Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Cranendonck

Gemeente Cranendonck
Capucijnerplein 1
6021 CA Cranendonck

Trouwen in Cranendonck

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Er breekt een spannende tijd aan, want nu jullie verloofd zijn, is de zoektocht naar een geschikte trouwlocatie begonnen. En daarna begint de pret pas echt… 

Maar eerst de trouwlocatie! Als jullie deze pagina bezoeken, dan zijn jullie erover uit dat het huwelijk gesloten moet worden in de gemeente Cranendonck. Een goede keuze! Er zijn verschillende trouwlocaties in Cranendonck waaruit jullie kunnen kiezen. Zo kunnen jullie ervoor kiezen om te trouwen in een hotel, restaurant, partycentrum, kasteel of landgoed. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Ook bij het gemeentehuis zelf kun je natuurlijk trouwen. Hiervoor hebben zij verschillende locaties beschikbaar. Bekijk de locaties, voorwaarden en tarieven op de website van de gemeente zelf. Willen jullie graag gratis trouwen in Cranendonck? Dat kan in de spreekkamer van het gemeentehuis, op dinsdagen om 9:00 en 9:30. Dit is echter uitsluitend voor inwoners van Cranendonck. Je kunt ook zelf een trouwlocatie aanwijzen, dan wordt deze locatie voor één dag als officiële trouwlocatie benoemd. Neem hiervoor contact op met de gemeente! 

Natuurlijk is jullie trouwdag niet compleet zonder een geweldige BABS. Het is mogelijk om een BABS voor één dag te benoemen. Deze moet dan al wel benoemd zijn in een andere gemeente. Om een BABS te laten benoemen voor jullie huwelijk moeten jullie minimaal 3 maanden voor de trouwdatum contact opnemen met de gemeente.

First things first: de trouwlocatie vinden die perfect bij jullie wensen aansluit. Bovenaan de pagina vind je verschillende filters, waardoor je eenvoudig door de selectie trouwlocaties kunt scrollen. Willen jullie bijvoorbeeld absoluut niet in een bos trouwen? Of juist wel? Dan kun je hierop selecteren. Daarnaast zijn er nog enkele andere handige filters. Bijvoorbeeld het aantal gasten dat de trouwlocatie moet kunnen ontvangen. En zo nog veel meer! Neem maar eens een kijkje en kies jullie favoriete trouwlocatie. 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Huwelijk in het kasteeltje

maandag t/m vrijdag van 09.00 - 16.00 uur € 682,65
weekend, feestdagen en ADV-dagen tussen 09.00 - 16.00 uur € 714,65

Huwelijk in de raadszaal van het gemeentehuis

maandag t/m vrijdag van 09.00 – 16.00 uur € 614,15
weekend, feestdagen en ADV-dagen tussen 09.00 - 16.00 uur € 714,65

Huwelijk op eigen locatie

maandag t/m vrijdag van 09.00 - 16.00 uur € 799
weekend, feestdagen en ADV-dagen tussen 09.00 - 16.00 uur € 815,40

Huwelijk in een spreekkamer van het gemeentehuis     

dinsdag om 09.00 uur om 09.30 uur (uitsluitend voor inwoners van de gemeente) gratis

Trouwboekje € 34,90
Uittreksel uit de registers van de burgerlijke stand € 14,70

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation