Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Bloemendaal

Gemeente Bloemendaal
Bloemendaalseweg 158
2051 GJ Bloemendaal

Trouwen in Bloemendaal

Welkom in gemeente Bloemendaal! Eén van de meest welvarende gemeenten van Nederland. Daar wil iedereen trouwen, toch? Het gemiddelde inkomen ligt in deze gemeente op 34.700 euro en daarmee behoren de huishoudens in Bloemendaal tot de rijksten van Nederland. Daarnaast is de gemeente de drie na beste gemeente om in te wonen en ligt het in de meest gewilde regio van Nederland. 

Klinkt allemaal indrukwekkend, niet? Maar hoe zit het met de trouwlocaties in Bloemendaal? Via de link hierboven kom je op de pagina op onze website waar wij de trouwlocaties in Bloemendaal en daaromheen voor je hebben verzameld. Naast Bloemendaal zelf heb je ook Bloemendaal aan zee, wat perfecte opties biedt om aan het water of zelfs op het water te trouwen. Toch liever met de voetjes op het platteland? Ook daar zijn voldoende mogelijkheden voor een prachtige bruiloft. 

Wil je graag trouwen in de trouwzaal of burgerzaal in Bloemendaal? Er zijn verschillende opties en tarieven op verschillende dagen. Zo kun je kosteloos trouwen op maandag om 8:30 of 9:00. Hiervoor moet één van jullie in de gemeente Bloemendaal wonen of een sociale of economische binding hebben met de gemeente. Een economische binding houdt in dat je er werkt, en een sociale binding is bijvoorbeeld als je ouders in Bloemendaal wonen of als je er bent opgegroeid. 

Bij gratis trouwen in Bloemendaal mogen er 10 personen aanwezig zijn en de ceremonie duurt 5 of 10 minuten. Speedtrouwen, dus! 

Willen jullie het graag iets rustiger aan doen en uitgebreid de tijd nemen om te trouwen? Dat kan gelukkig ook. Neem daarvoor contact op met één van de trouwlocaties in Bloemendaal en bespreek alle mogelijkheden en wensen. Lees ook eens de reviews van de bruidsparen die jullie voor gingen! Hiermee kun je al een goed beeld vormen over de trouwlocaties. 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Trouwzaal op maandag om 8:30 of 9:00 uur kosteloos **
Trouwzaal maandag 10:00 t/m vrijdag 16:00 uur € 515,97
Trouwzaal op zaterdag € 937,63
Burgerzaal op vrijdag € 1.031,93
Burgerzaal op zaterdag € 1.875,26
Orangerie Elswout of keuzelocatie* maandag t/m vrijdag € 761,33
Orangerie Elswout of keuzelocatie* in het weekend € 1.190,65

Toelichting

*Tijdstip in overleg met locatie en gemeente.
**Gratis ceremonie is mogelijk als één van de partners in de gemeente Bloemendaal woont of een economische of sociale binding heeft. U heeft een economische binding als u in de gemeente werkt. U heeft een sociale binding als de ouders in de gemeente wonen of één van de partners is opgegroeid in de gemeente. Bij een gratis ceremonie mag het gezelschap niet groter zijn dan 10 personen, er is sprake van een korte ceremonie (5 tot 10 minuten), zonder speech en zonder rode loper.

Extra kosten (leges):

Verzoek aanwijzen keuzelocatie (ongeacht het besluit) € 204,84
Inzet gemeente getuigen als er geen getuige(n) aanwezig is/zijn,(per getuige) € 44,41
Verzoek tot benoeming buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand bij de gemeente Bloemendaal (ongeacht het besluit) € 100,14
Trouwboekje € 26,16
Administratiekosten bij wijzigen datum of annuleren € 26,16

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation