Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Boekel

Gemeente Boekel
St. Agathaplein 2
5427 AB Boekel

Trouwen in Boekel

Trouwen… Wie droomt er niet van? Natuurlijk wil je dan de allermooiste trouwlocatie in je eigen gemeente vinden. Als je op deze pagina bent beland, dan ga jij én trouwen én ben je op zoek naar een geweldige trouwlocatie in de gemeente Boekel. Via de link kom je op onze pagina met trouwlocaties in Boekel. Daar kun je via de handige filters zoeken op de eisen die je stelt aan een trouwlocatie, bijvoorbeeld het aantal gasten, de stijl van de trouwlocatie of de dinermogelijkheden. 

Want je wil natuurlijk wel een lekker hapje eten met je gasten. En kunnen dansen. En mooie foto’s maken, zowel binnen als buiten. En… Wat jullie ook zoeken in een trouwlocatie, je vindt het op onze pagina! 

Wat ook heel fijn is, is dat je bij de trouwlocaties in Boekel ook reviews kunt lezen van bruidsparen die jullie voor zijn gegaan. Waardevolle reviews, omdat bruidjes kritisch zijn! Zo krijg je een goede indruk van de trouwlocatie en weet je al een beetje wat je te wachten staat. Enneh, we hebben alle contactgegevens ook al voor je verzameld, dus schroom niet om contact op te nemen met één van de trouwlocaties en even de sfeer te komen proeven. Erg belangrijk bij het kiezen van een trouwlocatie! 

Gratis trouwen in Boekel is ook mogelijk, op maandagochtend om 8:30 en 8:45. Voorwaarde hiervoor is dat één van jullie ingeschreven staat in het BRP van de gemeente Boekel. De ceremonie duurt een kwartiertje en kan alleen in het gemeentehuis van Boekel plaatsvinden. Er mogen 4 getuigen aanwezig zijn en verder mag je geen muziek afspelen of een speech houden. 

Wil je de bruiloft graag iets uitgebreider vieren? Dat kan bij één van de trouwlocaties die we hierboven noemden. Kijk er gerust eens tussen! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur € 415,00
maandag t/m vrijdag voor 9.00 uur en na 18.00 uur € 747,00
zaterdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur € 747,00
zaterdag voor 9.00 uur en na 18.00 uur € 1486
zondag of op een algemeen erkende feestdag € 1486,00      
Beperkte ceremonie (op maandag om 9.00 uur) € 191,00
Gratis ceremonie (alléén op maandag om 8.30 uur en 8.45 uur)                                                            -
 Voltrekking in aangewezen eenmalige locatie € 193,00
Voltrekking in een bijzonder huis € 193,00
Verzoek aanwijzing permanente locatie € 190,00
Tarief voor eigen trouwambtenaar, aangedragen door eigen partners € 105,00
Getuigen door een ambtenaar van de gemeente geldt per getuige € 44,00      
Trouwboekje € 39,00    

Kosten wijziging/annulering (reeds betaalde leges ontvangt het bruidspaar terug, verminderd met onderstaande kosten)

Annulering tot één maand voor de huwelijks- of partnerschapsdatum € 49,00
Annulering binnen één maand voor de huwelijks- of partnerschapsdatum € 74,00
Annulering na gesprek of huisbezoek door BABS € 170,00
Tarief annulering van een gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap € 25,00
Tarief wijziging van de reservering of een mutatie van de getuigen € 25,00

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation