Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Dalfsen

Gemeente Dalfsen
Raadhuisstraat 1
7721 AX Dalfsen

Trouwen in Dalfsen

De gemeente Dalfsen ligt midden in het groene en bijzondere Sallandse landschap. De huidige gemeente Dalfsen is op 1 januari 2001 ontstaan uit de samenvoeging van de gemeenten Nieuwleusen en Dalfsen. In en rondom Dalfsen valt veel te beleven, zo kun je er bijvoorbeeld heel goed trouwen! 

Want daar zijn jullie natuurlijk naar op zoek: trouwlocaties in Dalfsen. Nou, die vind je hier genoeg! Weten jullie al wat jullie zoeken in een trouwlocatie? Dan kun je eenvoudig en snel gebruik maken van de filters bovenaan de pagina. Zoek bijvoorbeeld op welke stijl jullie trouwlocatie moet hebben: romantisch, landelijk, klassiek, modern… Of zoek op de capaciteit voor gasten; tot 100 personen, 500 personen of meer, of alles daartussen. 

Daarnaast kun je ook zoeken op wat er allemaal mogelijk is qua diner, kijken naar bepaalde faciliteiten en de toegankelijkheid. Allemaal belangrijke zaken om over na te denken. Natuurlijk speelt het budget ook een grote rol, maar daar kunnen we helaas geen handig filter van maken. Dit komt omdat vrijwel alle trouwlocaties een aanbod op maat maken en geen standaard prijzen hanteren. Toch kan het niet kwaad om eens langs te gaan en te informeren wat het zou kosten als jullie je specifieke wensen aangeven. De trouwlocaties staan je graag te woord! 

Willen jullie graag gratis trouwen? Dat kan op maandagochtend om 9:00 of dinsdagochtend om 9:00. Bekijk de voorwaarden hiervoor op de website van de gemeente zelf of neem even telefonisch contact op om alle voorwaarden te doorlopen. 

Voor meer informatie over trouwen in de gemeente Dalfsen kun je op deze pagina blijven. Hieronder staat nog meer handige informatie. Wil je graag meer inspiratie over de bruiloft zelf? Neem dan eens gerust een kijkje tussen de inspiratie-artikelen op onze website of kijk eens tussen alle professionals. Succes met alle voorbereidingen! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Trouwen in het gemeentehuis of het servicepunt in Nieuwleusen (werkdagen) € 420,65
Trouwen in het gemeentehuis of het servicepunt in Nieuwleusen (zaterdag)    € 795,15
Trouwen op een locatie naar keuze (werkdagen) € 533,80
Trouwen op een locatie naar keuze (zaterdag) € 698,15

Annulerings-/wijzigingskosten

Annuleringskosten (tot 1 maand voor de voltrekking) € 161,05
Annuleringskosten (binnen 1 maand voor de voltrekking) € 241,60
Annuleringskosten gratis moment (tot 1 maand voor de voltrekking) € 40,25
Annuleringskosten gratis moment (binnen 1 maand voor de voltrekking)
€ 80,55
Wijzigingskosten € 72,50

Overige producten

Trouwboekje/partnerschapsboekje € 40,05
Getuige via de gemeente € 37,95
Toeslag voltrekking ná 17.00 uur € 82,90

Kosteloos trouwen of partnerschap laten registreren

U kunt in de gemeente Dalfsen kosteloos een huwelijk laten voltrekken of een partnerschap laten registreren op:

Maandagochtend om 09.00 uur;

Dinsdagochtend om 09.00 uur.

Voorwaarden:

Ten minste één van beide partners moet in de gemeente Dalfsen ingeschreven staan in de basisregistratie personen (BRP);

Een kosteloos huwelijk/geregistreerd partnerschap moet minimaal 2 maanden van te voren aangevraagd worden;

Voor het vastleggen van een datum en voor meer informatie neemt u contact op met de eenheid Publieksdienstverlening via telefoonnummer 14 0529.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation