratieve lastenverlichting gevolg aan een Circulaire van het Ministerie van Justitie. Daarbij is het de bedoeling om de procedure van aangifte van een huwelijk en registratie van een partnerschap voor de burger te vereenvoudigen. U kunt vaak volstaan met het afleggen van een verklaring met vermelding van relevante gegevens.

Wat brengt u in ieder geval mee:

1. Een geldig legitimatiebewijs waaruit uw nationaliteit blijkt.
2. Een kopie van de geldige legitimatiebewijzen van uw getuigen, waarop alle voornamen staan vermeld (paspoort of Nederlandse identiteitskaart).
3. De kosten voor de voltrekking. Dit kan contant of met pin.

In de volgende situaties kunnen aanvullende documenten worden gevraagd:

• u bent in het buitenland geboren;
• u hebt tijdens uw meerderjarige leeftijd in het buitenland gewoond;
• u bent in het buitenland gehuwd (geweest);
• u hebt niet de Nederlandse nationaliteit en bent geen burger uit een EU/EER land met een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

Is een van deze situaties op u van toepassing informeer vóóraf bij de ambtenaar van de Burgerlijke Stand welke documenten u nodig heeft voor het huwelijk. Als documenten uit het buitenland moeten komen, dan zijn er vaak extra stempels noodzakelijk en een beëdigde vertaling. Informeer hierover bij het Klantcontactcentrum. Laat uw buitenlandse documenten ook vóóraf controleren

Huwelijks-/partnerschapssluiting

In Deurne kan men op bijna elke locatie in de gemeente een huwelijk of geregistreerd partnerschap sluiten. Kerken en kerkelijke instellingen zijn uitgesloten. U kunt een aanvraagformulier met de voorwaarden dowloaden via onze website www.deurne.nl. Daarnaast heeft de gemeente Deurne 3 vaste locaties waar u een huwelijk kunt sluiten:

Gemeentehuis
Markt 1, 5751 BE Deurne

Zorgdorp Deurne (voormalig Willibrordhaeghe), Vlierdenseweg 109, 5753 AC Deurne

Museum ‘De Wieger’
Oude Liesselseweg 29, 5751WN Deurne
In de gemeente Deurne worden de huwelijken waarvoor leges worden betaald voltrokken door zgn. Buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand (babs). Indien gewenst kunt u een voorkeur aangeven en zal geprobeerd worden uw voorkeur te respecteren. Op onze website www.deurne.nl kunt u een overzicht van de beschikbare babsen vinden.

Openingstijden

De tijden voor het voltrekken van huwelijken/partnerschapsregistratie’s zijn vastgesteld van maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voor de huwelijksaangifte moet u een afspraak maken: De beschikbare tijden zijn: Maandag: 13.00 tot 19.00 uur; Dinsdag t/m donderdag: 10.00 tot 17.00 uur. Vrijdag: 10.00 tot 12.30 uur. U maakt uw afspraak makkelijk en snel op www.deurne.nl

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Tarieven huwelijk/partnerschap in het gemeentehuis

maandag om 08.30 en 08.45 uur (gemeentehuis, kosteloos) €  0,00
maandag om 09.00 en 09.30 uur, (gemeentehuis, eenvoudige ceremonie) € 167,70

Aangepaste tarieven tijdens de verbouwing

Tijdens de verbouwing wordt Het Groot Atelier in de Wieger tijdelijk gebruikt als trouwlocatie als u op één van de onderstaande dagen en tijdstippen wilt trouwen.

maandag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 uur € 489,60
Wij reserveren voor u het Groot Atelier in de Wieger. De kosten blijven voor u gelijk aan een ceremonie in het gemeentehuis. Eventuele meerkosten bij de Wieger betaalt u wel zelf als u bijvoorbeeld kiest voor het gebruik van de binnenplaats of andere voorzieningen.

zaterdag en buiten vastgestelde openingstijden € 829,41 U betaalt bij de gemeente € 334,15 (dit is het tarief voor het voltrekken van een huwelijk/partnerschap bij de Wieger). U kiest zelf bij de Wieger een trouwlocatie. Dit betekent dat u ook een factuur krijgt van De Wieger voor het gebruik van de trouwlocatie. U bent op deze manier voordeliger uit dan bij een ceremonie op zaterdag in het gemeentehuis.

Tarief keuzelocatie de Wieger*

maandag t/m zaterdag € 343,85 U betaalt dit bedrag bij de gemeente. U kiest zelf bij de Wieger een trouwlocatie en ontvangt ook een factuur van De Wieger voor het gebruik van de trouwlocatie en voorzieningen. Kijk voor meer informatie en de tarieven op de website van De Wieger

Tarieven huwelijk/partnerschap in locatie naar keuze*

maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur € 682,85
zaterdag en buiten vastgestelde openingstijden € 925,75
voltrekking in een bijzonder huis € 673,70

*Prijzen zijn exclusief de kosten van de gekozen locatie. Als u wilt trouwen op een locatie naar keuze, dan moet u een schriftelijk verzoek bij de gemeente doen. De gemeente beoordeelt uw aanvraag en besluit of deze locatie wordt aangewezen om daar uw huwelijk te voltrekken.

Er zijn kosten verbonden aan het annuleren of wijzigen van een gereserveerde datum voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap (reeds betaalde leges ontvangt u terug, verminderd met deze kosten).

Kosten annulering of wijzigen

Een annulering tot één maand voor de huwelijks- of partnerschapsdatum € 56,65
Een annulering binnen één maand voor de huwelijks- of partnerschapsdatum € 89
Een annulering nadat de BABS op huisbezoek is geweest € 167,70
Een annulering van een gratis huwelijk/partnerschap € 32,40
Een wijziging van de reservering of een mutatie van de getuigen € 24,25

Overige kosten

Trouwboekje of partnerschapsboekje, getypt € 44,30
Trouwboekje of partnerschapsboekje, gekalligrafeerd € 59,55
Verklaring huwelijksbevoegdheid € 27,50
Uittreksel huwelijksbevoegdheid meertalig € 21,20
Afschrift akte van de burgerlijke stand € 15,70

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation