Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Bladel

Gemeente Bladel
Markt 21
5531 BC Bladel

Trouwen in Bladel

Jullie zijn voornemens om met elkaar te trouwen, gefeliciteerd! Mochten jullie graag willen trouwen in Bladel, dan is de kans groot dat jullie op zoek zijn naar trouwlocaties in Bladel. Er zijn verschillende trouwlocaties waar jullie terecht kunnen. Wees er wel op tijd bij! Trouwlocaties zijn altijd snel volgeboekt. Via onze websites kun je alle beschikbare trouwlocaties in Bladel bekijken en indien gewenst direct boeken. 

En wat mensen specifiek waarderen aan onze website, is dat je reviews van andere bruidsparen kunt lezen over de trouwlocatie. Dus niet zomaar een review over een feestje, partijtje of etentje bij de locatie, echt specifiek over hoe mensen daar een bruiloft hebben ervaren. Want een bruiloft is een speciaal feest, en niet zomaar een avondje uit. 

Als je wil trouwen in de gemeente Bladel, moet je eerst een aantal dingen doorgeven en bespreken. Bijvoorbeeld natuurlijk de trouwdatum en locatie, maar ook welke trouwambtenaar je wil hebben, wie je getuigen zijn tijdens de ceremonie, of je een trouwboekje wil hebben en het belangrijkste: wat de kosten worden. 

De gemeente Bladel stelt ook enkele eisen aan de huwelijksvoltrekking. Zo mag een huwelijksvoltrekking officieel niet langer duren dan 45 minuten en mag er ook niet gestrooid worden met confetti, rijst of bloemen. Rookbommen en vuurwerk worden ook niet toegestaan. Bovendien is gratis trouwen enkel mogelijk als één van jullie ingeschreven staat in de basisregistratie personen van de gemeente Bladel. 

Klinkt best streng, toch? Gelukkig zijn dit vrij standaard regels en is er daarbuiten nog heel veel mogelijk. Neem maar eens contact op met één van de trouwlocaties in Bladel die genoemd worden op onze website, dan merk je snel genoeg dat er heel veel opties zijn om jullie bruiloft onvergetelijk te maken. 

Meer weten over trouwen in de gemeente Bladel? Lees verder of bezoek één van de trouwlocaties! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Maandag om 09.00 uur en 09.30 uur kosteloos, alleen in het gemeentehuis.
Overige tijden op maandag € 485,00 (inclusief trouw-/partnerschapsboekje). Dinsdag t/m vrijdag € 485,00 (inclusief trouw-/partnerschapsboekje). Zaterdag € 565,00 (inclusief trouw-/partnerschapsboekje)
Toeslag trouwen op locatie € 90,00. Trouw-/partnerschapsboekje € 36,80. Verklaring huwelijksbevoegdheid € 29,00 (voor huwelijk in het buitenland)

De kosten van huwelijk dienen bij de aangifte te worden voldaan.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation