Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Bunschoten

Gemeente Bunschoten
Stadsspui 1
3752 CL Bunschoten

Trouwen in Bunschoten

Stappen jullie binnenkort in het huwelijksbootje? Waarschijnlijk zijn jullie dan op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. Dan wil je natuurlijk alles weten over deze dag. In de gemeente Bunschoten zijn al vele huwelijk bezegeld. En telkens voelen wij het een beetje als ons feest. Zo’n belangrijke gebeurtenis moet een onvergetelijke dag worden voor het bruidspaar, vinden wij. Daar werken wij graag aan mee.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Bunschoten.

Het Huwelijk

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met uw partner officieel vast te leggen. Sinds afgelopen 1 september is het gemakkelijker om ‘in ondertrouw’ te gaan. Sindsdien is een digitale of persoonlijke melding van het voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap voldoende.

Deze melding moet minstens twee weken en maximaal één jaar voor de trouw- of geregistreerd partnerschapsdatum. De melding doet u rechtstreeks bij de gemeente waar u gaat trouwen en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners. Melding doen kan in de gemeente Bunschoten vanaf 1 september via het digitale meldingsformulier. De ontvangstdatum is dan de datum van de ondertrouw.

Trouwen voor de gemeente wordt het burgerlijk huwelijk genoemd. Wilt u ook voor de kerk trouwen? Dan mag dit pas nadat uw burgerlijk huwelijk is gesloten.

Trouwlocaties

Waar willen jullie elkaar het jawoord geven? In de trouwzaal van het gemeentehuis of toch op een van de andere locaties? Naast de trouwzaal heeft u de keuze uit de volgende locaties:

De visafslag aan de Havendijk
Het sponsorhome van V.V. IJsselmeervogels
De Eemlandhoeve
De Botterwerf
Het schip Francisca Rederij Spakenburg
Grandcafé en partycentrum De Kooi
Eetcafé Ootje Eppie
Twizst
Jachthaven Nieuwboer

Eigen trouwlocatie

Sinds december 2021 is het mogelijk om een (eigen) trouwlocatie te laten aanwijzen. Heeft u een trouwlocatie op het oog die niet in bovenstaande lijst staat? Neem dan contact op met 033 - 299 1411 om de mogelijkheden en geldende criteria door te spreken. Let erop dat deze aanvraag uiterlijk vier maanden voor de huwelijksdatum compleet moet worden ingediend bij de gemeente Bunschoten. 

Trouwlocatie buiten de gemeente Bunschoten?

Trouwen kan in iedere gemeente in Nederland. Informeer tijdig bij de gekozen gemeente naar de mogelijkheden, de kosten en de voorwaarden. Willen jullie trouwen in het buitenland? Neem dan contact op met de gemeente.

Trouwambtenaar

Jullie kunnen zelf aangeven welke trouwambtenaar jullie willen hebben tijdens de huwelijksvoltrekking. Op onze website stellen onze trouwambtenaren zichzelf voor. Tijdens de ondertrouw kunnen jullie de voorkeur voor een trouwambtenaar aangeven. Hierna informeert de gemeente de trouwambtenaar hierover. Het is echter wel verstandig om vooraf contact op te nemen met de trouwambtenaar die jullie willen, zodat jullie er zeker van bent dat hij/zij ook daadwerkelijk beschikbaar is. Dan komen jullie achteraf niet voor verrassingen te staan.

Voorafgaand aan de ceremonie neemt de trouwambtenaar contact met jullie op om een afspraak te maken. Tijdens deze afspraak spreekt hij/ zij de ceremonie met jullie door, om zoveel mogelijk aan jullie persoonlijke wensen tegemoet te komen.

Praktische zaken & huisregels

Op de trouwdag ontvangt de trouwambtenaar jullie bij de entree van het gemeentehuis. Zorg ervoor dat jullie ongeveer 10 minuten voor de plechtigheid aanwezig bent, zodat het huwelijk op tijd kan beginnen.

Bij binnenkomst van de zaal kunnen we jullie persoonlijke muziek draaien. Maar het kan bijvoorbeeld ook tijdens de plechtigheid om de stilte te vullen. Geef jullie voorkeur vooraf aan ons door.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij het gemeentehuis.

Na het huwelijk is het mogelijk om bij het gemeentehuis een erehaag te vormen, bellen te blazen of ballonnen op te laten. Het is echter niet toegestaan te strooien met rijst, bloemen of confetti.

Wij helpen jullie graag om deze bijzondere dag zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ons team van trouwambtenaren bestaat uit zeer enthousiaste mensen die van elke huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie echt wat bijzonders willen maken. Hebben jullie bijzondere wensen? Vraag het ons!

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Maandag t/m vrijdag, overdag € 401,00
Maandag t/m vrijdag, na 17.00 uur € 674,00
Zaterdag € 802,00
Toeslag voor aangewezen alternatieve locatie € 88,80
Toeslag voor de raadzaal € 35,60
Getuige van de gemeente € 22,65
Trouwboekje, vanaf € 25,00

Kosteloos trouwen

Kosteloos trouwen kan in de gemeente Bunschoten op dinsdagochtend om 8.45 uur. Zijn er meer bruidsparen die dag, dan vindt het tweede huwelijk plaats om 9.00 uur. Tijdens dit moment vindt alleen het wettelijk gedeelte plaats en is er geen ruimte voor extra’s. De huwelijksvoltrekking duurt ongeveer 5 minuten en vindt plaats in een kleine vergaderruimte waar plek is voor het bruidspaar en de getuigen (maximaal 6 personen). 

Het is alleen nog mogelijk om kosteloos te trouwen in de gemeente Bunschoten als tenminste één van de twee in de gemeente Bunschoten woont. Men moet dan op het moment dat de melding voorgenomen huwelijk (of geregistreerd partnerschap) wordt gedaan, ingeschreven staan in de gemeente Bunschoten.

Meer informatie

Op onze website staat meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap, onder andere in de trouwfolder. Uiteraard kunnen jullie ook altijd terecht bij de medewerkers van de afdeling Samenleving van de gemeente. Zij helpen u graag. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag t/m vrijdag van 8.30 – 12.00 uur en extra op woensdag van 13.00 – 17.00 uur. Of bel ons via tel. 14 033.

Wij wensen jullie veel plezier met het organiseren van jullie huwelijk/geregistreerd partnerschap!

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation