Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Bodegraven Reeuwijk

Gemeente Bodegraven Reeuwijk
Raadhuisplein 1
2411 BD Bodegraven

Trouwen in Bodegraven Reeuwijk

Het huwelijk is een betekenisvol contract tussen twee mensen. In woord en geschrift elkaar beloven om voortaan samen verder te gaan. Om samen het avontuur van het leven te delen. Het is ook een bijzonder contract, omdat het uit liefde is ontstaan en door liefde verder gedragen zal worden.Daarom is er alle reden om van het huwelijk een feest te maken en van het moment van ja zeggen een geweldige feestdag. En waar de één het zoekt in de intimiteit van een besloten gebeurtenis, zoekt de ander het in de uitbundigheid van een groot en bruisend feest.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in in Bodegraven Reeuwijk.

In ieder geval zoeken we allemaal een beleving die bij ons past. Ik ben daarom bijzonder verheugd u te mogen ontvangen in ons mooie gemeentehuis. De filosofie van de architect van dit gebouw was: “De kleur wordt aan het gebouw gegeven door de mensen.” In dit geval dus door twee mensen die bovendien kleur willen bekennen aan elkaar.

De gemeente wil graag een bijdrage leveren door zo helder mogelijk voorlichting te geven over wat er nodig is om uw trouwdag tot een succes te maken. Op deze pagina is op een overzichtelijke wijze informatie bij elkaar gebracht over de formele kant van het huwelijk. Want het huwelijk is meer dan elkaar op enig moment het ja woord geven. Er moeten allerlei papieren en documenten worden ingevuld en alles moet ook tijdig geregeld zijn. Een drukke tijd dus, maar wel heel leuk!

Behalve de informatie die nodig is om alle formaliteiten goed te laten verlopen bevat deze pagina ook nog veel suggesties en ideeën om de dag tot een hoogtepunt in uw leven te maken.

Graag wens ik u, mede namens onze ambtenaren van de burgerlijke stand, veel succes met de voorbereidingen van uw huwelijk. Dat het een onvergetelijke dag moge worden!

Dienet scone

U hebt ervoor gekozen, elkaar in Bodegraven Reeuwijk het jawoord te geven. Het plannen van uw huwelijksdag is een spannende aangelegenheid. Daar weten we op het gemeentehuis alles van. Op deze pagina vind u dan ook meer informatie om van uw mooiste dag een succes te maken.

De gemeente Bodegraven Reeuwijk heeft een schitterend nieuw pand. De doordachte bouwstijl maakt het plaatsen van pijlen richting ingang overbodig. U loopt rechtstreeks bij ons binnen met de vanzelfsprekendheid van een huisvriend. En dat is nog maar één van de vele aantrekkelijke kenmerken van het werk van architect Wim Quist. Een modern gemeentehuis dus, met behoud van aandacht en respect voor traditionele waarden.

Zoekt u een meer historische ambiance voor uw huwelijk? In Bodegraven Reeuwijk is het ook mogelijk om te “trouwen voor de wet” in de Lutherse kerk. De in 1871 gebouwde kerk ligt op een steenworp afstand van het gemeentehuis. Inmiddels heeft de gemeente nog een derde en vierde trouwlocatie, namelijk De Vliethoeve en in Nieuwerbrug a/d Rijn Het Wierickehuis De gemeente hecht aan een warm welkom en aan een persoonlijke benadering. De medewerkers van de gemeente en de ambtenaren van de burgerlijke stand staan altijd klaar om u uitgebreid te informeren over alle facetten van de huwelijksvoltrekking in Bodegraven Reeuwijk. Zij zullen er, in overleg met u, alles aan doen om het trouwen perfect te laten verlopen. Velen van u vragen zich bijvoorbeeld af hoe de trouwzaal eruit zal zien.

Dienet scone; dien het schone - dat staat boven de deur die de ambtenaar van de burgerlijke stand voor u openhoudt. Eenmaal binnen zal u in eerste instantie de sobere stijl qua bouw en inrichting opvallen. Maar kijkt u even rond dan wordt ongetwijfeld uw aandacht getrokken door het spel van vormen en lijnen. De gemeente heeft de dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur voor u beschikbaar om aangifte te doen. U kunt te allen tijde even bellen om hiervoor te reserveren.

Melding voorgenomen huwelijk

Als u in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wilt trouwen, dan kunt u dit vanaf een jaar voor de gekozen huwelijksdatum, maar uiterlijk twee weken voor het huwelijk melden in de gemeente. Staat uw huwelijksdatum nog niet vast, houdt u er dan rekening mee dat uw melding maximaal één jaar geldig is.

U mag in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen opgeven als getuigen per bruidspaar.

Trouwlocaties

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft verschillende trouwlocaties:

Het gemeentehuis in Bodegraven
Het Evertshuis in Bodegraven
Partycentrum Gasterij Vergeer
Café - Bistro ’t Wapen
Restaurant 't Vaantje
Paviljoen Reeuwijkse Hout
Lutherse Kerk
't Wierickehuis
Fort Wierickerschans
Roei- en Zeilvereniging Gouda
Zalencentrum de Brug
Osteria Mercatu
Boerderij de Deel
Boerderij Nooitgedacht

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Locatie trouwzaal gemeentehuis te Bodegraven

Maandag van 10.00 tot 16.00 uur € 403
Dinsdag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16.00 uur € 403
Maandag tot en met zaterdag na 16.00 uur € 930,10
Zaterdag van 09:00 tot 16.00 uur € 480,50

Let op: De tarieven die hierboven staan brengt de gemeente u in rekening. Trouwt u op een andere locatie dan het gemeentehuis? Dan kan deze locatie kosten in rekening brengen, bijvoorbeeld voor zaalhuur. Neem hiervoor contact op met de locatie die u wenst.

Overige eventuele kosten

Trouwboekje € 45,70
Eenmalige benoeming Bijzondere Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) - al beëdigd € 168,10
Eenmalige benoeming Bijzondere Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) - nog niet beëdigd € 245,60
Annulering (gratis) huwelijk € 77,45
Per wijziging van de vastgestelde datum, locatie, tijdstip, getuigen, trouwambtenaar  € 77,45
Verklaring huwelijksbevoegdheid € 27,50
Getuigen gemeente (per getuige) € 56
Kosten van het vaststellen van een nieuwe locatie (ipv aangewezen locaties) € 123,95

Ongeveer veertien dagen voor uw trouwdatum neemt één van hen contact met u op om een afspraak te maken voor een kennismaking. U bent dan in de gelegenheid nog wat vragen te stellen en details van de ceremonie te bespreken.

Indien u tevoren nog vragen hebt of meer informatie wenst kunt u bellen met de gemeente Bodegraven Reeuwijk.
Telefoon: 0172-522522. (Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur)

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation